123 456 7890

Kevään yllättäjän kimppuun
Aivan loistavasti perjantaina kotikentällään TUS:aa vastaan esiintynyt Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa kevään suurimpiin positiivisiin yllättäjiin kuuluvaa JBK:ta, eli Jakobstads Bollklubbia, vastaan keskiviikkona. Edessöä on yksi alkukierrosten hankalimmista vierasotteluista, sillä Alexei Eremenko Sr. on piiskannut nuoren ryhmänsä kerrassaan hurjaan menoon. Tietenkin saldosta on luettava pois viime kierroksen romahdus FC Kiistoa vastaan vieraskentällä numeroin 6-1.

JBK on alkukaudesta kaatanut kotonaan OLS:n 3-0, Norrvalla FF:n 2-1, FC YPA:n 1-0 ja vieraissa GBK:n 2-1. Lisäksi joukkue on pelannut vieraissa PK-37:n kanssa 1-1. Tähän mennessä ainoa tappio on tuo perjantain rökäleröykytys Vaasassa. Siitä huolimatta JBK on sarjataulukossa kolmantena kerättyään jo 13 pistettä, eli yhtä monta kuin sarjan kärkikaksikko FC Kiisto ja OPS-jp. Tasaisessa lohkossa 12 pinnaan ovat päässeet yhden ottelun muita kärkijoukkueita enemmän pelannut GBK, FC YPA ja VPS-j. Kerholla on siis kirittävää, sillä pisteitä on tilillä vasta kuusi yhden voiton ja kolmen tasapelin tuottamina.

Jeppisläisten maaleista ovat vastanneet jo neljä kertaa osunut Mattias Kronholm, kolmasti maalannut Staffan Svenlin, sekä kertaalleen viimeistelleet Alexei Eremenko Sr., Jan Virtanen ja Thomas Karv.

Veikkauksen tähtiraadit ovat JBK:n pelaajista katsoneet parhaiksi viisi sakaraista keränneen isä-Eremenkon, kolme tähteä mieheen saalistaneet Mattias Kronholmin, Staffan Svenlinin ja Thomas Karvin. Joukkueeseen palannut Daniel Kock on saanut kaksi staraa Jari Saran tavoin ja Jarno Reinikaisella on tilillään yksi tähti.

Vastaavasti Kerhon tähtisikermää johtavat kuuden tähden miehet, Marko Huttu ja Henri Saranpää. Johannes Saranpäällä tähtiä on kolme ja kahteen sakaraiseen ovat yltäneet Tommi Haanpää ja Jani Asuintupa/b>. Miika Asunmaalla, Mikko Kärjellä ja Petri Niemellä on kullakin yksi tähti.

Kerhon avattua maalihanansa perjantaina kunnolla, maalintekijätilastossa Marko Hutulla on neljä maalia, Tommi Haanpäällä kolme osumaa. Kahden maalin sankareita ovat Mikko Väänänen, Henri Saranpää ja Miika Asunmaa. Maalin mieheen ovat tehneet Petri Niemi ja Johannes Saranpää.

Sarjataulukossa Kerhon asema ei ole kadehdittava, joskin kohenihan se perjantaina edes jonkin verran. Kuusi pinnaa oikeuttaa vasta kymmenenteen sijaan, eli näitä tikapuita pitäisi kiipeillä ahkerasti jatkossa. Ennen sarjataukoa on hektisessä sarjaohjelmassa mahdollisuus kartuttaa pistetiliä vielä kolmessa ottelussa tämä matsi mukaan luettuna.

Talvella joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa kerran Kerhon vierailtua Tellushallin uusitulla matolla huhtikuun alussa. Silloin Kerho haki selvän 3-0 (1-0) -voiton Jeppiksestä. Maalinteon tuossa ottelussa aloitti Toni Kujala alle 20 sekunnin. Ottelun lopulla iskivät vielä Marko Huttu ja Tommi Haanpää. Siitä matsista on kuitenkin turhanpäiväistä vetää isompia johtopäätelmiä, sillä sen jälkeen Kerhon tavoin musta-valkoisessa asussa esiintyvä JBK on parantanut peliään roimasti.

Perjantaina Kerholta puuttui kokoonpanosta pelikiellossa ollut Mikko Kärki, joka palaa nyt ryhmään. Myös Tiitus Lehtinen, Juha Etelä-Aho ja Henri Saranpää olivat Jukka Yli-Rengon tavoin sivussa. Periaatteessa kaukomailta palannut Yli-Renko ja “Hönö” ovat käytössä. Lienee mahdollisuuksien rajoissa, että Pietarsaaren Länsikentälle ilmestyy myös yhteistyöseura KPV:n joukkueesta apuja.

Ottelu alkaa Pietarsaaressa keskiviikkona klo 18.30.op”