123 456 7890

SJK Akatemia teki Ykkösen kärkijoukkueisiin kuuluvalle FF Jarolle kiusaa, kun se nousi mukaan taistelemaan pisteestä OmaSp Stadionilla. FF Jaro hallitsi ensimmäisen puoliajan alkua, mutta maalinteon pelissä aloitti SJK Akatemia. Jyri Kiuru vei kotijoukkueen johtoon vain viiden minuutin pelin jälkeen. Jaro kuitenkin rankaisi todella nuorella ryhmällä pelissä ollutta SJK Akatemiaa virheistä ja johti ottelua parhaimmillaan kahdella maalilla. SJK Akatemia tuli kuitenkin vielä maalin päähän, kun Jeremiah Streng teki kauden kymmenennen maalinsa. SJK Akatemia sai vielä lopussa paikkoja tasoitukseen, mutta Jaro piti pintansa, ja jatkaa vielä taistelua sarjanoususta Veikkausliigaan. Ykköstä on jäljellä vielä kaksi ottelua, ja niistä ensimmäinen on jo ensi lauantaina, kun SJK Akatemia matkustaa AC Kajaanin vieraaksi. Kausi päättyy lauantaina 31.10. klo 16:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi MYPA.

SJK Akatemia – FF Jaro 2-3 (1-3)
1-0 5 min Jyri Kiuru
1-1 7 min Joni Remesaho
1-2 19 min Joni Remesaho
1-3 41 min Axel Vidjeskog
2-3 51 min Jeremiah Streng

Kotijoukkue SJK Akatemia sai otteluun shokkialun, kun Jeremiah Streng prässäsi pallon itselleen ja syötti sen Jyri Kiurulle boksin oikealle kulmalle. Kiuru otti askeleen ja veti pallon taka-alakulmaan. Maali oli Kiurulle kauden kolmas Ykkösessä. Jaro kuitenkin kuittasi välittömästi. Pallo riistettiin keskialueella Axel Vidjeskogin toimesta ja hän laittoi sen nopeasti linjan taakse pystyyn. Siellä oli Joni Remesaho vauhdissa ja pääsi yksin vastakkain Mehdi El Moutacimin kanssa. Veto upposi varmasti verkkoon. Maalien jälkeen pelissä otti hallinnan FF Jaro. Ja Jaro myös lisäsi johtoa parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun jälleen Remesaho prässäsi nyt itse pallon SJK Akatemian puolustajalta ja pääsi karkuun linjan taakse. Nyt Remesaho tsippasi pallon yli vastaan tulleen El Moutacimin.

Vaikka Jaro hallitsikin ensimmäisen puoliajan alkupuoliskoa, alkoi myös SJK Akatemia luomaan tilanteita. Puolen tunnin kohdalla Daniel Håkans pääsi kokeilemaan vasemmalta laidalta tuikkausta etukulmaan, mutta Jaron-maalivahti Emil Öhberg oli hereillä. SJK Akatemia sai tilanteesta selvästi virtaa, sillä se järjesteli heti perään parikin tilannetta. Ensin Valtteri Olsbo pääsi vetämään vasemmalta laidalta Håkansin syötöstä, mutta jäi liian pieneen kulmaan ja Öhberg torjui sen kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Jeremiah Streng pääsi vetämään keskeltä, mutta jälleen Öhberg oli vedon edessä.

37. peliminuutilla Jaro sai jälleen vaarallisen pystysyötön Remesaholle, mutta tällä kertaa El Moutacim veti pidemmän korren ja torjui vedon kulmaksi. Jaron kulma oli huono ja se meni vain päädystä yli. Muutaman minuutin päästä Jaro kuitenkin onnistui taas SJK Akatemian virhestä. Pallo menetettiin laidassa ja pelattiin pystyyn Wil Inalienille, joka syötti sen sivuun takaa mukaan juosseelle Vidjeskogille. Vidjeskog sai helpon työn tykittää pallon verkkoon.

SJK Akatemia teki toisen puoliajan alkuun kolme vaihtoa, ja antoi näin peliaikaa laajalle ringille. Puoliaikaa ehdittiin pelata viitisen minuuttia, kun Jeremiah Streng teki kauden 10. maalinsa. Se syntyi Aatu Kujanpään hyvästä nostosta linjan taakse. Streng otti pallon haltuun selkä maaliin päin, pyörähti ja veti volleysta pallon sisään.

Jaro oli lisätä johtoaan noin tunnin pelin jälkeen, kun ensin erikoistilanteen jälkeen pallo vedettiin ensin tolppaan ja siitä vielä kertaalleen pelaajaruuhkaan. SJK Akatemia puolestaan sai tilanteen sen jälkeen, kun Kujanpää pääsi Valtteri Olsbon hyvästä keskityksestä puskemaan, mutta Öhberg torjui. 78. peliminuutilla SJK Akatemia sai kulmapoitkun, kun ensin Streng koitti puskea palloa takakulmaan boksista. Puolustaja ehti kuitenkin väliin. Kulmasta seurasi vielä toinen, mutta siitä Strengin seuraava puskuyritys suuntautui reilusti ohi maalin. Toisella puoliajalla peli oli selvästi ensimmäistä tasaisempi, eikä Jaro enää ollut hallitsevampi osapuoli.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua, Oskar Pihlaja tuli vauhdilla vasemmalla laidalla ja syötti pallon Jaron maalin edustalle. Siellä oli useampikin pelaaja paikalla, mutta pallo jäi maalinedusruuhkaan. Pihlaja tulo kentälle, sekä muut vaihdot, toivat muutenkin hyvin virtaa SJK Akatemian peliin ja Jaro joutui puolustuskannalle pelin lopussa.

Aivan ottelun viimehetkillä SJK Akatemian maalivahti Mehdi El Moutacim nousi mukaan hyökkäyksiin ja juuri hän katkaisi Jaron vastahyökkäyksen keskialueella. Pallo pelattiin oikeaan laitaan ja sieltä vasemmalle, missä Pihlaja koitti vielä puskea sitä sisään. Keskitys tuli kuitenkin hänelle liian korkeana ja peli päättyi FF Jaron 2-3 voittoon. Heille voitto oli tärkeääkin tärkeämpi, sillä Jaro kamppailee vielä noususta Veikkausliigaan.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Sami Sipola, Valtteri Olsbo, Joel Laitinen, Veeti Mustonen (78’ Onni Heinonen), Kaarlo Rintamäki (46’ Georg Westerlund), Daniel Håkans (46’ Oskar Pihlaja), Robbie Malolo (46’ Omar Adawi), Aatu Kujanpää, Jyri Kiuru (72’ Kuutti Matila) ja Jeremiah Streng.