123 456 7890

SJK kohtaa ensi torstaina 29.1. historiansa kymmenen ulkomaalaisjoukkueen, kun se pelaa KOMIA-ottelun Seinäjoen Wallsport Areenalla Ruotsin pääsarjassa pelaavaa GIF Sundsvallia vastaan.

Ottelu alkaa klo 18.30 ja jos et pääse peliin paikalle, näkyy se suorana lähetyksenä ISTV:n kautta, Urheilusanomien tilaajille ja Sisäpiiri-palveluun rekisteröityneille. Lähetys toteutetaan laadukkaana HD tason monikameratuotantona, jossa on mukana hidastukset ja selostus. Toteutuksesta vastaa Great Play ja Siltaloppi Oy.

Otteluun myydään vielä ennakkolippuja ja niitä saa SJK Shopista, Wallsport Areenalta ja Carlsberg Sports Barista. Liput otteluun maksaa 10 euroa ja SJK:n uusilla kausikorteilla ja muilla jäsenkorteilla ne saa puoleen hintaan viidellä eurolla.

SJK kohtaa Sundsvallin lisäksi tänä keväänä ainakin vielä kolme muuta ulkomaalaisseuraa, sillä lauantaina 21.2. se kohtaa Tallinnassa Viron mestari FC Levadian ja maaliskuussa matkataan ulkomaan leirille Espanjan Marbellaan.

Tallinnassa kohdattava FC Levadia onkin SJK:lle jo vanha tuttu ja joukkueet kohtasivat viime talvena KOMIA-turnauksessa. Tuolloin ottelu päättyi SJK:n voittoon 1-0 (1-0) luvuin (ottelun kooste katsottavissa tästä). Levadia on tällä hetkellä kovin virolaisjoukkue ja se on voittanut maan mestaruuden yhteensä yhdeksän kertaa. Näistä kaksi viimeisintä on tullut putkeen 2013 ja 2014. Joukkue valmistautuukin jälleen kesällä pelattaviin Mestareiden liigan karsintoihin.

Marbellan leirillä SJK kohtaa maanantaina 16.3. Islannin viime vuosien menestyksekkäimmän seuran, eli FH:n, jonka tarkempi esittely löytyy tämän uutisen alaosasta. Islantilaisten lisäksi SJK on sopinut leirillä pelipäiväksi torstain 19.3. mutta vastustaja tuohon otteluun ei ole vielä varmistunut. Samaan aikaan huipputasoisessa Marbella Football Centerissä valmistautuu kauteen ainakin Suomen mestari HJK, Norjan suurseurat Molde FK ja Vå;lerenga IF, sekä Ruotsin Kalmar FF. Marbellassa on samoihin aikoihin noin toistakymmentä joukkuetta leireilemässä.

Liigacup alkaa SJK:n kohdalla helmikuussa ja menestyksen mukaan ottelut jatkuvat aina huhtikuulle saakka. Lisäksi Suomen Cup alkaa liigaseurojen osalta maaliskuussa, mutta kierros mille SJK osallistuu, riippuu täysin Liigacup menestyksestä. Pääsemällä välieriin Liigacupissa, pääsee samantien Suomen Cupissa aina kierrokselle 6. asti, kun taas alkulohkoon jäämällä Suomen Cup alkaisi kierrokselta 4. Liigacupissa SJK pelaa samassa alkulohkossa Vaasan Palloseuran ja Pietarsaaren FF Jaron kanssa. SJK on kilpailun hallitseva mestari, voitettuaan sen heti ensimmäisellä yrittämällään viime vuonna.

Veikkausliiga kauden 2015 SJK aloittaa Eurojoukkueena huhtikuun 9. päivä ja muut joukkueet aloittavat 12. huhtikuuta.

Kesäkuussa 22. päivä päästään jännittämään SJK:n ensimmäisiä Europelien arvontoja, jotka pidetään Sveitsin Nyonissa. Samalla kertaa arvotaan kahden ensimmäisen kierroksen vastustajat ja ensimmäiset Europelit SJK pelaa heinäkuussa, 2. ja 9. päivä.

SJK kohtaa FC Levadian Tallinnassa uudessa sisähallissa 21.helmikuuta

SJK:n kaikki tiedossa olevat aikataulut

To 29.01. klo 18.30 SJK – GIF Sundsvall (SWE), Wallsport, Seinäjoki
Pe 06.02. klo 12.00 KuPS – SJK, Eerikkilän Urheiluopisto
Ke 11.02. klo 18.30 SJK – VPS, Walllsport, Seinäjoki. Liigacup
La 14.02. klo 14.15 SJK – FF Jaro, Wallsport, Seinäjoki. Liigacup
Ke 18.02. klo 18.30 VPS – SJK, Fennia Arena, Vaasa. Liigacup
La 21.02. klo 13.30 FC Levadia (EST) – SJK. Lillek�la Jalgpallihall, Tallinna
La 28.02. klo 15.15 FF Jaro – SJK, Tellushalli, Pietarsaari. Liigacup
Ma 16.03. klo xx.xx SJK – FH (IS), Marbella, Espanja. Leiri
To 19.03. klo xx.xx SJK – vielä avoin, Marbella, Espanja. Leiri

La 14.03. – 20.03. Leiri Marbellassa Espanjassa. Siellä kohdataan kaksi joukkuetta. Jo sovittuna on islantilainen FH. Toinen varmistuu myöhemmin.

