123 456 7890

Kevätkesän komeetat vieraisille
Seinäjoen Jalkapallokerho saa lauantain kotiotteluunsa vieraaksi kevätkesän todellisen komeettajoukkueen, FC Vaajakosken, joka on rynnistänyt voitosta voittoon maalitykkinsä Tomi Karlstedtin johdolla. Joukkue on sarjassa kakkosena, eli muutaman pykälän ja pisteen viidentenä majailevaa Kerhoa yläpuolella.

Kerho on pelannut viisi ottelua ilman tappiota haettuaan seurahistorian ensimmäisen pisteen FC YPA:lta keskiviikkona. Valitettavasti kamppailun 92. minuutilla myös Petri Tuomelan komea 451 minuuttia kestänyt nollaputki tuli päätökseen ja pisteet jouduttiin jakamaan.

Toisaalta tulos varmasti jossakin vaiheessa alkaa tyydyttää, sillä peli ei Kerhon osalta ollut ehkä aivan niin tasokasta kuin muutamassa aiemmassa ottelussa. Tällaisiakin pelejä tulee väistämättä pitkässä ja varsin tiivistahtisessa sarjassa.

Kerho kaatoi ennen Ylivieskan tasapeliä JBK:n 3-0, sarjajohtaja FC Santa Clausin 2-0 ja FC Korsholmin 1-0. Kolmen voiton putkea edelsi kotitasapeli PK-37:n kanssa lukemin 0-0.

FC Vaajakoski on Kerhon ohella ainoa joukkue, joka on tähän mennessä onnistunut kaatamaan sarjan kärjessä jyräävän pukkikaravaanin kaadettuaan rovaniemeläiset kauden ensimmäisessä ottelussaan kotikentällään selvästi 3-0. Sen jälkeen voittoja on tullut kotikentällä FC Korsholmista 2-0, PK-37:sta 4-0, vieraissa TP-47:sta 2-0, kotona JBK:sta 1-0 ja kotona KajHasta 5-2, sekä vieraissa GBK:n moisessa ilotulituksessa 5-3.

Pistejakoon puna-asuinen lauantain vierailija on päätynyt vieraissa FC Kiistoa vastaan 1-1, vieraissa FC YPA:aa vastaan 3-3 ja kotonaan VIFK:ta vastaan 2-2. Tappiot FC Vaajakoski on kokenut vieraissa FC OPA:lle 2-0 ja todella yllättäen FC Korsholmille 3-0 ja FC Blackbirdille paikallisottelussa 1-0.

Vaikka vaajakoskelaiset ovatkin sarjassa kakkosena, tulokset kertovat, että peli on hiukan heitellyt laidasta toiseen. Vaarallinen joukkue kuitenkin eittämättä on ja tulivoimaa todellakin löytyy, sillä juuri Tomi Karlstedt on maalannut 12 sarjapelissä jo yhtä monta kertaa, eli osumia on kasassa maali per matsi. Hänen lisäkseen Jukka Kosonen ja Tarkko Savela ovat maalanneet kumpikin kolme kertaa.

Kerhon tulivoima on levännyt alkukauden loukkaantumissuman siivittämänä paljolti vasempana pakkina pelaavan Ville Pajulan harteilla. Tämän ottelun pelikiellon vuoksi huilaava “Vipi” on nimittäin tähän mennessä viimeistellyt jo kuusi osumaa, kun viime kaudella nuorukainen onnistui yhteensä seitsemän kertaa. Kerhon muuta maalintekijät ovat kolme kertaa maalannut Mikko Ylihärsilä, kahdesti osuneet Mikael Muurimäki ja Juha Etelä-Aho, sekä Nuutti Panula ja Anssi Syrjämäki, jotka ovat maalanneet kumpikin kertaalleen.

FC Vaajakosken kanssa pelattiin ensimmäiset keskinäiset ottelut viime kaudella, jolloin FCV oli Kerhon ensimmäisen kotiottelun vieraana Jouppilanvuoren tekonurmella. Ottelu näytti ratkeavan nopeaan tahtiin, sillä Marko Huttu ja Tommi Haanpää veivät isännät alle vartissa johtoon. Sen jälkeen peli kuitenkin tasoittui ja Jukka Kososen kavennuksen jälkeen Kerho oli pinteessä selviten kuitenkin 2-1 (2-0) -voittajaksi.

