123 456 7890SJK jättää jäähyväiset Seinäjoen Keskuskentälle torstaina 9.6. pelattavassa Veikkausliigan ottelussa SJK vs. PS Kemi. Sen jälkeen kotipelit pelataan Seinäjoen uudella OmaSp Stadionilla.


Keskuskenttä on ollut SJK:n ja koko seinäjokisen jalkapalloilun koti jo lähes 70 vuotta ja tuona aikana siellä on koettu monia hienoja hetkiä. SJK on noussut siellä ensin Kakkosesta Ykköseen, sitten Veikkausliigaan, voittanut Veikkausliigassa hopeaa ja lopulta Suomen mestaruuden. SJK:n lisäksi Keskuskenttää on pitänyt kotinaan monet muut kaupungin seurat ja siellä on nähty pääsarjatason jalkapalloa kaikkiaan seitsemällä eri kaudella, kolmen eri joukkueen toimesta.


Varhaisimmat muistoni Keskuskentältä on, kun pelasin siellä Seinäjoen Palloseuraa ja Seinäjoen Sisua vastaan Virkiän paidassa Kolmosdivisioonassa. Muistaakseni muutin sitten vuonna 1974 Seinäjoelle. Pelasin ensin SePS:n ja myöhemmin Sepsi-78:n paidassa. Viimeiset pelini pelasin siellä, kun nousimme Sepsin kanssa silloiseen SM-sarjaan vuonna 1980, muistelee nykyään SJK:n joukkueenjohtajana toimiva Jarmo �Pötti� Tervasmäki. Tervasmäki toimi Keskuskentällä myöhemmin muun muassa seurahommissa ja tuomarina.


Viime vuosi siellä on kuitenkin kenties paras muistoni sieltä. Näin vanhaksi piti elää, että voittaa Suomen mestaruuden. Nyt on kuitenkin patsaan pohjaan nimi Pötti kaiverrettuna, naureskelee Tervasmäki lopuksi.


Itselläni ensimmäinen kosketus Keskuskenttään on varmaan reilut 20 vuotta sitten. TP-Seinäjoen silloisen edustusjoukkueen kanssa. Ja kun näinkin pitkältä ajalta alkaa muistoja käymään läpi, niin siellä on monia hyviä muistoja, joitain erittäin hyviä muistoja ja sitten sellaisia, jotka on jo unohdettu, sanoo SJK:n huoltajana toimiva Pekka Lehtinen hymyillen. Lehtinen oli TP-Seinäjoen mukana huoltajana jo, kun joukkue pelasi Veikkausliigaa kaudella 1997.


Kaikki syksyllä siellä pelatut kausien viimeiset pelit ovat jääneet itselläni mieleen. Ne on aina todella tunteikkaita pelejä, varsinkin nyt tämä viimeisin nousujohteinen aikakausi, mitä olemme SJK:n kanssa kokeneet. Oli se sitten ollut kauden viimeinen tai kauden viimeinen kotipeli, niin jotenkin siinä on aina tullut se tunne, että tämä joukkue on tehnyt parhaansa, pelaajat ovat antaneet kaikkensa ja koutsit ovat hoitaneet homman maaliin. Joka kerta se viimeinen peli siellä on ollut järkyttävän hieno hetki, muistelee Lehtinen.


Nyt kun pelaamme siellä viimeisen ottelun, niin se on kyllä tietyllä tavalla haikea ja siitä tulee varmasti vähän herkkäkin hetki. Mutta sitten taas toisaalta täällä on nyt noussut Seinäjoen jalkapallon tulevaisuus – uusi stadion. Pidetään ne hyvät muistot Keskuskentältä, mutta tuolla uudella stadionilla me teemme nyt ihan oikeasti sen tulevaisuuden, päättää Lehtinen lopuksi.


