123 456 7890

Kerho 07 hävisi Kakkosen kamppailun lisäajalla tulleella maalilla Tornion Pohjan Stadionilla.
Kerho nousi ottelussa hienosti kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin, mutta lopulta viimeinen maali tuomarin antamalla lisäajalla toi pisteet kotijoukkueelle.

TP-47 – Kerho 07 3-2 (1-0)
1-0 44 min Viktor Sevcenco
1-1 48 min Kim Palosaari
2-1 59 min Aleksi Gullsten
2-2 86 min Samir Bouroussi
3-2 90+3 min Topias Wiena

Kerho 07 pääsi peliin hyvin mukaan ja peli oli varsin tasaista vääntöä, joskaan ei mitään suuria hienouksia nähty. TP-47 pyrki nopeasti laitojen kautta ylöspäin ja iskemään vastaiskuista.

Vaikka mitään huippupaikkoja ei kummallakaan ollut, osui vaarallisimmat ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueelle.

1-0 maali syntyi aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun TP-47 saa korkean keskityksen boksiin ja erikoistilanteen jälkeen sinne unohtunut puolustaja Viktor Sevcenko, pääsee puolustuksen keskeltä tuikkaamaan pallon maaliin.

Kerho 07 aloittaa toisen puoliajan kuitenkin ryminällä ja muutaman minuutin päästä juhlitaankin jo tasoitusosumaa.

Sami Viljanen nousi oikealta laidalta hyvin ylös ja pääsi haastamaan pakkia. Viljanen menee miehestä ohi ja heti kova matala keskitys maalille, missä Kim Palosaari saa laittaa takatolpalta pallon verkkoon.

Toisella jaksolla Kerho 07 pääsi muutenkin paremmin mukaan ja peliin oli hyvä ote. Mitään loistavia maalipaikkoja ei varsinaisesti syntynyt, mutta Kerho tuli vahvasti laitojen kautta, mistä tilaa paremmin myös löytyi.
TP-47 joutui enemmän puolustuskannalle ja se iski lähinnä vastahyökkäyksillä kohti vierasjoukkueen maalia.

Pallo kuitenkin saatiin Kerhon alueelle muutamaan kertaan ja yhdessä tälläisessä puolustus ei saanut kunnolla purettua palloa alueelta ja se kimposi vastustajan hyökkääjästä boksin ulkopuolelle. Siellä palloa odotti Aleksi Gullsten, joka samantien laittoi komeasti pallon takakulmaan.

Maalin jälkeen Kerho vaihtoi kentällä tuoretta verta ja haki tasoitusta kovalla innolla. Mutta tila jäi kuitenkin vastustajan puolustuspäässä vähiin.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua alkoi vaihtoruletti pyörimään molemmilla joukkueilla ja Kerho 07 heitti kentällä nuoria pelimiehiä Aleksi Leppäsen ja Tuomas Rintamäen muodossa. Molemmille miesten Kakkosen pelit olivat myös uran ensimmäiset.

Molemmat joukkueet alkoivat myös käymään vähän kuumana. Tuomarilta jäi muutamia tilanteita näkemättä ja pelaajat kuumeni näistä. Tuomari Harri Siniaalto kuitenkin löysi korttipakkansa ja lyhyen ajan sisään keltaisia nousee tasapuolisisesti pari kappaletta per joukkue, mikä rauhoittaa kuumentuneet tunteet.

Kerho saa lopussa hyvän draivin päälle ja iskee ottelun tasoihin. Jesse Sarajärvi nousee oikealta laidalta sisään ja antaa hyvän keskityksen, josta vaihdosta tullut Samppa Boroussi pistää pallon sisään.

Tämän jälkeen Kerho saa vielä lisää hyökkäyksiä ja alkaa jopa näyttää siltä että vielä voittomaalikin voitaisiin puristaa.

Kenties nuoren joukkueen yritys on hiukan liian kova ja TP-47 saa hyökkäyksen jälkeen nopean vastahyökkäksen. Pallo nopeasti oikealla laidalla vapaana olevalle miehelle. Joka syöttää maata pitkin kuudentoistarajalle, josta kentälle vain viisi minuuttia aiemmin tullut Topias Wiena iskee voittomaalin.

Maalin syntyessä tuomarilla on jo pilli valmiiksi suussa ja maali jää siten ottelun viimeiseksi tapahtumaksi.

Tietenkin tämmöinen viime hetken tappio harmittaa, mutta homma jatkuu jo ensi viikonloppuna ja ei me jäädä murehtimaan menneitä. Me lähdetään kääntämään tämä heti ensi viikonloppuna. Hyvää pelissä oli että saimme varsinkin toisella puoliajalla luotua hyvin peliä ja olimme mukana pelissä mielestäni koko ottelun ajan, kommentoi ottelun jälkeen valmentaja Max Peltonen.

Kerho 07 oli Torniossa matkassa todella nuorella ryhmällä, sillä vuonna 1990 syntynyt Juuso Aalto oli koko joukkueen vanhin. Siihen nähden varsin hyvä esitys hankalasta vierasottelusta. Rauman Pallo-Iiroista Seinäjoelle tälle kaudelle siirtynyt Aalto olikin Kerhon parhaimmistoa ja sai kantaa jopa kapteenin nauhaa loppuhetkillä. Veikkausraati palkitsi Aallon myös yhdellä veikkaustähdellä.

Veikkausraati palkitsi lisäksi kolmella tähdelle kotijoukkueen Johannes Heralan ja kahdella niin ikään kotijoukkueen Aleksi Gullstenin.

Seuraavan kerran Kerho 07 on tulessa ensi sunnuntaina, Seinäjoen Keskuskentällä klo 18.30, kun Kakkosen Pohjoislohkoa johtava FC YPA tulee vierailulle.

Kerho 07: Joakim Jans, Eetu Takala (62′ Samir Bouroussi), Joona Lautamaja, Teemu Lukkari, Sami Viljanen, Stanislav Goldberg, Jesse Jääskeläinen (83′ Tuomas Rintamäki), Jesse Sarajärvi, Tuomas Lähdesmäki, Juuso Aalto ja Kim Palosaari (77′ Aleksi Leppänen)

Penkillä: Tuomas Karjanlahti

Kerho 07:n Sami Viljanen syötti ottelun avausmaalin. Oma kasvatti Viljanen on saanut peliminuutteja myös edustuksen paidassa.