123 456 7890

Klubi kellisti AIK:n
HJK – AIK 2-1 (2-0)

32 min 1-0 Juhani Ojala
44 min 2-0 Akseli Pelvas
83 min 2-1 Miran Burgic

HJK otti tililleen arvokkaan päänahan kaadettuaan Wallsport Areenan nurmella Tukholman AIK:n Komia-turnauksen viimeisessä ottelussa.

Voiton arvoa ei juurikaan himmennä se, että AIK lähti otteluun yhtä vaille täysin uusitulla miehistöllä perjantain Örebro -ottelun.

HJK oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla vieraita aktiivisempi ja hallitsi ottelua. Matsin tempo oli sangen kelvollinen ja nuoren Juhani Ojalan puskema maali Sebastian Sorsan kulmurista antoi Klubille ansaitun johdon.

Minuutti ennen taukoa loistavasti talvikaudella pelannut nuori Akseli Pelvas pääsi Sorsan syötöstä karkuteille ja laukoi upeasti aivan takayläkulmaan vieden stadilaiset kahden maalin taukojohtoon.

Toisella puoliajalla tunteetkin kuohahtivat Wallsport Areenassa AIK:n Kenny Paveyn ja HJK:n Dawda Bahin mannertenvälisen offensiivin leimahdettua ilmiliekkeihin.

Kaksikko katseli punaista, kuten oli jo tovia aimmein katsellut verbaalisesti erotuomari Tony Asumaalle avautunut HJK:n Medo, joka oli joukkueensa ehdotonta eliittiä.

AIK sai värkättyä kavennuksen seitsemän minuuttia ennen loppua Miran Burgicin toimesta.

Peli oli ihan vauhdikas ja varmasti viihdyttävää jalkapalloa.

Suomalaisittain voitto takuulla maistui. Tappio sen sijaan ei oikein ollut kaikkien AIK:n pelaajien mieleen.

“Luulen, että he lähtivät peliin odottaen hieman helppoa peliä. Tämä oli meille ja suomalaiselle jalkapallolle arvokas voitto”, myhäili HJK:n valmentaja Antti Muurinen.

Kuvagalleria