Torstaina legendaariselle Keskuskentälle saapuu sarjanousija PS Kemi, joka on päässyt yllättämään monet hyvällä vireellään. Joukkue on parhaillaan sarjassa kolmantena, kolmen pisteen päässä SJK:n yläpuolella ja se on pelannut SJK:n tapaan neljä viimeistä otteluaan tappioitta.


Ei tarvi ihmetellä, miksi Kemi on niin korkealla sarjataulukossa, sillä heillä on oma selkeä pelityyli, mitä jokainen pelaaja sitoutuu noudattamaan. He ovat onnistuneet saamaan hyviä tuloksia ja heillä on vaarallisia pelaajia, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari torstain vastustajaa.


Meillä on nyt koko joukkue terveenä, mikä on todella hieno juttu ja pääsemme siten hyvistä lähtökohdista tähän toiseen kolmannekseen, päättää Valakari.


Torstain jäähyväisotteluun ei lupailla tällä hetkellä mitään kovin kaunista säätä, mutta kunhan paikalle tulevat pukeutuvat lämpimästi ja ottavat mukaan sadeviitat, pääsee nauttimaan viimeistä kertaa, miltä tuntuu katsoa Veikkausliigan ottelua Keskuskentällä. Monet Keskarin hienoimmista hetkistä on sattunut ennenkin vähän koleampaan säähän. Ottelun järjestelyistä voit lukea lisää tämän ennakon loppupuolelta.


Portit ja palvelut aukeavat jo klo 17.00 ja SJK vs. PS Kemi potkaistaan käyntiin klo 18.30. Tervetuloa viihtymään Keskuskentälle!

Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.


Satoi tai paistoi, Keskuskentällä on juhlittu hienoja hetkiä.

PS Kemin riveissä tuttuja pelaajia

Ykkösestä Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi nousseen PS Kemin riveissä on kaksi entistä SJK-pelaajaa. SJK:n kasvatti Kalle Taimi ja viime kaudella vielä mestaruutta SJK-paidassa juhlinut Zeljko Savic. Serbitoppari Savic on ollut valmentaja Jari Å;hmanin luottopelaajia, kun taas Taimi on ollut alkukauden loukkaantuneena. Taimi on kuitenkin tervehtymässä pelikuntoon ja hänet saatetaan nähdä Keskuskentällä puolustustehtävissä. Todennäköisesti kaksikko saa Seinäjoella myös hyvän vastaanoton


SJK ja PS Kemi ovat jo kohdanneet tällä kaudella jo kolmasti ja SJK on voittanut kaikki kohtaamiset kentällä. Kuitenkin kauden avausottelun 0-2-vierasvoitto, käännettiin kabineteissa PS Kemin 3-0-voitoksi. Suomen Cupissa SJK meni jatkoon pitkän kaavan mukaan ja Liigacupissa kemiläiset kaatuivat Wallsport Areenalla. Edellisen kohtaamisen jälkeen kemiläiset ovat kuitenkin äityneet kovaan vireeseen ja sijoitus kolmantena on yllättänyt jopa monet jalkapallon aktiiviseuraajatkin. Hyvän vireen takuuna on ollut erinomainen joukkuepeli, sekä tulikuuma kärkimies Billy Ions, joka on iskenyt joukkueelleen tällä kaudella viisi maalia ja syöttänyt niitä kaksi. Ions iski maaleja jo joukkueen nousukaudellakin ja englantilainen kantaa kapteeninnauhaa hihassaan.


Å;hman on luottanut viime aikoina tuttuun 4-4-2-ryhmitykseen ja joukkue pelaa melko suoraviivaista, vastahyökkäyksiin perustuvaa jalkapalloa. Esimerkkiä on haettu Englannin mestaruutta juhlineesta Leicesteristä. Ionsin lisäksi tärkeitä miehiä joukkueelleen on keskikentällä kaksikko Ryan Gilligan ja Joona Veteli, jotka molemmat ostettiin joukkueeseen tämän kauden alla. Harvoin suomalaisseurat ostavat pelaajia, mutta tässä tapauksessa käytetyt summat ovat osoittautuneet hyväksi sijoitukseksi.


