123 456 7890

Kevään komeetat Keskarille
Seinäjoen Jalkapallokerhon miltei epäinhimillinen ottelurumba saa jatkoa kun sunnuntai-iltana vieraaksi saapuu Veikkausliigassa pelaavan Vaasan Palloseuran kakkosjoukkue, VPS-juniorit.

Kerho on pelannut hillittömällä tahdilla toukokuun 13. päivästä saakka. Joka viikko on ollut vähintään kaksi ottelua, joillakin viikoilla jopa kolme ottelua. Tällä viikolla joukkue on ollut tulessa jo kahdesti pelattuaan keskiviikkona Pietarsaaressa 1-1 -tasapelin viiden FF Jaron ryydittämän JBK:n kanssa ja sen jälkeen Suomen Cupin 5. kierroksen ottelun Veikkausliigassa viidentenä olevaa Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Viimeiset kolme sarjaotteluaan Kerho on pelannut tappioitta. JBK-tasurin lisäksi tasan on pelattu Kuopiossa Kingsin kanssa 2-2 ja sen jälkeen joukkue innostui kurittamaan heikkoa TUS:ia kotikentällään peräti 8-1.

Kotijoukkueesta ovat maalinteossa onnistuneet neljä kertaa verkkoa heiluttanut ja TUS:n verkkoon hattutempun viimeistellyt Marko Huttu, kolme osumaa tehnyt nuori Tommi Haanpää, sekä kaksi maalia mieheen viimeistelleet Henri Saranpää, Miika Asunmaa ja Mikko Väänänen. Yhden osuman ovat tehneet Johannes Saranpää, Petri Niemi ja Petri Huttu, joka tasoitti ottelun JBK:ta vastaan pilkulta.

VPS-juniorit aloitti kauden yllättävällä kotitappiolla Närpes Kraftille 1-0, mutta voitti sen jälkeen neljä ottelua peräkkäin kaadettuaan OLS:n vieraissa 1-0, PK-37:n kotonaan 1-0, Norrvalla FF:n vieraissa 3-1 ja GBK:n kotonaan 2-0. Sen jälkeen joukkueen pelit eivät olekaan menneet samalla tavalla, sillä ensin FC YPA kyyditti vaasalaisia peräti 6-2 ja heti perään tuli paikallisottelussa FC Kiistoa vastaan 3-0 -kotitappio. Näillä 12 pisteellään VPS-j on vain neljän pisteen päässä kärjestä ja viisi pistettä Kerhoa edellä seitsemännellä sijalla. Kerho puolestaan on sarjassa 10. sijalla.

Raitapaitojen maalintekijöinä ovat kunnostautuneet tällä kaudella kahdesti osuneet Ilkka Puikkonen ja Pasi Matikainen. Maalin mieheen ovat viimeistelleet puolestaan Jussi Uusimäki, Aapo Autio, Juho Mäkiniemi ja Males Lombo. Kertaalleen on vastustaja soheltanut pelivälineen omaan verkkoonsa.

Veikkausraadit ovat arvostaneet Kerhon pelaajista Henri Saranpäätä ja Marko Huttua kuudella sakaraisella. Johannes Saranpäällä tähtiä on kolme, Petri Hutulla, Jani Asuintuvalla ja Tommi Haanpäällä kullakin kaksi. Miika Asunmaa, Petri Niemi ja Mikko Kärki ovat kukin saaneet tähden tililleen. Vierasjoukkueen tähtiä ovat olleet kuusi sakaraista kerännyt Tuomas Kiiskilä, neljän tähden Males Lombo ja kolmeen tähteen päässeet Lauri Karri, Ilkka Puikkonen ja Joacim Tuuri.

VPS-junioreiden kanssa pelattiin myös talvikaudella kahdesti. Molemmat Kerhon ja raitapaitojen ottelut päättyivät 1-1 -tasureihin. Ensimmäinen matsi pelattiin Seinäjoki Areenassa ja toinen Sepänkylän tekonurmella. Otteluista jälkimmäinen jouduttiin keskeyttämään 60. minuutilla hurjan tuulen, lumisateen ja pakkasen takia.

Kerho saa peliin aivan kelpo nipun, sillä perjantain RoPS-ottelu ei tuonut loukkaantuneiden listalle lisää miehiä. Poissa ovat edelleen pitkäaikaispotilas Pekka Väänäsen lisäksi Juha Etelä-Aho ja mahdollisesti myös Tiitus Lehtinen, sekä Jussi Kankaanpää.

Asetelma on otteluruuhkaa lukuun ottamatta aivan kelvollinen. Se, millä tavalla jaloissa tuntuu tiivis tahti jää siis nähtäväksi.

Ottelu pelataan Keskuskentällä sunnuntai-iltana klo 18.30.op”