123 456 7890

Jyri Kiuru teki sunnuntaina kolme maalia vajaassa 40:ssa minuutissa FC Hongan verkkoon.

A- ja B-nuoret aloittivat SM-karsinnat voitoilla ja Ykkösen Cupissa hyvät otteet jatkuivat. Kaikki SJK Akatemian joukkueet pelasivat viikonloppuna. Ensin perjantaina SJK Akatemian nimellä pelaava nuori ryhmä kohtasi Ykkösen Cupissa FF Jaron ja nousi 0-2 tappiolta 2-2 tasapeliin. Lauantaina B-nuoret avasivat SM-karsinnat KPV:ta vastaan 3-1 voitolla ja sunnuntaina A-nuoret kaatoivat FC Hongan peräti 5-1 numeroin. Laitahyökkääjä Jyri Kiuru teki pelissä hattutempun ja hän oli mukana myös perjantain Ykkösen Cupin ottelussa.

SJK Akatemian valmentaja Toni Lehtinen vastaa jalkapallolukion yhteistyöstä Kuortaneen Urheilulukion kanssa sekä toimii A- ja B-nuorten vastuuvalmentajana. Thomas Dunne vastaa SJK Akatemian Ykkösen Cupissa pelaavasta joukkueesta ja kesällä Ykkösessä pelaavasta miesten joukkueesta. Brian Page toimii koko ryhmän talenttivalmentajana, vastuualueenaan yksilöiden kehittäminen. Koko kolmikolla on hyvä viikonloppu takanaan.

Oli kyllä positiivinen viikonloppu. Pakko myöntää, sanoo Toni Lehtinen.

Jos aloittaa Ykkösen Cupin Jaro-ottelusta, niin on tärkeää, että meillä ei usko lopu missään vaiheessa, vaikka vastus oli hyvä. Me lähdimme haastamaan heitä, jaksettiin tehdä töitä loppuun asti ja saatiin tosi iso palkinto lopussa. Olimme äärimmäisen tyytyväisiä tasapeliin, Lehtinen kertoo.

A- ja B-nuorten kanssa olemme siinä vaiheessa, että haluamme opettaa pojille voittamista. Eli tavallaan heidän kehityskaaressaan voittaminen ja voittamaan oppiminen on nyt tärkeää. Kilpailullisissa peleissä 3-1 ja 5-1 voitot ovat tietysti siinä äärimmäisen hyvä sekä positiivinen asia. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Lehtinen jatkaa.

SJK Akatemian kohdalla on haasteellista, että osa pelaajista pelaa parissakin joukkueessa ja kaikilla on saman viikonlopun aikana ottelut. Tänä viikonloppuna kaikilla oli kotipelit, mutta ensi viikonloppuna osa lähtee pidemmille vierasreissuille.

Kyllä se omat haasteensa asettaa, mutta sille ei vain voi mitään. Otetaan kuitenkin haasteet vastaan. Meidän pitää tehdä töitä paljon ja samalla pitää tehdä myös valintoja, sanoo Lehtinen.

Yksi kahdessa joukkueessa viikonloppuna raatanut pelaaja on Jyri Kiuru, joka harjoittelee SJK:n edustusjoukkueen mukana, pelasi Ykkösen Cupissa, tullen vaihdosta sisään toisen puoliajan loppupuolella sekä oli avauksessa sunnuntaina A-nuorten SM-karsinta-avauksessa Honkaa vastaan. Tuloksena oli alustus Ykkösen Cupissa yhteen maaliin ja hattutemppu sunnuntaina Hongan verkkoon.

Äärimmäisen ammattimainen esitys häneltä. Hän näytti omalla tekemisellä esimerkkiä koko joukkueelle. Ja kun niitä onnistumisia tulee peleissä, niin se kasvattaa aina sitä itseluottamusta. Tietenkin se on myös joukkueen kannalta hyvä, jos joku tekee hattutempun. Mutta ihan Jyrin itsensä kannalta, kun tekee kolme maalia pelissä, niin uskon että hän on aika tyytyväinen mies tällä hetkellä, sanoo Lehtinen hymyillen leveästi.

Sunnuntaina A-nuorten SM-karsintaottelussa oli paikan päällä myös leiriviikonlopunsa päättänyt, SJK-juniorien nuorimpien E-poikien ryhmä, joka kannusti innokkaasti läpi ottelun, laulaen SJK:n edustusjoukkueen peleistä tuttuja, kannattajaryhmä Kloppien lauluja, suurella innolla. Tämän huomioi myös A-nuorten joukkue kentällä ja kapteeni Matias Vainionpää innosti nuoria poikia entistä kovempaan kannustukseen.

Oli mahtavaa kuunnella heidän kannustusta. Seurakulttuuri leviää tällä tavalla. Mielestäni se on mahtava juttu jo senkin vuoksi, sillä tämä kertoo, että meidän nuoriso myös käy edustuksen peleissä. Eivätkä he yritä matkia pelkästään niitä idoleitaan siellä kentällä, vaan he ovat luomassa seurakulttuuria myös tällä tavalla. Kyllä tuommoisen pitäisi saada hymy naamalle meille ihan kaikille, päättää Lehtinen.

Kaikkien akatemian joukkueiden talven otteluohjelmat löytyvät SJK:n nettisivuilta, ottelut ala-osioista. Myös otteluraportit ja ennakot löytyvät sieltä. Ensi viikonloppuna SJK Akatemian miesten joukkue matkustaa Ykkösen Cupissa Kajaaniin ja B-nuoret Joensuuhun. A-nuoret ja SJK edustus pelaavat kotona Wallsport Areenassa. Tervetuloa katsomaan myös nuorempien ikäryhmien otteluita.