123 456 7890

SJK Akatemia kaatoi PK-35:n OmaSp Stadionilla peräti 4-1 lukemin. Peli oli samalla ensimmäinen kotiottelu ja jo kuudes ottelu putkeen ilman tappioita, kun mukaan lasketaan kaksi cupin peliä ja Jaroa vastaan pelattu harjoitusottelu pari viikkoa sitten. PK-35 aloitti ottelussa maalinteon, mutta SJK Akatemia käänsi nopeasti pelin ja meni menojaan toisella puoliskolla. SJK Akatemian seuraava peli on jo tulevana sunnuntaina 15.5. klo 18:30 OmaSp Stadionilla ja silloin vieraaksi saapuu Ykkösen suurin ennakkosuosikki, Jonatan Johansson valmentama TPS. Ottelun ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa.

SJK Akatemia – PK-35 4-1 (2-1)
0-1 5 min Esa Terävä
1-1 18 min Jonathan Muzinga
2-1 21 min Oskar Pihlaja rp.
3-1 57 min Kingsley Ofori rp.
4-1 64 min Kingsley Ofori rp.

PK-35 pääsi harmittavasti heti johtoon, kun se sai ottelun ensimmäisen kulman vaarattomasta tilanteesta. Siitä pallo tuli takatolpalle, missä kokenut Esa Terävä puski sen varmasti sisään. SJK Akatemia kuitenkin hallitsi palloa ja kontrolloi maalista huolimatta peliä. Ensimmäinen maali tuli Valtteri Olsbon hyvästä nopeasta syötöstä vasempaan laitaan, minne kiirehti Jonathan Muzinga. Muzinga leikkasi boksiin ja sijoitti komeasti pallon takatolpan juureen. 2-1 maali tuli pilkusta, kun ensin Oskar Pihlaja kaadettiin boksissa. Pihlaja itse ampui vasempaan alakulmaan ja PK-35:n maalivahti Rafael Zbinden aavisti väärään kulmaan.

SJK Akatemian johto-osuman jälkeen pallohallinta vaihtui taas vierailijalle, kun SJK Akatemia ei niin hanakasti lähtenyt enää prässäämään ylhäältä. PK-35 onnistuttiin pitämään hyvin pois paikoilta, mutta 38. minuutilla he saivat nopean hyökkäyksen laidasta. Nuutti Tykkyläinen toi palloa ylös ja mukana olisi ollut myös Matias Hänninen, mutta Tykkyläinen veti itse ja pallo veto meni katsomoon. Myös SJK Akatemia sai paikan kulmasta, kun Pihlaja lähetti pallon maalin eteen ja Kingsley Ofori pääsi puskemaan. Pallo meni kuitenkin noin metrin yli. Ja tauolle mentiin 2-1 tilanteessa.

Tauolta SJK Akatemia tuli vahvasti, kun Valtteri Olsbo ja Oskar Pihlaja tulivat laitaa nopeasti. Olsbo antoi pallon pienellä syötöllä eteen Pihlajalle, joka kiersi maalille ja veti. PK-35:n maalissa Zbinden kuitenkin torjui. Pallo jäi elämään maalin eteen ja siitä pääsi vielä Kaarlo Rintamäkikin vetämään, mutta veto meni parin puolustajan kautta päädystä yli.

SJK Akatemia lisäsi johtoa toisen kerran rangaistuspotkulta, kun ensin PK-35:n pelaaja pelasi palloa boksissa kädellään. Tilanne lähti keskialueen vapaapotkusta, mistä Olsbo nosti pallon boksiin. Puolustaja esti pallon tulemisen Oforille kädellään, ja tuomari osoitti heti pilkkua. Kingsley Ofori antoi pilkun vasempaan alakulmaan. Rafael Zbinden oli mukana hyvin, mutta pallo meni juuri hänen altaan sisään.