Vaajakosken komealla stadionilla heinäkuussa hieman siipirikkoinen Kerho innostui ensimmäisellä puoliajalla melkoiseen menoon. Vierasvoitto lähti matkaan numeroin 4-2 (4-1) Johannes Saranpään avattua maalihanat 18. minuutilla. Tomi Karlstedt kuitenkin tasoitti pari minuuttia myöhemmin, mutta J-P Salmisen ensimmäinen maali Kerhon nutussa vei vieraat uudelleen johtoon 29. minuutilla ja Mikael Muurimäki iski kahdesti kobran tavoin minuutin sisään 37. ja 38. minuuteilla. Vaikka Saigou Jabong kavensikin 83. minuutilla, juhli Kerho jälleen kerran vieraskentällä voittoa.

Viime kaudella joukkueet sijoittuivat sarjataulukossa peräkkäin Kerhon oltua viides ja FC Vaajakosken kuudes. Pisteissä eroa oli Kerhon eduksi viisi. Jo tämäkin kertoo, että Vaajakoskelta tulee tasokas vastustaja etenkin kun muistetaan, että seura nappasi talvella naapuri FC Blackbirdistä joukkueen parhaimmiston riveihinsä.

Jokaisessa Kakkosen ottelussakin paikalla olevat Veikkausraadit ovat palkinneet kummankin joukkueen parhaimmistoa läpi kauden. FC Vaajakosken pelaajat ovat keränneet yhteensä peräti 43 sakaraista, joista eniten tähtösiä on saanut tililleen Kalle Kautto. Kautolla on nyt kasassa 13 tähteä. Tomi Karlstedtilla tähtiä on yhdeksän, Jukka Kososella viisi, Teemu Holopaisella neljä ja Aapo Autiolla, sekä Jere Keskisellä kummallakin kolme.

Kerhon ahkerin tähdenkerääjä on ollut nyt pelikiellossa huilaava Ville Pajula, joka on Kakkosen Lohko C:n jaetulla kakkospaikalla 13 tähdellään juuri Kauton kanssa. Petri Tuomela on napsinut seitsemän strabaa, Miikka Tuovila ja Mikko Ylihärsilä kumpikin neljä. Ville Ylisellä on kolme sakaraista tilillään ja sekä Ylivieskassa palkittu Tiitus Lehtinen, että Mikael Muurimäki ovat Henri Saranpään ja Timo Rauhalan tavoin saaneet kaksi taivaankappaletta tililleen. Mikko Väänäsellä ja Nuutti Panulalla on kummallakin yksi tähti. Yhteensä Kerhon pelaajistoa on palkittu 41 tähdellä.

Kerholla on tässä ottelussa siinä mielessä positiivinen ongelma, että pelaajia on nyt terveenä sen verran paljon, että osa joutuu jäämään jopa sivuun kokoonpanosta, vaikka onkin päässyt pelikuntoon. Ilahduttavaa on se, että vielä Ylivieskasta pois ollut Ville Ylinen ja Karhussa pelituntumaa hakenut Petri Huttu ovat käytössä. Sivussa ovat siis vain pelikieltoinen Pajula, soturi Jaakko Lampi ja Johannes Saranpää. Kerrassaan mainio tilanne siis vihdoinkin.

FC Vaajakosken edellisessä ottelussa VIFK:ta vastaan sattui melko merkillinen episodi, sillä maalitykki Karlstedtille näytettiin kamppailussa kahta keltaista, eli käytännössähän tämä on perinteisesti tarkoittanut punaista korttia, ulosajoa ja pelikieltoa. Ei kuitenkaan Keski-Suomessa. Vaikka avustavakin oli päätuomarille ilmaissut Karlstedtin saaneen toisen keltaisen, oli päätuomari väittänyt vain huomauttaneensa Karlstedtia ottelun kuudennella minuutilla. Mielenkiintoista kun huomautuksenkin merkiksi nostetaan keltainen… Kerhon kannalta tilanne olisi ollut tietenkin parempi, jos armoitettu maalitykki olisi huilannut, mutta nyt mies pitää vain pistää muilla keinoin aseettomaksi. Siinä jos Kerho onnistuu, on voittokin varmasti lähempänä. Saattaa olla, että VIFK:n leirissä kismittää vieläkin enemmän, sillä juuri Karlstedt tasoitti kyseisen ottelun vain minuutti ennen loppu numeroihin 2-2…

Karlstedtin tärkeydestä joukkueelleen kertoo se, että kuudesta ottelusta, joissa mies ei ole maalannut, on FC Vaajakoski voittanut vain kaksi ja hävinnyt kolme.

Mielenkiintoinen kärkipään taistelu alkaa etukäteistietojen mukaan kohtuullisen lämpimässä säässä Keskuskentällä klo 16.00. Tervetuloa.