123 456 7890

SJK ja VPS iskevät yhteen kauden viimeisessä Pohjanmaan derbyssä lauantaina Vaasan Elisa Stadionilla. Ottelu alkaa klo 17:00. Kahdessa ensimmäisessa pisteet tasattiin 1-1- ja 0-0-tuloksilla, joten Pohjanmaan herruus kaudella 2018 ratkeaa tässä ottelussa.

Peliin matkustaa Seinäjoelta suuri määrä kannattajia omiaan tukemaan ja SJK on järjestänyt otteluun bussikuljetukset. SJK-väki sijoittuu Elisa Stadionilla samaan päätyyn ja siellä on kaikki omat palvelut. SJK-päätyyn liput myy SJK ja kaikki tuotot menee siitä SJK:n hyväksi. Perjantaina lippuja saa OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikojusta klo 9-13 välisenä aikana. Myös paikat bussikuljetukseen ostetaan siitä. Lippu peliin on 10 euroa ja bussikuljetus 10 euroa. Lippuja ei ole verkkomyynnissä. Voit lukea järjestelyistä lisää tämän ennakon loppuosasta tai SJK:n aiemmasta uutisesta. SJK Shop ei ole auki perjantaina, OmaSp Stadionin Sunrise Avenue -konsertin vuoksi.

Viime derby pelattiin Seinäjoella vain viikko sitten ja tuolloin pisteet jaettiin 0-0-tuloksella. Ensimmäisellä jaksolla SJK pelasi hyvin ja loi useammankin maalipaikan. Toisella jaksolla VPS pääsi paremmin peliin mukaan, mutta kokonaisuudessaan SJK piti heidät poissa maalipaikoilta. Uusista pelaajista Peter Opiyo ja Denys Oliinyk tekivät kotidebyyttinsä. Shahdon Winchesterin pelilupa ei ollut vielä ehtinyt tuohon otteluun, mutta nyt hänkin on mukana kohtaamassa Vepsua.

Edellisen ottelun osalta on paljon juttuja. Se päättyi 0-0, mutta ensimmäinen puolisko siitä oli aika lähellä sitä tapaa miten haluan joukkueeni pelaavan. Olimme aktiivisia, aggressiivisia, loimme tilanteita ja pidimme VPS:n poissa tilanteista. He saivat kenties pari tilannetta koko pelissä. Nyt meillä on takanamme hyvä viikko, jonka aikana olemme myös analysoineet ottelua, katsoneet mitkä jutut toimivat ja mitkä eivät. Pystymme pelaamaan paremmin ja olemme tehneet sen eteen tällä viikolla töitä, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Nyt myös uudet pelaajat ovat päässeet paremmin sisään joukkueeseen. Winchester on pelikelpoinen, mikä on hyvä homma, sillä Mboma on pelikiellossa. Winchester pystyy pelaamaan suoraan hänen tilallaan. Koko uusi kolmikko on oppinut tuntemaan toisensa ja muut pelaajat tämän viikon aikana ja he ovat nyt paremmassa kunnossa kuin tullessaan, Eremenko jatkaa.

Kaikkiaan tämä on ollut erittäin tuottava viikko ja siitä ei ole epäilystäkään, ettemmekö lähtisi hakemaan Vaasasta täyttä pistepottia. Uskon toki, että siitä tulee jälleen tarkka ottelu, vähän samaan tapaan kuin kaksi aiempaakin kohtaamista. Mutta pidemmällä aikavälillä, me pelaamme nyt paremmin ja teemme vähemmän virheitä kuin aiemmin, Eremenko arvioi.

Edellisessä ottelussa SJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja toisella VPS teki joitain muutoksia, päästen paremmin peliin mukaan. VPS ei kuitenkaan saanut edelleenkään tilanteita ja SJK oli toisellakin jaksolla lähempänä maalia.

