123 456 7890

Mero ja Echavarria ovat olleet jo muutaman viikon mukana SJK:n harjoituksissa.

Joel Mero, Cristian Echavarria ja Sergi Arimany ovat tehneet loppukauden mittaiset sopimukset SJK:n kanssa. Meron ja Cristianin sopimukset sisältävät myös optiot tulevista kausista.

SJK aloittaa joukkueen rakentamisen jo ensi kautta varten ja on kiinnittänyt riveihinsä pelaajia, joista voi olla jo suurta iloa tämän kauden aikana.

Suomen nuorisomaajoukkueissa pelannut 22-vuotias puolustaja Joel Mero on 191-senttinen toppari, jonka sopimus päättyi Saksan Borussia Mönchengladbachissa tähän kauteen. 20-vuotias Cristian Echavarria on lupaava hyökkäävä pelaaja Kolumbiasta. Han on pienikokoinen, mutta terrierimäinen.

Espanjalaishyökkääjä Sergi on 27-vuotias, mutta hän on urallaan pelannut ammattilaisena Itävallassa ja Saksassa, sekä paukutellut maaleja hyvillä tehoilla. Jos loppukausi sujuu hyvin, voi SJK jatkaa miehen sopimusta tuleviin kausiin.

Kolmikko esitellään medialle tarkemmin keskiviikkona 5.7. lehdistötilaisuudessa OmaSp Stadionilla. SJK TV taltioi tilaisuuden ja miesten kommentteja päästään kuulemaan tuoreeltaan tuoreimmassa jaksossa.

Kaikkien kolmen kohdalla pelilupa on selvä 10.7. alkaen, kun siirtoikkuna aukeaa. Siten he eivät ole vielä mukana kun SJK kohtaa torstaina 6.7. OmaSp Stadionilla UEFA Europa League-karsinnan toisessa osaottelussa islantilaisen KR Reykjavikin. Mahdollisella toisella kierroksella he kuitenkin voivat edustaa SJK:ta.

SJK vs. KR Reykjavik pelataan torstaina 6.7. klo 19:00 OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.

Sergi Arimany Saksan Energie Cottbusin paidassa kaudella 2016.

Joel Mero

191-senttinen Joel Mero on syntynyt Turussa 7. helmikuuta 1995, mutta varttunut Lahdessa. Peliura alkoi Lahden Reippaan riveissä ja jatkui siitä FC Lahden paidassa Veikkausliigaan asti.

FC Lahdesta hän siirtyi jo kaudella 2013 Saksaan Borussia Mönchengladbachiin, pelaten siellä pääosin seuran nuorisoakatemiassa ja kakkosjoukkueessa. Hän kävi myös lainalla KTP:ssa kaudella 2015, kun KTP pelasi Veikkausliigassa.

Vaikka Mero on vasta 22-vuotias ja viettänyt neljä vuotta Saksassa, on hän ehtinyt pelata Veikkausliigaa aiemmin FC Lahden riveissä 26 ottelua kausilla 2012 ja 2013. Peleissä tuli myös kaksi maalia.

Lähtiessään Saksaan Mero oli yksi kirkkaimpia suomalaisen jalkapallon lupaavia tähtiä ja siitä kertoo myös Borussian hänestä aikoinaan pulittama merkittävä siirtosumma. Suomen paidassa hänellä on kasassa nuorisomaajoukkueiden otteluita 34.

Hän pelasi Suomen U21-maajoukkueen 2015-2016 pelatuissa EM-karsinnoissa kaksi ottelua, tehden komean maalin Venäjän verkkoon. Sen jälkeen hän kuitenkin loukkaantui Saksassa pelatussa ottelussa ja oli sivussa jopa puoli vuotta. Loukkaantumiset ovat nyt takana ja Mero hakee uutta nousua SJK:n kanssa.

Sopimus SJK:ssa kattaa kauden 2017 lopppuun ja siinä on optiot kauden 2019 loppuun saakka.

Cristian David Echavarria Velez

Kesäkuun 10. päivä 20 vuotta täyttänyt kolumbialainen Cristian Echavarria on keskikenttäpelaaja, ja on pelannut lähes kaikkia paikkoja keskikentällä ja useassa eri roolissa. Hän on pelannut myös hyökkääjänä. Echavarria on kotoisin Kolumbian Medellinistä.

Vaikka hän on vain 164-senttinen, on hän aika voimakasraaminen ja siksi hänen lempinimensä on La Mole, joka tarkoittaa espanjaksi sarjakuvien Ihmenelosista tuttua voimamies Möykkyä. Hän on vasenjalkainen, nopea ja voimakas. Hänellä on räjähtävyyttä ja hän osaa harhauttaa ja vetää hyvin. Hän on ollut joukkueissaan pidetty hahmo ja SJK:ssa hän on sopeutunut joukkueeseen nopeasti.

