123 456 7890

Päävalmentaja Tommi Kautosen ensi kauden joukkueen rakennus on kovassa vauhdissa ja samalla on selvinnyt joukkueen sopimuksen päättymisen myötä jättävät pelaajat. Joukkueen jättää Timo Tahvanainen, Matej Hradecky, Tomas Hradecky, Erfan Zeneli, Chema Antón, Kaine Sheppard, Sergi Arimany, Diego Bardanca ja Marten Ritson. Pisimpään SJK:ta on nyt lähtevistä pelaajista edustanut Timo Tahvanainen.

SJK kiittää kaikkia pelaajiaan lämpimästi SJK:ssa pelatuista otteluista sekä vuosista ja toivottaa erittäin hyvää jatkoa tulevaisuuteen muualla. Erosta huolimatta kaikki pelaajat muistetaan seurassa lämmöllä ja heille tulee aina löytymään seurassa ystäviä.

Yllä mainittujen lähtijöiden lisäksi keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen on parhaillaan antamassa näyttöjä englantilaisseurassa. Myös Andorran maajoukkuepuolustaja Marc Vales on mahdollisesti etsimässä uutta seuraa. Molemmilla on kuitenkin voimassa oleva sopimus SJK:n kanssa kaudesta 2018 ja molemmat aloittavat valmistautumisen kauteen normaalisti SJK:n kanssa.

SJK-paitaan kaudeksi 2013 liittynyt Timo Tahvanainen oli alunperin hyökkäävä pelaaja, mutta Seinäjoella pelipaikaksi vakiintui vasemman puolustajan paikka. “Tahvis” mainitsi ensimmäisessä SJK TV:n haastattelussaan, että olisi kiva voittaa futarina jotain. Ja kyllähän niitä voittoja kertyi varsin mukava määrä. Tänä vuonna 31 vuotta täyttänyt Tahvanainen pelasi erinomaisen kauden SJK:n mestaruusvuotena 2015 ja hänet valittiin mukaan seuraavan talven Suomen maajoukkueen talvileirille. Maajoukkuedebyytti syntyi Ruotsia vastaan tammikuussa 2016. Tahvanainen oli SJK:n menestyksessä mukana myös muiden vuosien aikana, luottopelaaja pelasi SJK:ssa kaikkiaan 96 sarjaottelua. Hän onnistui maalinteossa kolme kertaa. Ikimuistoisin maali lienee HJK:n verkkoon tehty maali kaudella 2015. Päättyneellä kaudella peliaika kuitenkin väheni ja sopimus SJK:n kanssa päättyi kauteen 2017. Tahvanainen tulee aina olemaan tervetullut vierailija Seinäjoella.

Matej Hradecky liittyi mukaan kaudella 2016 ja oli voittamassa SJK:n kanssa Suomen Cupia. 22-vuotias huippulupaava Matej Hradecky loukkaantui vakavasti alkuvuodesta 2017 ja missasi koko kauden. Harmillisesti vamma uusiutui tänä syksynä ja myös ensi kausi on nyt vaarassa. Siitä huolimatta SJK oli valmis tekemään Hradeckyn kanssa jatkosopimuksen, mutta toistaiseksi hän haluaa miettiä omia vaihtoehtojaan. Hradecky oli SJK:n ensimmäisiä hankintoja kaudelle 2016 sekä kauden parhaita pelaajia ja hän pelasi SJK:ssa 32 liigaottelua ja teki niissä neljä maalia. Kaikki SJK:ssa toivovat, että Matej pääsee takaisin pelikuntoon ja kentille. Vaikka sitten jossain toisessa seurassa. Myös viimekaudeksi SJK-paitaan liittynyt Matej’n isoveli Tomas Hradecky päättää SJK-uransa tähän kauteen. Hän pelasi 22 Veikkausliigaottelussa ja teki niissä kaksi maalia. Sopimus oli kauden mittainen.

Kaudella 2017 SJK:ssa pelanneista pelaajista eniten minuutteja kellotti kokenut Erfan Zeneli. Hän oli samalla yksi joukkueen tehokkaimista pelaajista tehtyään 30 pelissä neljä maalia ja kuusi syöttöä. Zeneli oli erityisesti loppukaudesta tehokas Brian Pagen alaisuudessa. Kahdeksassa liigaottelussa hän teki tehot 2+6. Vaikka 31 vuotta joulukuussa täyttävä Zeneli onkin voittanut ja nähnyt lähes kaiken komealla urallaan, teki hän silti SJK:ssa tempun mitä hän ei ollut tehnyt koskaan aiemmin. Miehen uran ensimmäinen päällä tehty maali syntyi OmaSp Stadionilla JJK:ta vastaan Richie Dormanin nappikeskityksestä. SJK:ssa toivotetaan Zenelille hyvää uranjatkoa.

Nuori toppari Diego Bardanca oli varsinkin alkukaudesta SJK:n valopilkkuja keskuspuolustajana. Sydämellinen espanjalainen pelasi kovaa ja kolhuja kaihtamatta ja nousi nopeasti kannattajien suosikkeihin. Loppukautta kohden kuitenkin peliaika jäi vähille ja Bardancan päättyvää sopimusta ei jatkettu. Espanjalaispuolustaja Chema Antónin SJK pesti oli loukkaantumisten sävyttämä samoin katalonialaishyökkääjä Sergi Arimanyn. Molempien sopimus päättyi tähän kauteen ja sopimusta ei jatkettu. Arimany liittyi SJK:n joukkueeseen kesän siirtoikkunassa, samoin kuin nuori australialais-englantilainen hyökkääjä Kaine Sheppard. Sheppardin peliaika jäi vähiin ja sopimusta ei SJK:n edustujoukkueeseen tarjottu. Nuori virolaismaalivahti Marten Ritson pelasi pääosin SJK Akatemian U20-joukkueessa ja harjoitteli Akatemian edustuksessa sekä silloin tällöin SJK:n edustusjoukkueessa. Sopimus SJK:n kanssa päättyi tähän kauteen, eikä sitä jatkettu.

SJK Akatemiassa uutena joukkueena aloittava U17-joukkue pelaa jo tänään 1. joulukuuta talven ensimmäisen harjoitusottelunsa, kun se kohtaa Seinäjoen Apollon Wallsport Areenalla klo 18:30. Joukkue on harjoitellut jo koko marraskuun Jari Kujalan alaisuudessa ja valmistautunut talvella pelattavaa SM-karsintaan. Tänä perjantaina pelattavaan otteluun on vapaa pääsy.

SJK:n edustusjoukkue aloittaa harjoitukset maanantaina 4. joulukuuta 2017 ja kolmen viikon harjoitusjakso päättyy harjoitusotteluun FC Hakaa vastaan torstaina 21.12. klo 18:15. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja siihen on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa!