123 456 7890

Kiistolle ansaittu voitto
SJK – FC Kiisto 0-2 (0-1)

33 min 0-1 Kristian Kukkonen
88 min 0-2 Kristian Kukkonen

Vaasan Kiisto kärsi viikko sitten ensimmäisessä harjoitusottelussaan rökäletappion 8-0 GBK:lle. Tuolloin joukkue kärsi monista avainpelaajien poissaoloista. Paria viikkoa aikaisemmin SJK taas kukisti GBK:n 3-0. Sunnuntaina Kiisto sai kentälle parhaan miehistönsä kokenutta Arto Saranpäätä lukuun ottamatta. SJK oli sen sijaan menettänyt jo muutenkin ohuesta materiaalistaan vielä lauantaina kärkimiehinä esiintyneet Juha Etelä-Ahon ja Miika Asunmaan. Henri Saranpää oli suorittanut lauantain oppivelvollisuutensa ja palasi kokoonpanoon. Ottelussa Kiisto vei kiistattoman 0-2 voiton. Edellä olevasta on helppo päätellä, ettei minkään Kakkosen joukkueen materiaali kestä kovin monta avauskokoonpanon miehen poissaoloa.

Ottelussa Kiisto oli kokonaisuutena selvästi parempi ja sen voittoa voidaan pitää täysin ansaittuna. Molemmat vaasalaisten maalit teki kärkimies Kristian Kukkonen. Ensimmäinen syntyi ensi jakson 33. minuutilla. Kukkonen karvasi aggressiivisesti Petri Niemen syötön ja kävi itse viimeistelemässä 0-1 maalin. Toinen maali tuli toisen jakson loppuhetkillä kulmasta. Matti Lampi antoi tarkan kulmapotkun, jonka Kukkonen puski näyttävästi maaliin.

Kiisto oli pelissä parempi kaikilla osa-alueilla. Erityisesti ensi jaksolla se ei antanut kotijoukkueelle juuri mitään mahdollisuuksia. Sen puolustaminen oli tiivistä, kaksinkamppailut voitettiin fyysisyydellä lähes säännöllisesti ja hyökkäystyöskentely oli monta astetta kotijoukkuetta monipuolisempaa. Kiiston parhaita olivat molemmat maalit tehnyt Kristian Kukkonen sekä keskikenttää hallinnut Pekka Liukkonen.

Kotijoukkueen pelaajista on vaikea nimetä onnistujia. Moni kentällä olleista pelasi kuitenkin kaukana omasta parhaasta tasostaan. Osa pelaajista tosin pelasi myös toipilaana flunssan jälkeen ja sekin verotti pelipanosta. Sarjakaudella voi tulla kuitenkin eteen nykyinen tilanne, jolloin varoitusten, loukkaantumisten ja muiden syiden takia pelaajia on sivussa ja siinä mielessä SJK:n materiaali tuntuu tässä vaiheessa liian kapealta.

Nyt alkava viikon loma tulee SJK:n pelaajille kreivin aikaan. Tauko antaa pelaajille mahdollisuuden parannella loukkaantumisia ja toipua flunssan kourista. Seuraava harjoituspeli on 8.3. Areenassa Närpiön Kraftia vastaan. Valmennusjohdon ilmoituksen mukaan tarkoitus on tästä eteenpäin entistä selvemmin ruveta hakemaan ja peluuttamaan avauskokoonpanoon tyrkyllä olevia pelaajia ja sen luulisi näkyvän parempana pelinä myös tuloksellisesti.

SJK: Jyri Nieminen (75. min Matti Tervasmäki); Anssi Syrjämäki, Petri Niemi, Jukka Ahola, Jani Asuintupa; Tommi Haanpää (60. min Timo Rauhala), Jere Jääskeläinen, Johannes Saranpää, Henri Saranpää, Jukka Yli-Renko; Marko Huttu (67. min Jussi Kankaanpää)op”