123 456 7890

Kolmas peräkkäinen haussa
Seinäjoen Jalkapallokerho hakee Kakkosen Lohko C:ssä kolmatta peräkkäistä voittoaan saadessaan tangolauantaina vieraita Pietarsaaresta. FF Jaron reservijoukkue, Jakobstads Bollklubb, tulee kylään Keskuskentälle joukkueiden kohdatessa jo kolmannen kerrran kuluvalla kaudella.

Kaksi aiempaa peliä ovat luonnollisestikin olleet treenipelejä, jotka pelattiin talvikaudella. Niistä ensimmäinen oteltiin Tellushallissa, Pietarsaaressa, talven pakkasilla ja silloin Kerho oli vahvempi numeroin 2-0 (2-0) kotijoukkueen pakin pistettyä pallon kertaalleen omiin ja Tiitus Lehtisen onnistuttua pilkusta. Toinen matsi pelattiin Jouppilanvuoren tekonurmella ja se oli treenikauden viimeinen harjoitusottelu. Siinä kotijoukkue oli parempi numeroin 2-1 (1-1) Timo Rauhalan ja Teemu Penninkankaan nostettua Kerhon takaa ohi. Vieraiden ja ottelun avausmaalin teki Kå;re Björkstrand.

Näiden kahden ottelun lisäksi joukkueet ovat kohdanneet sarjapeleissä tähän mennessä neljä kertaa ja vielä kertaalleen treenipelissä. Kyseessä on siis yhteensä kahdeksas keskinäinen kamppailu. Sarjapeleissä saldo on JBK:n eduksi joukkueen voitettua klahdesti yhden tasapelin ja Kerhon yhden voiton lisäksi.

Ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä nähtiin kuitenkin jo treenikaudella 2008, jolloin Kerho voitti Pietarsaaressa 3-0 (1-0) Toni Kujalan, Tommi Haanpään ja Marko Hutun maaleilla. Sarjapeleistä ensimmäinen pelattiin samalla kaudella Pietarsaaren Länsikentällä ja siellä pinnat jaettiin numeroin 1-1 (1-0) kotijoukkueen mentyä onnekkaasti johtoon oman maalin turvin. Rovaniemellä kehiin palannut Petri Huttu tasoitti ottelun pilkusta 76. minuutilla. Seinäjoella pelatun syyskierroksen ottelun JBK vei puolestaan nimiinsä 2-0 (1-0) Frank Jonken kahdella maalilla. Viime kaudella ensimmäinen kohtaaminen tapahtui Prunttimäessä ja silloin Kerho oli parempi numeroin 3-1 (1-1). Maalinteon avasi Juha Etelä-Aho Matias Kronholmin tasoitettua juuri ennen taukoa. Toisella jaksolla Tommi Haanpään ja Marko Hutun maalit riittivät kuitenkin voittoon. Sen sijaan Länsikentällä JBK sai hiukan hyötyä muutamasta avustavan karkeasta virheestä ja voitti ottelun 2-1 (1-0) Alexander Nechaevin tehtyä molemmat maalit JBK:lle. Kerhon ainokaisen viimeisteli lopussa Juha Etelä-Aho.

Tasaisessa keskikastissa vieraileva JBK on sijalla 10. Kerhon kohennettua hieman asemiaan viime viikon kahden vierasvoiton myötä. Nyt sijoitus on seitsemäs. Piste-erot ovat kuitenkin Kakkosen Lohko C:N keskikastissa niukkoja, sillä kolmantena olevalla FC YPA:lla on kasassa 17 pinnaa, sijoilla 4.-6. olevilla GBK:lla, PK-37:lla ja FC Kiistolla kaikilla 16 pinnaa, Kerholla ja TP-47:lla 15, FC OPA:lla 14 ja sekä JBK:lla, että FC Blackbirdillä 13 pistettä.

Kerholla on siis alla kaksi voittoa ja maaliton tasapeli, eli oma pää on pysynyt puhtaana 270 minuuttia ja pistesaldo kasvanut seitsemällä. Se on oikea suunta ja sitä, mitä tässä on toivottukin. Nyt on mahdollisuus ottaa ensimmäisen kerran kolme peräkkäistä voittoa sarjapeleissä ja samalla venyttää tappiottomien otteluiden määrä neljään.

Sarjataulukkoa ja faktoja silmäillessä voi helposti päätellä, että maalinteko on ollut kotijoukkueelle pienimuotoinen probleema alkukaudesta. Syyt siihen tiedetään ja ainakin Rovaniemellä nähdyn perusteella voisi olettaa, että nuo ongelmat ovat vähitellen katoamassa Mikko Ylihärsilän ja Mikael Muurimäen osuttua maaliin 2-0 (0-0) -voitossa sarjaa johtavasta FC Santa Clausista.

Samaan aikaan kun Kerho voitti viime kierroksella, kärsi JBK yllättävän tappion kotonaan FC Blackbirdille numeroin 2-1 (1-1). Thomas Kula iski isäntien ainokaisen ja nuorukaista kannattaakin pitää silmällä, sillä hän viimeistellyt JBK:n 16 maalista kuusi. Muut osumat on kirjattu Kerhosta täksi kaudeksi FF Jaroon siirtyneelle Tommi Haanpäälle, Ville Hakolalle ja Mathias Kronholmille, joilla on kaikilla tilillään kaksi maalia, sekä yhden osuman mieheen viimeistelleille Johan Brunellille, Jan Virtaselle ja Robin Julinille. Kertaalleen on vastustaja pistänyt pallon omiin.

Kerhon tulivoima on jakautunut neljä osumaa tehneen Ville Pajulan, kahdesti maalanneiden Juha Etelä-Ahon ja Mikko Ylihärsilän, sekä kertaalleen viimeistelleiden Anssi Syrjämäen, Nuutti Panulan ja Mikael Muurimäen kesken.

Veikkausraatien lemmikkejä ovat JBK:sta olleet yhdeksän kertaa sakaraisia saanut Thomas Kula, kahdeksan tähteä pokannut Mathias Kronholm, sekä kolme tähteä mieheen saaneet Andreas Brunell ja Ville Hakola. Yhteensä JBK:n miehistö on saanut 29 tähteä. Kerhon vastaavat tilastot kertovat koko sarjan Veikkauspörssissä kolmantena olevan Ville Pajulan saaneen 10 tähteä, Miikka Tuovilan, Petri Tuomelan ja Mikko Ylihärsilän kunkin neljä sakaraista, Ville Ylisen kolme, Mikael Muurimäen kaksi ja Nuutti Panulan yhden. Yhteensä Kerhon pelaajille on jaettu 28 tähteä.

Kerho saa jalkeille tähän otteluun varsin hyvän nipun. Ainoa takapakki on keskikentän pohjalla jellonan tavoin taistelleen Toni Kujalan kramppi, joka pitää miehen sivussa reissussa olevan Nuutti Panulan, Jussi Kankaanpään ja Johannes Saranpään tavoin.

Tässä valossa Kerholla on hyvät mahdollisuudet menestyä, koska ensimmäistä kertaa miehiä on terveenä näin paljon samaan aikaan. Valitettavasti seinäjokelaisyleisö ei taida nähdä Tommi Haanpäätä kolmatta kertaa tällä kaudella kotikaupungissaan vierasjoukkueen asussa, sillä Tommi vaihdettiin jalkavaivojen takia pois JBK:n edellisessä ottelussa jo alle puolen tunnin.

Ottelu alkaa Keskuskentälllä klo 16.00.