Mielestäni heidän mahdolliset muutoksensa eivät vaikuttaneet niin suuresti, vaan enemmänkin meidän väsyminen toisella puoliskolla. Aloimme tekemään pieniä virheitä pallon kanssa ja he pääsivät paremmin mukaan. Me emme pitäneet ehkä asioita niin yksinkertaisena toisella jaksolla, luovuimme pallosta liian helposti ja jouduimme juoksemaan enemmän, minkä takia sitten väsyimme. Olen muutenkin enemmän kiinnostunut siitä mitä meidän joukkue tekee, enkä niinkään siitä mitä muut valmentajat tai joukkueet tekevät. Meidän pitäisi pystyä pitämään keskittyminen ottelussa ja omassa tekemisessämme 95 minuuttia, ei vain 45 minuuttia tai 70 minuuttia. Toisella puoliskolla meillä oli joitain hyviä ratkaisuja, mutta samalla ei niin hyviä. Haluan, että teemme töitä näiden hyvien hetkien kanssa ja kehitämme niitä, Eremenko sanoo.

Peliin tulee myös paljon kannattajia molemmilta puolilta, kuten on ollut kaikissa Pohjanmaan derbyissä. Seinäjoella nähtiin viime ottelussa yli 4000 katsojaa ja kenties ainakin saman verran on luvassa Vaasassa.

Pisteet tästä ottelusta on erittäin tärkeät molemmille joukkueille. Odotan, että pelistä tulee hyvä ja aggressiivinen, juuri siksi että molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä. Tunnelma pelissä tulee olemaan taatusti mahtava. Molempien joukkueiden kannattajat tukevat ja iloitsevat oman joukkueen suorituksista. Juuri näin se pitääkin olla. Silloin on mukava pelata, pelaajat ja yleisö nauttivat tunnelmasta, päättää Eremenko.

SJK TV tapasi ottelun alla kaikki kolme uutta pelaajaa ja jututti heitä samalla myös tulevasta Pohjanmaan derbysta.

Siitä tulee tietenkin kova peli. Eikä mikään ottelu ole koskaan helppo. Erityisesti derbyt ovat aina kovia pelejä. Odotan meiltä hyvää taistelua sekä hyvää tulosta. Tämä seura on liian suuri olemaan sarjan häntäpäässä, me tiedämme että me pystymme nousemaan pois sieltä ja että pystymme saamaan hyviä tuloksia jäljellä olevista peleistä, sanoi keskikenttäpelaaja Peter Opiyo. Opiyon koko haastattelun voit katsoa tästä linkistä

Uskon, että lauantain peli on samanlainen kuin ne pelit olivat, kun pelasin Jarossa, kova ja fyysinen kamppailu. Jotkut pelaajat siellä luulevat tuntevansa minut jo, mutta olen kasvanut pelaajana niistä ajoista. Minulla on varastossa muutamia temppuja, joista he eivät tiedä mitään. Pelaan muutenkin mielelläni derby-otteluita, sillä nämä ovat mielestäni juuri niitä joita kaikki pelaajat haluavat pelata, sanoi hyökkääjä Shahdon Winchester, joka tehnee debyyttinsä SJK-paidassa lauantaina. Winchesterin koko haastattelun voit katsoa tästä linkistä

– Itselleni on hyvä asia, että kohdataan sama seura uudelleen. Sillä nyt ainakin tunnen tämän vastustajan ja tiedän miten heitä vastaan pitää pelata. Me koko joukkue tiedämme, mitä meidän pitää tehdä. Teen kovasti töitä ja entistä kovempaa, että saan maalin tässä seuraavassa ottelussa, lähellä se oli jo edellisessäkin ottelussa, sanoi laitahyökkääjä Denys Oliinyk. Voit katsoa Oliinykin koko haastattelun tästä linkistä

Seinäjoella pelin näkee suorana ja ilmaiseksi OmaSp Stadionin virallisessa Kisakatsomossa, Carlsberg Sports Barissa. Ovet siellä aukeavat klo 16:00. Kotikoneilta pelin näkee maksullisilta ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista. Tämän lisäksi ottelu näkyy ilmaiseksi televisiosta, sillä se on osa Nelosen Futiskierros -ohjelmaa. Lähetys alkaa studio-osuudella klo 16:45.

Pohjanmaan derby VPS – SJK lauantaina 11.8. klo 17:00 Vaasan Elisa Stadionilla.