Echavarria aloitti juniorina Deportivo Independiente Medellinissä vuonna 2010, minne hän siirtyi paikallisesta Efe Gómezin jalkapallokoulusta. Alunperin hän pelasi hyökkääjänä tai keskikentällä kymppipaikalla, mutta 13-vuotiaana valmentaja siirsi hänet vasemmalle laidalle hyökkäävään rooliin. Tässä roolissa hän on pelannut vanhempanakin pelaajana suurimman osan peleistään.

13-15-vuotiaana hän oli mukana maakuntansa ”piirijoukkueleireillä”, mutta vasta 16-vuotiaana hänet valittiin mukaan ensimmäistä kertaa piirijoukkueeseen. Tuo joukkue voitti Kolumbian sisäisen mestaruuden vuonna 2014. Antioquian alueen joukkue voitti mestaruuden uudelleen vuonna 2015 ja finaalissa Cristian teki yhden ja syötti toisen. Hänet valittiin myös turnauksen joukkueeseen.

Hän teki ammattilaisdebyytin Independiente Medellinissä 2. maaliskuuta 2016, tullen vaihdosta sisään 74. minuutillla vieraspelissä Atanasio Giradotia vastaan Kolumbian Cupissa. Hän oli lähellä tehdä heti maalin, mutta veto pysähtyi tolppaan.

Hutikuussa 2016 hänet valittiin mukaan Kolumbian U20-maajoukkueeseen, joka osallistui Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen karsintaan ja harjoitusotteluihin. Lopputurnaus pelattiin Ecuadorissa tammi-helmikuussa 2017, mutta Echavarria ei ollut enää lopputurnauksessa mukana. Hän oli silloin jo näytillä Euroopassa Puolan pääsarjassa pelaavan Wisla Krakovan joukkueessa.

Hän pitää esikuvinaan Bayern Munchenin Douglas Costaa sekä Medellinin tähteä Luis Carlos Ariasia, jonka kanssa hän pääsi myös pelaamaan Medellinissä ja piti tätä suurena kunniana. Omien sanojensa mukaan hän haluaa tulevaisuudessa auttaa perhettään taloudellisesti ammattilaisjalkapalloilijana.

SJK:n kanssa tehty sopimus kattaa tämän kauden loppuun ja siinä on optiot tulevista vuosista. Hänet rekisteröidään aluksi SJK Akatemian riveihin ja hän saa ikänsä puolestaa osallistua myös Akatemian U20-joukkueen peleihin.

Sergi Arimany

Sergi on espanjalainen, 189-senttinen ja tammikuussa 27 vuotta täyttänyt hyökkääjä. Hän on kotoisin Kataloniasta, Olotin kaupungista. Ura alkoi Llagosterassa kaudella 2011-2012, jonka jälkeen hän pelasi parissakin espanjan kolmostason seurassa, iskien paljon maaleja.

Viimeisin seura oli kaudella 2015-2016 Palamós CF, mistä hän siirtyi Itävallan divariin SV Kapfenbergin joukkueeseen. Itävallassa hän onnistui, tehden heti 20:ssä ottelussa 10 maalia. Saksan Energie Cottbus kiinnostui ja lainasi hänet kevätkaudeksi 2016 osto-optiolla. Kauden päättyessä Cottbus ei kuitenkaan käyttänyt optiota ja hän palasi Itävaltaan. Cottbus pelasi 3. Ligassa ja hän pelasi siellä seitsemässä ottelussa ilman maaleja.

Itävallassa hän pelasi päättyneellä kaudella 15 ottelua ja teki niissä kolme maalia, pelaten lähinnä vaihtomiehenä. Koko Itävallan taipaleensa aikana, hän pelasi toisella sarjatasolla pelaavassa SV Kapfenbergissa 34 ottelua ja teki niissä 12 maalia.

Hän siirtyi tämän vuoden tammikuussa vapaalla siirrolla takaisin Espanjaan, pelaten siellä SD Leioa:n joukkueessa kolmannella sarjatasolla. Kevään aikana Espanjassa hän pelasi 11 ottelua ja teki kaksi maalia. Hän oli Leioan pelissä tärkeä palanen ja seuran uutisoinnin mukaan joukkue pelasi hänen aikanaan historiansa parhaan jakson.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2017 loppuun ja jatkoa katsotaan sen jälkeen.