Lisää maaleja tuli, kun ensin Berat Akdogan aloitti hyökkäyksen alhaalta omalta puoliskolta. Pallo tuli Kaarlo Rintamäelle oikeaan laitaan ja hän antoi sen hyvin eteen Oforille linjan taakse. Ofori otti pallon haltuun boksissa ja laukoi sen taka-alakulmaan sekä tilanteeksi jo 4-1.

Oforilla oli paikka tehdä hattutemppu, kun hän ja Pihlaja pääsivät vaihtiin 2 vs. 2 tilanteessa. Ofori antoi syötön Pihlajalle boksin rajalla, mutta harmillisesti puolustaja ehti sen verran väliin, että Pihlaja ei saanut vetoa aikaiseksi. Pallo pysyi kuitenkin SJK Akatemialla. 78. minuutilla vaihdosta hetki aiemmin sisään tullut Borry Sabally oli iskeä debyyttimaalin Ykkösessä, kun Ofori syötti hänet vapaaksi linjan taakse. Saballyn sijoitus kuitenkin meni hiukan taka-alakulmasta ohi. Hetkeä myöhemmin Ofori oli päästä yksin läpi, mutta kosketus palloon oli sen verran kova, että PK-35:n puolustaja ehti liukumaan hyökkäyksen poikki.

SJK Akatemialla oli vielä kaksi hyvää tilannetta lisätä johtoa. Ensin Mikael Anttila oli päästä puskemaan maalin edestä Olsbon keskityksestä, ja sen perään Sami Sipola tuli voimakkaasti boksiin ja veto meni vain vähän takatolpan väärältä puolen ohi. Ja aivan lopussa puolestaan PK-35 sai luotua muutaman erikoistilanteen SJK Akatemian päätyyn. Peli kuitenkin päättyi SJK Akatemian 4-1 voittoon.

Tämä oli fantastinen tulos meiltä. Pidimme hyvin kiinni pelisuunnitelmastamme. He menivät johtoon nopeasti erikoistilanteesta, mutta tulimme hyvin takaisin ja pystyimme sen jälkeen haavoittamaan heitä vastahyökkäyksillä. Mielestäni meidän nuori ryhmämme näytti todella luonnettaan tänään, pelaamalla miten he pelasivat. Teknisesti ja taktisesti me olimme tänään hyviä, mutta silti nostan esiin sen, millaisella asenteella meidän nuoret miehemme pelasivat tänään, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Jos joku kuvitteli, että me olemme heittopussina tässä sarjassa, niin mielestäni olemme näyttäneet, että me olemme täällä voittamassa otteluita. Ottamassa pisteitä ja samalla kasvattamassa pelaajia edustusjoukkueeseen. Tänäänkin meidän ykköshyökkääjämme Samson Ebuka oli pois riveistä, koska hän on edustusjoukkueen mukana. Se on mahtavaa, että hän pääsee näyttämään siellä kykynsä ja silti me esitämme tällaista peliä. 

Me emme jää lepäämään tämän tuloksen päälle, vaan me aiomme kehittää edelleen peliämme. Haluamme katsoa mitä voimme tehdä paremmin, ja missä meillä on parannettavaa. Meillä on huippuottelu tulossa sunnuntaina TPS:a vastaan, ja meidän pitää olla siinä parhaimmillamme. Heillä on isoin budjetti, parhaat pelaajat tässä sarjassa ja he haluavat voittaa tämän sarjan. Siksi meidän pitää valmistautua siihen hyvin, Page muistuttaa.

Mutta nyt palaudumme ja nautimme voitosta hetken, sanoi Page vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Kaarlo Rintamäki, Valtteri Olsbo, Sami Sipola, Noa Lehtonen, Berat Akdogan, Denis Cukici, Valentín Gasc (77’ Tuukka Pahkala), Oskar Pihlaja (77’ Mikael Anttila), Kingsley Ofori ja Jonathan Muzinga (68’ Borry Sabally).

Videokooste SJK Akatemia – PK-35 ottelusta Ruutu-palvelussa: Videokooste ottelusta