123 456 7890

Kloo jatkaa Kerhossa

Täksi kaudeksi Kerhon peräsimeen tarttunut Christoffer Kloo jatkaa myös seuraavat kaksi kautta joukkueen vastuuvalmentajana.

Kerho ja “Toffe” pistivät nimet paperiin asian tiimoilta torstaina ja valmentaja oli varsin tyytyväinen ratkaisun tiimoilta.

– Fiilikset ovat todella hyvät. Olen iloinen ja ylpeä, että jatkan Kerhon valmentajana. Mielestäni oli hyvä juttu, että sopimus saatiin valmiiksi jo tässä vaiheessa. Nyt voimme keskittyä olennaiseen todella tärkeän loppukauden ajan. Kenenkään ei tarvitse enää mietiskellä asioita. Nyt kaikilta huhuilta on katkaistu siivet, lauantaina pelattavaan viimeiseen Kakkosen Lohko C:n otteluun valmistautuva Kloo sanaili.

– Jos joku ei ole ollut tyytyväinen tähän kauteen sitä ei ole minun korviini kantautunut. Toisaalta itse pitkään ihan hyvissäkin joukkueissa ja korkealla tasolla pelanneena tiedän, ettei jokainen pelaaja varmasti ole rooliinsa tyytyväinen, vaan jokainen haluaisi enemmän peliaikaa. Se on aivan ymmärrettävää, eikä pelaajan pidäkään olla tyytyväinen. Se kertoo siitä, että pelaaja haluaa eteenpäin urallaan ja ajatusmaailma on kunnossa. Niin se oli itsellänikin, Kloo jatkaa.

– Meidän tavoitteemme on voittaa jokainen ottelu, niin myös huomenna Vaasassa. On ihan luonnollista, että peli kotikaupungissa sytyttää hieman eri tavalla ja tuo adrenaliinia kuin vaikkapa Laukaassa tai Joensuussa. Aika harvoin sitä pääsee kotikaupungissaan johtamaan vierasjoukkuetta, eikä silloin taatusti halua ainakaan hävitä, naurahtaa Kloo.

Kloo puhuu myös siitä, miksi kausi on ollut sellainen kuin se tähän mennessä on ollut. Siihen ei ole vain yhtä syytä. Siihen on useampi tekijä, joista jokainen vaikuttaa toiseen.

– Kokonaisuus on tärkeä ja suurin asia. Ei riitä pelkästään se, että taustat ovat niin hyvässä kunnossa kuin täällä. Sekään ei riitä, että on niin hyvä materiaali kuin meillä nyt on. Kolmas asia on se, että valmentajana pyrkii saamaan omia juttujaan näkyviin pelissä. Kaikkien näiden kolmen jutun on oltava harmoniassa ja kohdattava. Kokonaisuus on se juttu, minkä vuoksi meillä on mennyt niin hyvin tällä kaudella, valottaa Kloo ajatuksiaan.

– Tuohon kokonaisuuteen kuuluu olennaisena osana erinomainen yhteistyö Max Peltosen kanssa, mutta myös se, että muu joukkueenjohto on ollut loistava. Joukkueenjohtaja Kari Kiviluoma ja huoltaja Pekka Lehtinen ovat todella tärkeitä kavereita tämän meidän kokonaisuutemme kannalta, huomauttaa Kloo.

– On vielä erikseen kehuttava pelaajien asennetta. Se on ollut todella huikea koko kauden, eikä ilman sitä oltaisi tällaisessa tilanteessa, missä me nyt olemme. Jokainen harjoitus ja peli on hoidettu tyylillä ja timantinkovalla ammattilaisten asenteella, kehaisee Kloo suojattejaan.

Kloolle tämä kausi on ollut oppimisprosessia, sillä kuten hän itsekin myöntää, hän on edelleen valmentajana nuori.

– Ilman muuta näin on. Olen oppinut aivan valtavasti tällä kaudella asioita. Samoin tosin opin jo kahdella edelliselläkin kaudella ja uskon, että opin myös kahden seuraavan vuoden aikana. Aina on asioita, joita nyt tekisi toisin kuin mitä olemme tällä kaudella tehneet, mutta niihin ei tietenkään voi enää vaikuttaa, lisää Kloo.

Kloon rooli myös muuttuu hieman tuleville kausille, sillä jatkossa hän on käytännössä päätoiminen valmentaja.

Seuran puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kävi neuvotteluprosessin läpi Kloon kanssa ja on tyytyväinen nyt aikaan saatuun ratkaisuun.

– Seuran puheenjohtajana olen tietenkin tyytyväinen tähän ratkaisuun. Olemme nähneet mihin “Toffe” pystyy ja halusimme pitää hänet mukana jatkossakin. Hän on johtanut joukkuetta tähän saakka kaikkien tavoitteiden mukaisesti, eikä meillä ollut mitään syytä lähteä tekemään muita ratkaisuja. Hän on edelleen nuori valmentaja ja kehittyy yhdessä joukkueen kanssa, valotti Sarajärvi päätöstä.

Myös kakkosvalmentajana ja A-junioreiden vastuuvalmentajana toimiva Max Peltonen jatkaa edelleen Kerhossa. Näin tulevaisuuden kuviot on saatu hyvään malliin jo aikaisessa vaiheessa.