123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on solminut kolme sopimusta, kun jo viime kaudella SJK:ta edustaneet maalivahti Mihkel Aksalu, hyökkääjä Akseli Pelvas ja keskikenttäpelaaja Justin Moose kirjoittivat nimet papereihin.

Akseli Pelvas oli vielä viime vuonna Suomen Mestari HJK:n pelaaja, mutta pelasi kauden lopussa lainasopimuksella SJK:ssa. Pelvaksen sopimus on kahden vuoden mittainen.

Viron Maajoukkuemaalivahti Mihkel Aksalu pelasi kauden viimeistä ottelua lukuun ottamatta kaikki SJK:n Ykkösen ottelut ja jatkaa Seinäjoella myös kaksi seuraavaa kautta.

Jo kaudelle 2012 SJK:n palvelukseen siirtynyt yhdysvaltalaiskeskikenttäpelaaja Justin Moose jatkaa Seinäjoella ainakin yhden kauden.

Olen tosi tyytyväinen, että saamme jatkaa näiden kolmen kovan luokan pelurin kanssa, jotka ovat jo osoittaneet, että pystyvät pelaamaan odotuksiemme ja paineiden alla, kommentoi sopimuksia SJK päävalmentaja Simo Valakari.

SJK:lla on nyt 12 vahvistettua sopimusta ja 5 optiota ensi kaudelle.

Aiemmin tänään varmistui, että Tomas Karike, Kim Palosaari, Stanislav Goldberg ja Teemu Lukkari eivät jatka Seinäjoella.

SJK pyrkii solmimaan jatkosopimuksia runkopelaajiensa kanssa lähiviikkoina ja neuvottelee uusien vahvistuksien kanssa siirrosta Seinäjoelle.

Me etsimme aina pelaajia jotka tuovat meidän joukkueeseen jotain ja pystyvät parantamaan meidän joukkuetta jollain tavalla, kertoo Valakari mahdollisista uusista vahvistuksista.

Akseli Pelvas osaa iskeä maaleja

HJK:sta SJK:n paitaan pysyvästi siirtynyt ja viime kaudella lainasopimuksella heinäkuusta alkaen mukana ollut hyökkääjä Akseli Pelvas, kirjoitti nimensä kahden vuoden paperiin.

Viime kaudella kuusi maalia 13:sta ottelussa tehnyt 26-vuotias Pelvas on Suomen kovimpiin hyökkääjänimiin kuuluva pelaaja.

Espoossa syntynyt, mutta HJK:ta 14-vuotiaasta asti edustanut Pelvas, on pelannut Klubin paidassa 84 Veikkausliigaottelua ja tehnyt niissä 31 maalia. Lainapestit Kuopiossa ja Maarianhaminassa mukaan huomioiden, Veikkausliigapelejä on yhteensä kasassa jo 96.

Europelejä kertyi HJK:ssa lisäksi tilille 12 ottelun verran ja miehellä on myös useita nuorisomaajoukkueiden pelejä.
Hän on edustanut myös HJK organisaatioon kuuluvaa Klubi 04:sta, jossa hän paukutti mm. kaudella 2008 huikeat 27 maalia, vain 17 ottelussa.

Viime kaudella Pelvas ei kuulunut HJK valmentaja Boströmin suunnitelmiin ja hän haki peliaikaa lainasopimuksella sekä Kuopion Palloseurasta että Seinäjoelta. SJK:ssa sitä löytyi ja Pelvas valittiin SJK:ssa Ykkösen kuukauden pelaajaksi syyskuussa.
Lisäksi hän sai ääniä kauden päätteeksi kannattajaryhmä Kloppien kauden pelaajaäänestyksessä.

Pelvas karkaamassa PK-35 Vantaan puolustukselta Keskuskentällä.

Mihkel Aksalu torjuu pallot

Viron maajoukkueen ja SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu teki viime kaudella SJK historiaa, pelaamalla kauden aikana 11 nollapeliä ja päästi koko kaudella vain 17 maalia. Aksalu myös pelasi kauden viimeistä ja merkityksetöntä Jippo ottelua lukuun ottamatta kaikki ottelut alusta loppuun. ??

Aksalu tuli viime kaudella Seinäjoelle pikahälytyksellä ennen kauden alkua, kun luottomaalivahti Luis Fernando katkaisi helmikuussa sääriluunsa ja kausi loppui hänen osaltaan ennen kuin alkoikaan.

Aksalu täytti Luffen saappaat kuitenkin mallikkaasti ja ensi kaudella onkin kilpailua kahden huippuveskarin kesken ykkösmaalivahdin paikasta.

Urallaan 28-vuotias ja aktiivisesti peliä ohjaava Aksalu on pelannut Viron maajoukkueessa 10 ottelua, nuorisomaajoukkueissa yhteenstä 20 ottelua, Viron pääsarjassa FC Floran paidassa 121 ottelua ja näiden lisäksi edustanut Englannin Championshipissa sekä League Onessa Sheffield Unitedia.

Aksalu sijoittui kauden päätteeksi SJK kannattajaryhmä Kloppien kauden pelaajaäänestyksessä kolmanneksi, niukasti toiseksi tulleen keskikenttätaituri Josun jälkeen.

Myös Aksalun sopimus on kahden kauden mittainen.

Aksalu päästi vain 17 maalia koko kaudella ja torjui uuden nollapeliennätyksen.

Pikakiituri Justin Moose

Yhdysvaltalainen Justin Moose tuli SJK:n riveihin kaudelle 2012 HJK:n silloisen valmentaja Antti Muurisen suosittelemana.

Nopeajalkaisen ja taitavan syöttelijän pelipaikka löytyy pääosin keskikentän keskeltä pelintekijänä tai laitahyökkääjän paikalta. Vaikeana pideltävänä Moose tuo oman vaaransa vastustajan puolustajille ja hän pystyy luomaan paikkoja muille pelaajille.

Viime kaudelta varsinkin miehen soolomaali KooTeePeeta vastaan, missä keskikentältä lähtien mies pujotteli koko puolustuksen sekä maalivahdin ja ratkaisi voiton SJK:lle, jäi hyvin kannattajien mieliin.

Wake Forestin kasvatti, Statesvillessä Norh Carolinassa vuonna 1983 syntynyt Justin Moose, on urallaan pelannut mm. 50 ammattilaissarja MLS:n ottelua D.C. Unitedin ja Vancouver Whitecapsin riveissä sekä Thaimaan pääsarjaa yhden kauden verran.

Otteluja Ykkösessä SJK paidassa on kertynyt kahdessa kaudessa 48 kappaletta ja maaleja näissä viisi.

Seinäjoelle vaimonsa ja lapsensa kanssa kotiutunut Moose teki SJK:n kanssa vuoden jatkosopimuksen.

Väkkärämäinen Moose on hankala pideltävä