123 456 7890

SJK kaatoi Rovaniemen Palloseuran Seinäjoen Keskuskentällä Richie Dormanin maalilla ja nappasi samalla kolmannen voittonsa putkeen Veikkausliigassa.
Ottelu oli kovaa taistelua alusta loppuun, eikä kentällä paljoa ollut tilaa. Toisen puoliajan alussa SJK kuitenkin onnistui ja pääsi juhlimaan voittomaaliksi jäänyttä osumaa.
SJK nousi voiton myötä sarjassa kuudenneksi ja vain pisteen päähän ensi viikon keskiviikkona Pohjanmaan paikallisessa kohdattavasta VPS:stä.

SJK – RoPS 1-0 (0-0)
1-0 49 min Richard Dorman

RoPS pääsi hyvään maalipaikkaan vajaan vartin pelin jälkeen. Ville Saxman laukoi hyvin 16-alueen rajalta, mutta Mihkel Aksalu venyi komeaan torjuntaan. Antti Okkonen keskitti oikealta laidalta Jarkko Lahdenmäelle, joka pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui suoraan Aksalun syliin. Akseli Pelvas ohitti hienosti Ville Saxmanin vasemmalla laidalla ja pääsi nokikkain entisen joukkuekaverina Saku-Pekka Sahlgrenin kanssa. Pelvas yritti tuikata pallon längistä sisään, mutta Sahlgren onnistui vangitsemaan pallon. Ensimmäinen puoliaika ei juurikaan hienouksia tarjonnut. Maalipaikkojen luominen oli molemmille joukkueille vaikeaa.

Toinen puoliaika alkoi Kerhon kannalta loistavasti. SJK sai hyökkäyspäässä rajaheiton, Gert Kams heitti Cedric Gogoualle, joka voitti kaksintaistelussa Jamal Gayn. Pallo tuli Toni Lehtiselle ja hän syötti viereen Richard Dormanille. Dorman voitti oman kaksinkamppailunsa Antti Okkosta vastaan ja laukoi pallon ohi Saku-Pekka Sahlgrenin. Viime aikoina loistavasti pelanneelle Dormanille maali oli uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

Cedric Gogoua avasi loistavasti Akseli Pelvakselle, joka pääsi laukomaan läheltä, mutta veto suuntautui yli maalin. Pelvas laukoi myös 16-alueen kulmalta ja Sahlgren torjui eteensä, reboundissa ei kuitenkaan ollut Kerhon pelaajia. Pelvaksella oli aika monta puolittaista maalipaikkaa, mutta tänään ei uponnut. Ensimmäistä Veikkausliigakauttaan pelaavalla Simo Roihalla oli huikea paikka puskea RoPS tasoihin kulman jälkitilanteesta. Viidestä metristä lähtenyt pusku meni kuitenkin hiukan ohi.

Lopussa RoPS painosti vaarallisesti ja Kerhon rankkarialueelle sateli keskityksiä ja pallo pyöri useammankin kerran vaarallisesti Kerhon maalin lähettyvillä. Jamal Gay pääsi puskemaan takatolpalta, mutta kotijoukkueen onneksi se meni kuitenkin ohi. Gay pääsi puskemaan toisenkin kerran lähietäisyydeltä, tällä kerralla pallo leijaili yli maalin. RoPS:n viimeinen paikka tuli Emenike Mbachulle, jonka yllättävä laukaus meni kuitenkin ohi.

SJK tuli peliin selkeästi paremmin kuin me. He hallitsivat tämän kentän haasteet. Pääsimme peliin vähän paremmin mukaan. Pystyttiin haastamaan SJK pelillisesti, saatiin muutamia tilanteita, mutta ei mitään kovin vaarallista. Ensimmäinen puoliaika oli melko tasainen. Toinen puoliaika alkoi tosi huonosti. Dorman oli siinä tilanteessa terävämpi, harmittava maali. Tuollaisia maaleja toivomme itse ja juuri tuohon aikaan. Henkisesti oli vaikea siitä tulla. Olen kuitenkin ylpeä joukkueesta ja saimme maalintekopaikkoja. Tasoituskin olisi voinut tulla, mutta ei nyt saatu sitä. SJK oli parempi, kommentoi RoPS:n kapteeni Antti Okkonen ottelun jälkeen.

Hieno voitto, kolmas jo putkeen. Peli ei ollut parasta SJK:ta, mutta helkkarin hieno juttu, että pystytään näitä pelejä silti voittamaan. Kenttä oli parempi kuin aiemmin. Tehtiin maali hyvään aikaan ja lopussa RoPS sai painetti, mutta onneksi kestettiin, sanoi Timo Tahvanainen ottelun jälkeen.

– Kentän koko oli kyllä tiedossa, mutta silti se hiukan yllätti. Tila oli todellakin vähissä. SJK tietenkin kotijoukkueena oli askeleen edellä ensimmäisen vartin. Kun saat pallon, niin heti ollaan kimpussa. Se toki kertoo SJK:n hyvästä asenteesta, mutta myös meidän hyvästä asenteesta, kun pystyimme reagoimaan. Tämä oli taistelupallopeli. Molemmat varmaan haluaisivat pelata erilaista jalkapalloa. Ainakin oli actionia ja tapahtumia. Paljon 1-0 tappiota, lähiviikkojen aikana tämä pitää pystyä kääntämään, sanoi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ottelun jälkeen.

Olen tietenkin tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja voittoon. Pikku hiljaa opitaan Veikkausliigaa, alkukaudesta emme pystyneet kääntämään näitä pelejä voitoiksi. Olemme kääntäneet pienten marginaalien pelejä voitoiksi. Olemme selvästi menneet eteenpäin. 1-0 maalin jälkeen oli muutama paikka tappaa peli, mutta emme onnistuneet. Lopussa RoPS sai painetta, mutta jätkät puolusti hyvin. Taaskaan ei päästetty maalia, iloitsi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin maalintekijä Richard Dorman, kaksi tähteä meni SJK:n Justin Mooselle ja yksi tähti vierasjoukkueen toppari Faith Friday Obilorille.

SJK kohtaa seuraavaksi Pohjanmaan paikallisessa VPS:n ja tuo ottelu on samalla Pohjanmaan Liigaa. VPS – SJK pelataan ensi keskiviikkona 18.6. klo 18.30 Vaasan Hietalahdessa. SJK Kannattajat järjestävät peliin bussikuljetuksen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Richie Dorman, Johannes Laaksonen, Akseli Pelvas, Justin Moose (79′ Juho Lähde), Gert Kams, Marco Matrone ja Toni Lehtinen (64′ Teemu Penninkangas)

Vaihdossa: Ville Viljala MV, Matti Lähitie, Carlos Lopez, Josu ja Emil Lidman.
Varoitukset: Marco Matrone 34′ ja Timo Tahvanainen 84′

Ottelukooste:

Lehdistötilaisuus: