123 456 7890

Klubi pysäytti cup-junan
SJK – HJK 0-4 (0-0)
48 min 0-1 Rami Hakanpää
59 min 0-2 Teemu Pukki
68 min 0-3 Berat Sadik
85 min 0-4 Jarno Parikka

Vaikka Suomen Cupin 7. kierroksen ottelu päättyi Seinäjoen Jalkapallokerhon kannalta numerollisesti maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen numerolliseen tyrmäykseen, ei kenenkään pitäisi olla erityisen pahasti allapäin. Vastassa ollut Suomen Mestari, Helsingin Jalkapalloklubi, oli parempi joukkue kentällä edeten puolivälierrin, joissa se kohtaa vieraissa Myllykosken Pallon.

Kerhon taistelu ei tällä kertaa riittänyt Suomen Palloliiton Kierroksen ottelussa vahvan vastustajan selättämiseen, vaan joukkueiden välinen tasoero tuli toisella puoliajalla selkeästi näkyviin. Toki se on täysin luonnollista ja näin se homma meneekin, parempi yleensä voittaa. Valitettavasti.

No, leikki sikseen, sillä tapahtumana ottelu oli huikeaa mainosta Kerholle. Seuran uusi yleisöennätys on nyt 1843 katsojaa, eli lukema lähes tuplaantui sitten viime vuoden, jolloin yleisöä tuli Jaro -peliin 930 kappaletta.

Aurinkoinen kevätsää, ilmeisen onnistunut markkinointi, mielenkiintoinen vastustaja ja kolme ottelua Cupissa voittanut kotijoukkue kiinnostivat upealla tavalla seinäjokelaista ja maakunnan yleisöä.

Ensimmäisellä puoliajalla Kerhon onnistui pitää vieraat melko hyvin kurissa ja suurella sydämellä taistellut isäntäjoukkue pystyikin pitämään oman päänsä puhtaana taukoon saakka. Tosin Kerholle ei siunaantunut ensimmäisellä puoliajalla ainuttakaan maalipaikkaa, eli hankala on pelejä voittaa, jos ei saada edes vetoja aikaan.

Tilannetta tarkemmin katsellessa ei niitä paikkoja HJK:llakaan tolkuttomasti ollut. Berat Sadik oli avata maalihanat kolmen peliminuutin jälkeen tuikattuaan pallon ohi ja sama mies puski pallon pystypuuhun 22. minuutilla Sebastian Sorsan hienosta keskityksestä. Sorsalla oli myös oma paikkansa, mutta mies tulitti pallon suurin piirtein hyppyrimäen korkuisena taivaan tuuliin.

Toisella puoliajalla tahti muuttui. Voisi kuvitella, ettei Klubin leirissä oltu ihan tyytyväisiä ensimmäiseen puoliaikaan, sillä varsinkin Sadikin ja vierasjoukkueen parhaana palkitun Dawda Bahin suut alkoivat toimia pelillisiä ansioita paremmin turhautumisen myötä. Lopulta toki kaksikko esiintyi myös edukseen, vaikka Sadik tuhlasikin miltei puolenkymmentä tekopaikkaa.

Vieraat siirtyivät ottelussa johtoon toisen puoliajan kolmannella minuutilla Sebastian Sorsan tarjoiltua pallon tilanteessa ylös tulleen toppari Rami Hakanpään päähän, eikä Luis Fernando voinut osumalle mitään. Samalla Kerhon niskat taisivat taipua, sillä vierasjoukkue lisäsi vauhtia, luovuutta ja menoa kentällä siihen malliin, että jatkopaikan suhteen ei enää todellista taistelua syntynyt.

Klubi pääsi herkuttelemaan muutamaan otteeseen oivallisilla sommitelmilla ja viimeisteli toisen maalinsa Teemu Pukin toimesta sivurajaheiton jälkeen hiukan helposti pienestä kulmasta pelikellon ehdittyä 59. minuutin kohdalle.

Lisää jäähileistä vettä kotijoukkueen niskaan tuli 68. minuutilla Berat Sadikin onnistuttua vihdoin viimeistelyssään. Luis Fernando sai keskitykseen sormensa väliin, mutta Sadik oli kärppänä paikalla iskien reboundin verkkoon. Loppunumerot syntyivät viisi minuuttia ennen loppua vaihdosta kentälle tulleen Jarno Parikan toimesta Sebastian Sorsan tarjoiltua taas tekopaikan.

Vaikka numerot repesivätkin hiukan toisella puoliajalla, ei Kerhon pelaajiston tarvitse säkkiin pukeutua. Christian Sund pelasi keskikentällä ilman tuttua ja turvallista Chris Cleaveria ja Matti Lähitie oli myös sivussa edelleen. Vaikka Kerho saikin Petter Meyerin jo toviksi kehiin, ei “Petskukaan” ihan täydessä iskussa vielä ollut. Parempaan suuntaan siis ollaan menossa ja ensi viikonlopun sarja-avauksessa lienee jalkeilla tätäkin päivää vahvempi ryhmä. Sivussa olivat edelleen myös Miika Asunmaa, Jesse Jääskeläinen, Kalle Taimi ja Toni Kujala.

Onnistujia joukkueesta löytyi usieta. Aki Sipilän taistelu palkittiin joukkueen parhaan pelaajan palkinnolla ja Mikko Ylihärsilä oli jälleen topparin tontilla vakuuttava, vaikka nyt vastassa oli himpun verraan tasokkaampia pelaajia kuin edellisessä Suomen Cupin matsissa.

Lee Brennanin ensiesiintyminen virallisessa kamppailussa Kerhon asussa oli ihan kelvollinen, eikä Arttu Seppälänkään työntekoa voi moittia millään tavalla omalla laidallaan. Timo Rauhalan toiminta oikeana puolustajana oli ajoittain myös hyökkäyssuuntaan ihan mieluisaa katseltavaa.

Kokonaisuus jätti tappiosta huolimatta positiivisia tunnelmia Kerhon leirille. Jos tappiosta on jotakin hyvää löydettävissä, se on varmaan se, että nyt ei tarvitse kesken sarjan pelata Cupissa. Viime kaudella Jaroa vastaan pelattiin 120 minuuttia keskellä viikkoa sarjan aikana ja siinä matsissa putosi ruodusta 3-4 pelaajaa. Sen jälkeen kausi menikin oikeastaan pieleen jokseenkin totaalisesti.

Ainoat paikat saada ottelussa maali aikaiseksi osuivat vaihdosta tulleelle Mikael Muurimäelle. Ensimmäisen kerran “Mikki” pääsi yrittämään osumaa 63. minuutilla ja toistamiseen 77. minuutilla. Nyt ei natsannut, muttä ensi viikonloppuna tarjoutuu toivon mukaan uusia saumoja hieman helpompaa vastustajaa vastaan. Ei tästä nimittäin vastus juurikaan kovene.

Jos oli Klubin ensimmäisen puoliajan esitys hiukan tahmea, toisella joukkue pelasi kuitenkin mestareilta sopii olettaakin. Joukkue ansaitsi paikkansa kahdeksan parhaan joukossa ilman minkäänasteisia kysymysmerkkejä. Kova on oltava MyPan, jos mielii lähettää Klubin laulukuoroon ja kova on oltava sen joukkueen, joka stadilaiset kampeaa mestaruuspallilta syrjään. Melko turvallisin mielin voi sanoa, ettei moista nippua taida ihan heti Suomen kamaralta löytyä.

Siisti peli oli melko helppo tuomittava Mattias Gestraniukselle ja avustavina toimineille Esa Vehviläiselle ja Olli Jantuselle. Gestranius nosti ottelun ainoan kortin ensimmäisen puoliajan 14. minuutilla siihen mennessä miltei jokaisesta tilanteesta kitisseelle Dawda Bahille, joka lopetti tuohon pulinat ja keskittyi pelaamiseen osoittaen onnistuvansa laidan sijasta nyt myös keskikentän keskellä.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Mikko Ylihärsilä, Timo Rauhala, Aki Sipilä, Christian Sund, Ville Ylinen (46. Petter Meyer), Arttu Seppälä, Teemu Penninkangas (58. Mikael Muurimäki), Lee Brennan
HJK: Ville Walln, Alexander Ring, Rami Hakanpää (70. Mathias Lindström), Sebastian Mannström, Rafinha, Dawda Bah (v, 74. Erfan Zeneli), Juhani Ojala, Teemu Pukki, Mikko Sumusalo, Berat Sadik (80. Jarno Parikka)