123 456 7890

Kohti tuntematonta
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa sunnuntaina kohti melko lailla tuntematonta. Kauden ensimmäisessä Kakkosen vierasottelussa vastaan asettuu nousijajoukkue Haukiputaan Pallo, joka ensimmäisessä ottelussaan ehkä hiukan yllättäen haki täydet pinnat Rovaniemeltä kaadettuaan viime kaudella Kakkosen Lohko C:n voittaneen FC Santa Clausin 2-1 (2-0).

Vielä toistaiseksi Haukipudas lienee kuuluisampi mm. lauluntekijä Jukka Takalosta ja hänen innostuksestaan kotialueensa Martinniemen puolestapuhujana, kiekkovalmentaja Sakke Pietilästä, näyttelijä Jukka Rasilasta ja laulajatar Lea Lavenista kuin Haukiputaan Pallosta, joka on kuitenkin tehnyt aivan loistavaa junnutyötä Oulun kupeessa. Viime kaudella seuran A-junnut pelasivat itse asiassa SM-sarjaa, joka ei ole lainkaan pöllömpi saavutus n 20 000 asukkaan kunnalle.

HauPa nousi viime kauden päätteeksi täyttämään Oulun alueen tyhjiötä tällä sarjatasolla OLS:n, FC OPA:n ja Tervareiden kadottua alasarjoihin ja OPS-jp:n noustua Ykköseen. Nyt ei kuitenkaan pelata Castrnissa, vaan Virpiniemen tekonurmella joukkueiden iskiessä sunnuntai-iltana yhteen.

Edellisen kerran Kakkosessa vuonna 2000 pelanneen HauPan haettua pinnat Rovaniemeltä Oulusta tulleen Ari Makowskin ja Harri Lehtinimen maaleilla tunnelma lienee korkealla vihreä-keltaisissa pelaavan isäntäjoukkueen kauden ensimmäisessä kotiottelussa.

Monelle seinäjokelaiselle tuttu “Joke” Festus muuten kuuluu Charles Fighon tavoin vastuuvalmentaja Jani Paajasen ryhmään, eli vastaan ei ole tulossa ihan niin huono nippu kuin esimerkiksi kaikkien todellisten asiantuntijoiden “kodissa” FutisForum 2:lla on tuumittu. Eiköhän vierasvoitto Rovaniemeltä todistanut tämän, sillä samainen Santa Claus kävi eilen kyykyttämässä sarjan suursuosikkeihin vuodesta toiseen lukeutuvaa FC YPA:aa vieraissa numeroin 3-0.

Kerho avasi kautensa kotiottelulla FC Vaajakoskea vastaan 750 katsojan edessä. Ehkä toiveet olivat korkeammalla niin yleisömäärän kuin pelinkin suhteen, mutta molemmat olivat lopulta kuitenkin ihan kelvollisia, eli tulos ja yleisö. Moinen ylsieömäärä olisi viime kaudella ollut Ykkösessäkin todella kova sana. Sopiikin toivoa, että katsojat löytävät ensi viikonloppuna sankoin joukoin seuraamaan kauden toista kotimatsia Joupiskalla.

Kotijoukkue voitti avausottelun todella tiukasti taistellutta FC Vaajakoskea vastaan ensimmäisellä puoliajalla synteneellä hienolla osumalla.

Toppari Tiitus Lehtinen tavoitti upealla pitkällä syötöllä vahvan ottelun pelanneen Petter Meyerin, joka petasi Aki Sipilälle sellaisen paikan, ettei “Silppurilla” ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin viimeistellä voittoon ja kolmeen pinnaan oikeuttanut osuma.

Pelillisesti Kerhon otteet olivat hiukan vaisuja. Keskikentän Christian Sund ja Chris Cleaver eivät päässeet sille tasolle, jota on totuttu näkemään vieraiden varjostettua kaksikkoa aktiivisesti. Hyökkäyssuuntaan oltiin menossa pystyyn ihan liian hanakasti, mistä kielii peräti 11 paitsiota.

Toisaalta, Lee Brennanilla, Petter Meyerillä ja Arttu Seppälällä oli jokaisella avopaikka iskeä maali. Jos jokainen olisi onnistunut, kukaan ei olisi pohtinut, että “olipa se nihkeä voitto”. Kausi on korkattu, eka peli voitettu ja siitä on erinomaisen hyvä lähteä parantamaan.

Tähän kamppailuun Kerho saa kehiin myös Puolan reissusta saakka huilanneen Matti Lähitien ja polvensa kuntoon saaneen Timo Rauhalan. Sen sijaan jokseenkin radikaalin tuomion saaneena Mikko Väänänen on pelikiellossa kaksi seuraavaa ottelua katseltuaan suoraa punaista ottelussa FC Vaajakoskea vastaan. Muilta osin joukkue alkaa olla hyvässä kuosissa. Vain nuori Jesse Jääskeläinen on takuuvarmasti sivussa Miika Asunmaan tavoin.

Sen sijaan Kalle Taimi ja Toni Kujalakin on jo nähty treeneissä menneellä viikolla.

Ottelu alkaa Virpiniemen tekonurmella klo 18.30. Tervemenoa kannustamaan Kerho voittoon!