123 456 7890

SJK aiheutti IFK Mariehamnille sen kauden ensimmäisen kotitappion ja ensimmäisen tappion kotikentällä lähes vuoteen, kun se haki Tucon ja Akseli Pelvaksen maaleilla sieltä 3-0 voiton. Pelvas iski kaksi osumaa ja Tuco yhden. Lopussa Tucolla oli vielä paikka toiseenkin maaliin. Ennen ottelua pelistä odotettiin tiukkaa ja vähämaalista, sillä olihan pelissä vastakkain sarjakakkonen ja kolmonen, sekä kaksi Veikkausliigan parasta puolustusta. Tiukka se olikin, mutta SJK onnistui iskemään tarvittavat osumat. Maalintekijöiden lisäksi keskikentällä hyvän pelin pelasi Mehmet Hetemaj, joka syötti mm. komeasti Pelvaksen illan toisen täysosuman ja toukokuun Veikkausliigan pelaajaksi valittu Mihkel Aksalu venyi kertaalleen parhaimpaansa, pitäen jo kauden kahdeksannen nollapelinsä. Ensi sunnuntaina SJK pelaa jälleen kärkikamppailun, kun se isännöi Seinäjoen Keskuskentällä 4-0 KTP:n voittaneen Rovaniemen Palloseuran.

Akseli Pelvas osui kahdesti tänään ja kasvatti kauden maalisaldonsa neljään.

IFK Mariehamn – SJK 0-3 (0-1)
0-1 39 min Ariel Tuco Ngueukam
0-2 83 min Akseli Pelvas rp.
0-3 87 min Akseli Pelvas

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliskoa ja sillä oli paikata mennä johtoon jo ensimmäisen vartin aikana. Paras tilanne tuli kun Akseli Pelvas murtautui sisään boksiin aivan päätyrajaa pitkin ja keskitti kovan matalan pallon maalin eteen juosseelle Tucolle. Tuco kuitenkin ehti ottaa yhden askeleen liian nopeasti ja ajautui maalivahti Otso Virtasen taakse, tämä ehti nappaamaan pallon.

Myös IFK:lla oli paikkansa, jotka syntyivät pääosin vastaiskuista, eikä Aksalu joutunut vaaratilanteista huolimatta kunnolla torjuntatöihin.

Lopulta SJK meni johtoon, kun peliä oli pelattu 39 minuuttia. Jussi Vasara keskitti oikelta maalille, missä Toni Lehtinen teki hyvin skriiniä ja vei samalla puolustajan pois edestä. Tuco pääsi laukomaan vitosen viivalta pallon taka-alakulmaan. Maali oli miehelle kauden kolmas. 0-1 lukemat jäivät myös taukotilanteeksi.

Toisella puoliajalla alkoi tuuli yltyä ja vesisade kasteli kentän. Kotijoukkue pelasi palloa suoraviivaisemmin ylös ja siten SJK ei saanut peliin samanlaista otetta kuin ensimmäisellä.

Isäntäjoukkueen vaarallisinta tilannetta saatiin kuitenkin odottaa aina 75. minuutille asti. Silloin IFK sai vapaapotkun aivan kuudentoista viivalta keskeltä, kun Timo Tahvanainen joutui kaatamaan DIego Assisin. Duarte Tammilehto veti kuitenkin suoraan muuriin ja myös miehen jatkopallo siivottiin. Ei kuitenkaan tarpeeksi kauas, vaan se tippui suoraan Josef Ibrahimille, joka ampui hirmuisen pommin kohti maalia. Mihkel Aksalu esitti vielä hienomman torjunnan joka oli todellinen gamesaver. Jos IFK olisi tasoittanut tuosta tilanteesta, olisi pelistä voinut tulla vaikea.

Torjunta toi SJK:lle uutta virtaa ja peli siirtyi sen haltuun. Ja lopulta 83. minuutilla kotijoukkueen Philip Mantilla kaatoi karkuun pääsemässä olleen Akseli Pelvaksen rangaistusalueen rajalla, juuri sen verran viivan päällä, että erotuomari Mikko Mörö osoitti pallon pilkulle. Pelvas meni itse antamaan ja tälläsi pallon varmasti oikean tolpan juureen.

Sama mies oli asialla hetkeä myöhemmin, kun ensin Cedric Gogoua lähti nousemaan puolustajan paikalta ja syötti pallon vieressä juosseelle Mehmet Hetemajlle. Hetemaj näki Pelvaksen ehtineen täyteen vauhtiin ja syötti unelmasyötön linjan taakse. Pelvas ehti palloon ja upotti sen toistamiseen verkkoon.

