123 456 7890

SJK Akatemia iski kolme maalia ensimmäisellä jaksolla, ja otti 3-0 voiton Kokkolassa Ykkösen Pohjanmaan derbyssä. Kaikki maalit tulivat ensimmäisellä puoliskolla. Toisella puoliajalla SJK Akatemia sai pelailla pelin loppuun melko rauhassa, kun KPV joutui alivoimalle. SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran jo ensi keskiviikkona 25.5. klo 18:00, kun se haastaa OmaSp Stadionilla SJK:n edustusjoukkueen Suomen cupin 5.kierroksen ottelussa. Peliin pääsee SJK:n ja SJK Akatemian kausikorteilla. Se on virallisesti myös SJK Akatemian kotipeli. Ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Seuraava ottelu Ykkösessä on sunnuntaina 29.5. klo 18.30 OmaSp Stadionilla, kun Gnistan saapuu vieraaksi.

KPV – SJK Akatemia 0-3 (0-3)
0-1 8 min Kingsley Ofori rp.
0-2 32 min Valentín Gasc
0-3 42 min Jonathan Muzinga

SJK Akatemia sai otteluun mahtavan alun, kun palloa tuotiin boksiin päätyviivaa pitkin, ja KPV-pelaaja blokkasi keskityksen kädellään. Kingsley Ofori laittoi pallon verkkoon pilkulta.

Puolen tunnin jälkeen SJK Akatemia tuplasi johdon, kun ensin Kaarlo Rintamäki toi pallon ylös laidasta, ja syötti sen boksin rajalle Valentín Gascille. Gasc murtautui läpi KPV-puolustajien ja sijoitti pallon verkkoon.

Vielä ennen taukoa, SJK Akatemia iski jo kolmannen, kun ensin KPV:lla oli hyökkäys. Valtteri Olsbo katkaisi kuitenkin syötön omassa päässä, ja pisti nopeasti pitkän syötön keskialueelle. Siellä oli Jonathan Muzinga valmiina ja hän pääsi juoksemaan KPV-puolustajat kintereillään läpi kentän. Muzinga sijoitti pallon KPV-maalivahdin alta verkkoon. Tauolle mentiin SJK Akatemian 0-3 johdossa.

SJK Akatemian työpäivä helpottui hieman toisella jaksolla, kun KPV:n Marcello Beuker sai toisen keltaisen ja joutui aikaiseen suihkuun. Ylivoiman turvin SJK Akatemia sai pidettyä palloa ja estettyä KPV:n maalintekoyritykset loppuun asti.

Tämä oli kauden paras esitys meiltä. Vastassa oli erittäin mielenkiintoinen ja vaarallinen joukkue, joka pystyi aiheuttamaan meille hankaluuksia. Meidän piti olla erittäin kurinalaisia, varsinkin ilman palloa. Tiesimme, että sen kautta pystymme iskemään ja järjestelemään hyökkäyksiä. Näin myös kävi. Se oli erinomainen esitys hyvää joukkuetta vastaan. Tehdä kolme ottelua ja pitää nolla – se oli iso bonus meille. Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Pelaajat jatkoivat kovaa työntekoa joukkueen, itsensä ja tämän seuran eteen. Nyt haasteenamme on jatkaa tähän malliin, ja parantaa entisestään. Me haluamme tehdä koko seuran ylpeiksi meistä. Tämä oli mahtava päivä meille kaikille, joukkueelle ja koko staffille, kiitteli SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV, Kaarlo Rintamäki, Valtteri Olsbo (86’ Deni Silverio), Berat Akdogan (66’ Terry Yegbe), Sami Sipola, Noa Lehtonen, Valentín Gasc (79’ Tuukka Pahkala), Denis Cukici, Sami Sipola, Oskar Pihlaja (86’ Mikael Anttila), Kingsley Ofori ja Jonathan Muzinga (66’ Oliver Günes).