123 456 7890

Kiisto on kiusallinen vastustaja
Sunnuntaina Seinäjoen Jalkapallokerhon vastustajaksi saapuva FC Kiisto on viime kausien aikana ollut äärimmäisen kiusallinen vastustaja seinäjokelaisille joukkueille. Viime kaudella vain Sepsi-78:n kotiottelu sujui niin kuin olisi voinut toivoa joukkueen otettua 2-0 -voiton vaasalaisista. Sen sijaan vieraissa sininututkin sortuivat 5-1. TP-Seinäjoki ei tuloksellisesti keltapaidoista hippaa saanut. Viime kaudella joukkueet kohtasivat yhteensä neljä kertaa harjoitusmatsit mukaan lukien, eikä tilastoihin päästy merkitsemään ainuttakaan seinäjokelaista maalintekijää. Kiisto vei molemmat harjoitusottelut 1-0 ja sarjapelit 2-0 ja 1-0. Ei paljon naurata.

FC Kiisto on harjoituskaudella pelannut vasta yhden ainoan ottelun, eikä siihen kannata kiinnittää mitään huomiota. Vaasalaiset nimittäin kävivät erittäin reservipitoisella joukkueella GBK:n vieraana ottamassa nokkaansa 8-0. FC Kiiston riveistä olivat kuitenkin sivussa Ruutupaidoissa futsalia pelaavat pelimiehet, eli sunnuntaina joukkue nähdään jo aivan erilaisessa kokoonpanossa Seinäjoki Areenassa.

Vaasalaiset lähtevät tähän otteluun ennakkosuosikkina jo pelkästään aikaisempien tulosten valossa, mutta myös siksi, että joukkue on pysynyt erittäin hyvin kasassa ja vahvistunut entisestään. Seinäjokelaisen jalkapallomyllyn tuottama Matti Lampi on edelleen Kiiston ylivoimaisesti tärkein yksittäinen pelaaja, mutta myös maalivahti Peter Kauppi torjui viime kesänä joukkueelle arvokkaita pisteitä.

Uusina kasvoina joukkueessa nähdään viime kauden välivuoden jälkeen palanneet Markus Juslin, Petri Heiskari ja Markus Eriksson. Kokonaan uusia pelimiehiä ovat Kraftista tullut Alexander Bondn, Juuso Kevari ja Aleksi Alanko, joista kaksi jälkimmäistä edustavat nuorta kaartia.

SJK saa sunnuntain otteluun mukaan eilen opiskeluesteiden takia sivussa olleen Henri Saranpään, mutta varsin kapoisella materiaalilla mennään vielä tämäkin ottelu. Varmuudella sivussa ovat tästä pelistä Tiitus Lehtinen, Mikko Kärki, Mikko Väänänen ja Toni Kujala. Nähtäväksi jää, joko Jukka-Pekka Salmisen ja Johannes Saranpään flunssa on hellittänyt.

Tämän matsin jälkeen SJK vetää hieman henkeä ennen kuin ryhdytään tosissaan etsimään aloituskokoonpanoa. Kakkosvalmentaja Jari Kujala on edelleen kartoittanut pelaajamarkkinoita, sillä paria kaveria joukkueeseen haetaan edelleen. Pekka Väänäsen pitkäaikaisvamma ei hellitä ja Tero Mäntylä katosi ryhmästä lihaisempien patojen äärelle Engöannin Valioliigan Portsmouthiin, eli siinäkin mielessä vajausta on tullut alkuperäissuunnitelman mukaiseen joukkueeseen vielä kahden pelaajan verran.

Ottelu FC Kiistoa vastaan alkaa Seinäjoki Areenassa jo klo 14.00 sunnuntaina.op”