VPS ei hae vahvistuksia siirtomarkkinoilta

Päävalmentaja Petri Vuorinen on useampaan kertaan todennut, että VPS ei etsi siirtomarkkinoilta vahvistuksia joukkueeseensa. Seuran budjetti on tiukka ja Vuorinen luottaa ryhmäänsä, vaikka se onkin hieman kapea. Ainoa mikä häntä huoletti edellisen SJK – VPS -ottelun jälkeen, oli seuran puolustajatilanne. Ehjänä on kenties vain neljä puolustajaa, kun laitapuolustaja Jesper Engström loukkaantui pelissä ja jouduttiin ottamaan sivuun. Ensimmäisten tietojen mukaan huili voi olla pidempi.

Siirtoikkuna menee Suomessa umpeen torstaina klo 18:00 ja jos mahdollisia vahvistuksia on tulossa, kuullaan niistä taatusti ennen lauantain ottelua. Todennäköisempää kuitenkin on, että VPS jatkaa samalla ryhmällä, jolla se on kivunnut sarjataulukossa jopa kolmanneksi. Marginaalit sarjassa on kuitenkin erittäin pienet kärjen ja hännän välillä. Joukkueet sijoilla 3 – 8 ovat vain kuuden pisteen sisällä toisistaan. VPS:n takana kärkkyvillä Hongalla, Lahdella ja KuPS:lla on jopa parempi maaliero etunaan.

VPS lähtee lauantain otteluun kuuden tappiottoman ottelun putkessa. Edellinen tappio on kesäkuun lopulla HJK:n vieraana kärsitty 5-0-tappio. Sen jälkeen VPS voitti neljä ottelua putkeen ja nyt se on pelannut kaksi tasapeliä, ensin Lahden kanssa 2-2 ja viikko sitten SJK:n kanssa 0-0. Pohjanmaan derbyssä 0-0-tulos on ensimmäinen laatuaan, sillä koskaan aiemmin ei ole jääty maalittomaan ja vain kerran aiemmin oli pelattu tasan. Sekin tasapeli tuli tämän kauden ensimmäisessä derbyssä Vaasassa.

SJK on hallinnut näitä kohtaamisia ja nyt pelattava 15. Pohjanmaan derby, on joko SJK:n 10. voitto, VPS:n neljäs voitto tai kolmas tasapeli joukkueiden keskinäisessä historiassa. Ja kun mukaan lasketaan muut ottelut, Liigacup, Suomen Cup ja harjoituspelit, on ero vielä merkittävämpi SJK:lle.

Petri Vuorinen ei kuitenkaan ajattele menneitä, vaan hän uskoo jokaisen ottelun olevan oma yksittäinen tapahtumansa ja valmistaa joukkueensa sen mukaisesti. Edellisen ottelun jälkeen Vuorinen kuitenkin oli hieman pettynyt oman joukkueensa tekemiseen, varsinkin ensimmäisen puoliajan osalta ja toivoi lehdistötilaisuudessa parannusta varsinkin maalipaikkojen hyödyntämisessä sekä niiden luomisesssa. VPS ei saanut SJK:ta vastaan tilastojen mukaan kuin kaksi laukasta maalia kohden. Se ei myöskään päässyt murtautumaan SJK:n puolustuksesta vaarallisiin tilanteisiin kuin kerran. Siinä Steven Morrissey iski vastahyökkäyksellä, päästen läpi ja vastakkain Jesse Östin kanssa. Ensimmäinen kosketus oli kuitenkin huono ja pallo meni yli päädystä.

VPS:n paras maalintekotilanne oli kenties kuitenkin Sebastian Strandvallin vapaapotku keskeltä, aivan boksin ulkopuolelta. Normaalisti tarkka ja vaarallinen vaparispesialisti, ampui pallon kuitenkin reilusti yli ja katsomoon.

Aatu Laatikainen tehnee paluun VPS-ryhmään tässä ottelussa, mutta edelleen on sivussa varmuudella Berkant Güner ja Aatu Kujanpää. Elhadji Ciss on missannut useamman pelin, mutta hän on kuntoutumassa takaisin pelikuntoon. Pelikieltoja ei VPS:llä ole. Akseli Kalermo on lainalla AC Kajaanin riveissä.

