123 456 7890

SJK nappasi maukkaan voiton viime kauden hopeamitalista ja ilmoittautui entistä vakaammin mukaan mitalitaistoon. Ottelun sankareina oli Jussi Vasara kahdella maalillaan ja Richie Dorman, joka iski ottelun avausosuman. Yleisöäkin nähtiin OmaSp Stadionin lehtereillä jälleen lähes neljä tuhatta ja tunnelma oli sen mukainen. Ottelun parhaana palkittiin luonnollisesti kahden maalin mies Jussi Vasara, mutta myös kaikki muut IS-tähdet jäivät Seinäjoelle. Kaksi tähteä sai Richie Dorman ja yksi tähti ensimmäistä kertaa avauksessa pelanneelle Marc Valesille. SJK pelaa myös seuraavan ottelunsa Seinäjoella, kun se isännöi ensi viikon lauantaina Tampereen Ilvestä.

Jussi Vasara iskemässä 3-1 maalia OmaSp Stadionilla.

SJK – RoPS 3-1 (2-1)1-0 4 min Richie Dorman
1-1 45 min Eetu Muinonen
2-1 45 min Jussi Vasara
3-1 71 min Jussi Vasara

SJK aloitti ottelun erittäin vahvasti. Neljännellä minuutilla Roope Riskin syötti upeasti ulkosyrjällä takatolpalle Teemu Penninkankaalle. �Penni� ei aivan onnistunut ohittamaan Antonio Regueroa, mutta paluupallo tuli Richard Dormanille, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. Dorman oli avauksessa ensimmäistä kertaa viime vuoden elokuussa tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen.

2-0-maali oli lähellä vain pari minuuttia myöhemmin, kun Roope Riski laukoi kaukaa ja pienestä kulmasta. Veto yllätti Regueron ja oli lähellä mennä etukulmasta sisään.

14. minuutilla Matej Hradecky antoi kulmapotkun takatolpalle Teemu Penninkankaalle, jonka pusku meni hieman ohi takakulmasta. Reilun puolen tunnin kohdalla Penninkangas taistelu vasemmassa laidassa pitkään Eetu Muinosen kanssa ja sai lopulta pelattua pallon Tucolle. Tuco jatkoi Richard Dormanille, jonka syöttö tavoitti Roope Riskin. Riski pääsi laukomaan, mutta pallo lipui vain hiukan ohi maalin.

Ensimmäisellä puoliajalla lisäaikaa annettiin viisi minuuttia, sillä Tucoa paikkailtiin pitkään kentällä. Tuon viisiminuuttisen aikana ehtikin tapahtua paljon. Ensin RoPS tuli tasoihin, kun Jarkko Lahdenmäki keskitti oikealta laidalta ja Eetu Muinonen liukui pallon maaliin.

Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut tasoitusmaalia harmitella. SJK:n nopea hyökkäys oli kaunista katseltavaa ja tulosta tuli. Syöttökombinaation päätteeksi Roope Riski pääsi laukomaan, Reguero torjui, mutta Jussi Vasara laukoi paluupallon maaliin ja tauolle mentiin kuin mentiinkin SJK:n johdossa.

Upeaa kautta pelaava Robert Taylor on tullut kauden aikana tunnetuksi erinomaisista vapaapotkuistaan ja kaukolaukauksistaan. Tänään Taylor haki useampaankin kertaan maalia kaukolaukauksella, mutta vedot painuivat jatkuvasti yli tai ohi maalin.

SJK meni 3-1-johtoon 71. minuutilla. Roope Riski syötti Tucon oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon. Tuco odotti vielä Jussi Vasaran mukaan hyökkäykseen ja Vasara iski ottelun toisen maalinsa Tucon namupassista. Maali oli Vasaralle jo kauden 6.

RoPS:n paras kavennuspaikka tuli 75. minuutilla, kun Juha Pirinen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Mihkel Aksalu torjui, Eetu Muinonen ehti ensimmäisenä reboundiin, mutta hänen laukauksensa meni ohi maalin.

Ensimmäinen jakso oli meiltä pelkuruutta. Ei uskallettu hakea palloa, en tiedä, mistä se johtui. Tavallisesti meidän pelaaminen lähtee aktiivisuudesta ja prässistä ja nyt sitä ei ollut ollenkaan. Ihan käsittämätön puoliaika meiltä, sitten vielä se maali siihen loppuun. Toinen puoliaika lähti paremmin liikkeelle, mutta SJK sai kuitenkin tehtyä sen 3-1-maalin ja peli oli käytännössä siinä, sanoi RoPS:n Eetu Muinonen.

Jos tulee suurinumeroinen voitto, kuten meillä oli 5-0 PS Kemiä vastaan, niin se vaikuttaa alitajuisesti. Historia kertoo aika paljon sellaisia juttuja. Pelirohkeus oli ensimmäisellä jaksolla hukassa. Prässääminenkään ei ollut tarvittavalla tasolla. Keskikentällä oli vapaata tavaraa SJK:lla. Kun voitettiin pallo, pelirohkeus puuttui. Tein ehkä vääriä valintoja kokoonpanossa, toisaalta ei ollut kuin kaksi vaihtopelaajaa. Toisella jaksolla pelin aktiivisuus oli parempaa ja ajoittain pelattiin hyvin. Johtajuus joukkueessa oli ihan lastenkengissä, sanoi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

Joka pelissä pitää olla tällainen kiukku. Tai en tiedä oliko se kiukkuinen esitys. Oltiin aggressiivisia, mutta jos ollaan kiukkuisia, se menee välillä vähän yli. Pysyttiin erittäin hyvin kasassa 90 minuuttia, vaikka vastustaja tuli tasoihin. RoPSia vastaan tapahtuu aina paljon, niin kuin tänäänkin, sanoi kaksi maalia tehnyt Jussi Vasara.

Tänään oli kontrolloitu aggressiivinen esitys. Ollaan sarjataulukossa juuri siellä, missä kuulutaankin. Tämä on jätkille iso hatunnosto siitä, että he eivät ole kertaakaan menettäneet uskoa meidän tekemiseemme. KuPSia vastaan oltiin ihan ylivoimasia. VPS:ää vastaan ensimmäisellä jaksolla keskityttiin vähän vääriin asioihin, tokalla jaksolla oltiin ihan ylivoimaisia. Tänään täysin ansaittu voitto. Ei olla ehkä saatu ansaitsemaamme tulosta. Ollaan päästetty liian helppoja maaleja, eikä olla tehty omista paikoistamme. Meidän peli menee koko ajan eteenpäin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK: Mihkel Aksalu, Richie Dorman, Henri Aalto, Matej Hradecky, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Matti Klinga, Teemu Penninkangas, Marc Vales ja Abdoulaye Meite