Ottelun lopussa Tuco pääsi vielä nokikkain IFK maalivahti Virtasen kanssa Richie Dormanin syötöstä, mutta pallo meni hieman takakulmasta ohi. Tuco pääsi myös vetämään kertaalleen kaukaa, mutta pallo meni pari metriä ylitse ja niin ottelu päättyi SJK:n 3-0 voittoon. Tappio oli IFK:lle kauden ensimmäinen kotikentällä koettu ja edellistä tappiota saa muutenkin hakea niinkin kaukaa kuin viime vuoden heinäkuusta.

Voitolla SJK pitää sarjan kakkospaikan, viiden pisteen erolla kaksi ottelua enemmän pelanneeseen HJK:hon. Voittamalla rästiottelut SJK olisi sarjan kärjessä. IFK Mariehamn tippui tappion myötä neljänneksi ja RoPS nousi kolmanneksi.

Korkeatasoinen peli. Ensimmäisellä puoliajalla pidimme hyvin palloa ja olisimme kenties ansainneet enemmän kuin sen yhden maalin. Toisella puoliajalla IFK pelasi hieman pidempää palloa, emmekä saaneet ehkä ihan niin hyvin peliä haltuun. Mutta sitten se taas loppua kohden tuli enemmän meille. Vieraspelissä pitää odottaa niitä oikeita hetkiä ja tänään me mielestämme onnistuimme ja olimme aika hyviä niissä. Varsinkin kun katsoo monta maalipaikkaa loimme ja montako maalia teimme, kommentoi SJK:n Mehmet Hetemaj pelin jälkeen.

Me keskitymme nyt vain omaan tekemiseen. HJK on suuri joukkue ja se osoitti sen meille viime viikolla. Olemme heitä vielä hieman jäljessä. Se tappio kuitenkin opetti meitä ja oli hyvä opetus koko joukkueelle sekä meidän organisaatiolle. Me olemme kuitenkin koko ajan menossa sinnepäin. Tämä on vielä nuori seura ja tottakai halu on meillä korkea, mutta pitää olla myös realisti, vastaa Hetemaj kysymykseen kärjessä olevan HJK:n jahtaamisesta.

Se oli hyvä ottelu. Aloitimme ehkä hieman hitaasti ja emme käyttäneet mitä meillä on. Yleensä aloitamme ottelun kovemmalla intensiteetillä kuin tänään. Annoimme helpon maalin ja sen jälkeen on vaikeaa kun jouduimme pelaamaan tappiolla. Heille se oli helmpompaa ja vaikka yritimme kovasti, emme ikävä kyllä onnistuneet tänään, kommentoi IFK Mariehamnin Brian Span ottelun jälkeen.

Tämä on pieni takaisku meille. Olemme tähän asti pelanneet hyvin, mutta tänään oli ehkä hieman huonoa onneakin. Uskon että palamme tästä raiteillemme, jatkaa Span jonka komean kaukolaukauksen Aksalu torjui ottelun loppupuolella.

Tämä oli viihdyttävä ottelu ja ajoittain nähtiin erittäin hyvää jalkapalloa. Saimme pidettyä heidän hyökkäyksensä kurissa ja käytimme omat paikkamme, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen tyytyväisenä.

Kun vastustaja johti 1-0, meidän oli pakko nostaa ryhmitystä ylöspäin toisella puoliajalla ja minusta onnistuimmekin siinä. Saimme lievän otteen pelistä, mutta todellisten maalipaikkojen luominen oli vaikeaa. Sitten tuli pilkku ja sen jälkeen peli oli enemmän tai vähemmän selvä, kommentoi puolestaan IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski.

Ottelun parhaana palkittiin maalinteon tänään aloittanut ja erinomaisen pelin pelannut Ariel Tuco Ngueukam, kaksi tähteä meni laitapakkina Assisin pimentäneelle Zeljko Savicille ja yksi tähti kaksi maalia iskeneelle Akseli Pelvakselle.

SJK:Mihkel Aksalu, Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Jussi Vasara (65› Johannes Laaksonen), Wayne Brown, Ariel Tuco Ngueukam, Toni Lehtinen (65 min Richie Dorman), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj (90› Juho Lähde).

SJK:n seuraava ottelu on jo ensi sunnuntaina 7.6. klo 14.00. Silloin Seinäjoen Keskuskentälle tulee vieraaksi sarjassa kolmantena oleva Rovaniemen Palloseura. SJK on toisena ja joukkueilla on eroa kaksi pistettä. HJK on pelannut kaksi ottelua kaksikkoa enemmän ja johtaa sarjaa viidellä pisteellä.

Tuco aloitti tänään maalinteon, iskemällä kauden kolmannen osumansa.