SJK leireilee Espanjan Marbella Football Centerin huippulaatuisissa olosuhteissa maaliskuussa.

Liigacupin mahdolliset jatko-ottelut:
Puolivälierät 07.03.
Välierä 14.03. (Jos SJK mukana, peli koitetaan siirtää pe 13.03.)
Finaali 04.04.

Suomen Cupin aikataulut:
4. kierros. 01.03. – 17.03. (SJK mukana jos jää alkulohkoon Liigacupissa)
5. kierros. 18.03. – 05.04. (SJK mukana jos putoaa Liigacupin puolivälierissä)
6. kierros. To 16.04. (SJK mukana jos on päässyt Liigacupin välieriin.)
Puolivälierät: Su 26.04.
Välierät: La 15.08.
Finaali: La 26.09.

Veikkausliiga 2015:
Veikkausliiga alkaa Eurojoukkueilla 09.04. (muut 12.04.)
Veikkausliigan otteluohjelmaa ei ole vielä julkistettu.

Euro-ottelut:

Europelien arvonnat: 22.06. arvotaan 1. ja 2. kierros Sveitsin Nyonissa
Ensimmäinen kierros: 02.07. ja 09.07.
Mahdollinen toinen kierros: 16.07. ja 23.07.
Kolmannen kierroksen arvonnat: 17.07.
Mahdollinen kolmas kierros: 30.07. ja 06.08.

FH – Fimleikaf�lag Hafnarfjar�ar

Hafnarfjör�urista tuleva FH on Islannin menestynein joukkue viimeisen kymmenen vuoden aikana. Se on voittanut vuodesta 2004 lähtien maan pääsarjan mestaruuden kuudesti ja vain Islannin pääsarjahistorian menestynein joukkue KR Reykjavik on pystynyt sen mahtia harjuttamaan. FH on myös edustanut maataan useasti Euro-kentillä ja viimeksi Mestareiden Liigassa kaudella 2013. Viime kaudella FH sijoittui Islannin pääsarjassa toiseksi ja osallistuu sen myötä Europeleihin myös ensi vuonna.

Mestaruuden Islannissa kaudella 2014 vei uusi nouseva joukkue Stjarnan. Starjnan ihastutti jo edelisellä kaudella Euroopassa, kaatamalla Eurooppa Liigassa Skotlannin Motherwellin ja Puolan Lech Poznanin. Lopulta vasta Italian jätti Inter Milan osoittautui liian kovaksi vastustajaksi. Islanti on perinteisesti tuottanut myös kovia jalkapalloilijoita maailmalle ja viime vuosina maa on ihastuttanut menestyksellään karsintaotteluissa arvoturnauksiin.

FH on voittanut kuuden Islannin mestaruuden lisäksi Islannin cupin kahdesti, Liigacupin kuudesti ja vielä Islannin Supercupin kuudesti. Kaikki tuo on vielä saavutettu lähivuosina.

Joukkueen päävalmentajana toimii Heimir Gudjonsson, joka on itse entinen Islannin maajoukkueen ja FH:n keskikenttäpelaaja. Hän aloitti joukkueen päävalmentajan kaudella 2007. Hänen alaisuudessaan joukkue on voittanut yhteensä 12 pokaalia ja näistä pääsarjan mestaruuksia on kolme, kausilla 2008, 2009 ja 2012. Hänen alaisuudessaan joukkue pelaa hyökkäävää ja pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa. Lempiryhmityksenä hänellä on samantapainen 4-2-3-1-ryhmitys kuin SJK:llakin.

Pelaajista tunnetuin lienee kymppipaitaa kantava David Vidarsson, joka pelaa myös Islannin maajoukkueesa ja on pelannut ammattilaisessa niin Ruotsin, Norjan kuin Tanskankin sarjoissa.
Myös entinen Belgian Fortuna Sittardin laitapakki Jonathan Hendrickx, on osalle jalkapalloa aktiivisesti seuraaville tuttu pelaaja.

Todellinen konkari ryhmässä on 43 vuotias maalivahti Kristjan Finnbogason, joka on pelannut Islannin A-maajoukkueessakin 20 ottelua. Nykyään hän toimii kuitenkin pääosin seuran maalivahtivalmentajana.

Ryhmässä on useita Islannin maajoukkuekokemusta omaavia pelaajia ja heidän lisäkseen entisiä akatemiapelaajia brittiläisistä ammattilaiseuroista, kuten Chelsea, Manchester United ja Rangers.

SJK kohtaa FH:n Marbellan ulkomaanleirillä maaliskuun 16. päivä.