SJK saa Winchesterin mukaansa

Hyökkääjä Shahdon Winchester on viimein pelikelpoinen SJK:n kanssa ja hän on mukana, kun lauantaina kohdataan VPS. Winchesterille VPS-pelit ovat tuttuja Jaron ajoilta, kausilta 2013 ja 2014, jolloin hän teki kaksi maalia VPS:n verkkoon. Samalla lauantaina vastakkain on kaksi Trinidad & Tobagon maajoukkuemiestä, Winchester hyökkääjänä ja VPS:n Aubrey David puolustajana. Kaksikon välillä voidaan nähdä mielenkiintoisia kaksinkamppailuja.

Winchesterin pelilupa tuli sopivasti, sillä Aristote Mboma joutuu huilaamaan ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi. Billy Ions on toki myös jo kuntoutumassa, mutta ei kenties ole vielä täydessä 90 minuutin kunnossa. Ions on kuitenkin kokoonpanossa suurella varmuudella.

Varmasti sivussa on kutakuinkin samat pelaajat kuin edellisestäkin ottelusta. Mehmet Hetemaj’lla on pieni lihasvamma, Dani Hatakka tekee pikku hiljaa paluuta mukaan ja saattaa olla mukana maajoukkuetauon jälkeen. Jesse Sarajarvi on myös sivussa vielä tästä ottelusta. Obed Malolo treenaa jo kevyesti, mutta hän pääsee pelikentälle aikaisintaan myöhemmin syksyllä. Joonas Sundmanin pelikuntoa katsotaan lähempänä ottelua, sillä mies on ollut kipeänä. Mboman lisäksi ei muita pelikieltoja ole.

Uudet pelaajat, Denys Oliinyk, Peter Opiyo ja Shahdon Winchester, ovat nyt kaikki treenanneet noin kolmisen viikkoa SJK:n mukana ja he ovat päässeet sisään joukkueen kuvioihin. Oliinyk ja Opiyo ovat myös jo pelanneet kahdessa ottelussa. Molempien esitykset ovat olleet myös melko vakuuttavia ja heistä tulee varmasti olemaan iloa SJK:lle loppukauden aikana ja kenties tulevaisuudessa.

SJK hakee siirtomarkkinoilta vielä yhtä tai kahta vahvistusta. Siirtoikkuna menee kiinni torstaina klo 18:00 ja mahdollisia uutisia voi odottaa siten viimeistään perjantaina aamupäivällä.

Pohjanmaan derbyyn kannattamaan omia

VPS – SJK -ottelu alkaa Vaasan Elisa Stadionilla klo 17:00 ja peliin on järjestetty SJK:n toimesta kaikille avoimet bussikuljetukset Seinäjoelta. Paikan päällä kaikki SJK-väki sijoittuu Elisa Stadionin päätyyn ja siellä on omat palvelut katsomoanniskeluineen.

Liput myy SJK ja niistä saadut tuotot menee SJK:n hyväksi. Pelkkä lippu maksaa 10 euroa. Bussimatka + lippu peliin on yhteensä 20 euroa. Lippuja ei myydä verkkokaupassa, vaan ne oli myynnissä SJK Shopissa. Perjantaina lippuja saa vielä klo 9-13 OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikojusta. SJK Shop ja SJK:n toimisto on suljettuna perjantaina OmaSp Stadionilla järjestettävän Sunrise Avenuen konsertin vuoksi. Mahdollisesti jäljelle jääneitä lippuja voi tämän jälkeen tiedustella myös seuran SLO:lta Lari Paskilta sähköpostitse. Lippuja jää todennäköisesti vielä muutama myyntiin portillekin.

Bussimatkalle lähdetään Wallsport Areenan edestä klo 15:00 ja paikalla Elisa Stadionilla olemme siten hyvissä ajoin. Pelin jälkeen bussit palaa samaa reittiä Seinäjoelle ja perillä olemme noin kahdeksan paikkeilla. Busseja on lähdössä useampia lähtijämäärän mukaan. SJK:lle on varattu Elisa Stadionilta päädystä kaksi isoa lohkoa, joista toinen on anniskelualuetta. Niihin mahtuu yhteensä satoja ihmisiä. SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuu anniskelualueena toimivan lohkon alareunaan. Rauhallisemmin omiaan kannattaville löytyy mainiosti tilaa ylemmiltä riveiltä.