Mielenkiintoisia pelaajia joukkueessa on myös keskikenttäpelaajat Matias Ojala ja Aliu Djalo, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Kaby. Aikoinaan Saksan nuorisoakatemioissakin pelannutta Ojalaa pidettiin jo vuosia yhtenä Suomen lupaavimmista nuorista pelaajista. Nyt hän on PS Kemissä päässyt viimein näyttämään kykyjään liigatasolla. Kaby puolestaan on Guinea-Bissaun maajoukkuepelaaja ja uransa aikana hän on edustanut muun muassa Lontoon Chelsean nuorisojoukkueita. Chelseaan hänet ostettiin Portugalin Boavistasta siirtosummalla, joka olisi noussut mahdollisten edustusjoukkuepelien myötä peräti viiteen miljoonaan puntaan. Kaby on ennen Guinea-Bissauta edustanut myös Portugalin nuorisomaajoukkueita.Zeljko Savic oli myös SJK:ssa luottopuolustaja.

SJK:n pelaajat viimein terveinä


Pitkään sivussa olleet Mehmet Hetemaj ja Richie Dorman ovat viimein terveinä ja mukana joukkueen harjoituksissa. Mukana on myös Matti Klinga ja jo aiemmin paluun kentille tehnyt Timo Tahvanainen. Pelikieltoja ei myöskään ole, joten Simo Valakari pääsee valitsemaan joukkueensa erinomaisessa tilanteessa.


SJK on noussut alkukauden vaikean hetken jälkeen viime kauden tasolleen ja viimeisistä kuudesta ottelusta se on voittanut neljä, pelannut kerran tasan, ja hävinnyt ainoastaan FC Lahdelle vieraissa. Tappiottomien otteluiden putki on neljän ottelun mittainen. Keskuskentällä ei ole menetetty vielä pistettäkään. Kovassa vireessä on SJK:n omista nuorista jo aikoinaan mukaan noussut laitapuolustaja Teemu Penninkangas, joka johtaa tällä hetkellä Veikkausliigan syöttöpörssiä neljällä syötöllään. Seitsemättä kauttaan SJK:ssa pelaavan Penninkankaan lisäksi kovassa iskussa on hyökkääjä Roope Riski, jolla on kasassa viisi maalia. Tuolla maalimäärällä Riski jakaa sarjan maalitilaston toisen sijan.


Riski on ollut SJK:lle melkoinen talismaani, varsinkin Keskuskentällä, sillä mies ei ole vielä koskaan hävinnyt ottelua siellä. SJK ei ole myöskään hävinnyt yhtään virallista ottelua, jossa Riski on osunut maalipuiden väliin. SJK on hävinnyt vain kaksi harjoitusottelua Riskin maalatessa. Toinen niistä pelattiin Saudi-Arabiassa ja toisessa vastassa oli Pietarsaaren Jaro Tellushallissa. Kaikki Veikkausliigan, Suomen Cupin ja Liigacupin ottelut on voitettu.


Toivotaan että Roope osuu myös Keskuskentän viimeisessä Veikkausliigaottelussa ja pitää tuon komean tilastonsa.Kun Roope Riski maalaa, SJK voittaa.

Liput otteluun


Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.


Aikuinen:

Ennakko 13 �
Portilta 15 �


Alennusryhmät 8 �

Portilta 10 �


Kausikorttilaiset, alle 4-vuotiaat, sotaveteraanit ja -lotat ilmaiseksi.


Järjestelyt Keskuskentällä


SJK siirtyy kesäkuussa pelaamaan uudelle OmaSp Stadionille, jolla otteluiden järjestelyt luonnollisesti ovat hieman erilaiset kuin Seinäjoen Keskuskentällä. Osaa järjestelyistä on yhdenmukaistettu jo nyt ja nämä on katsojien syytä ottaa huomioon.


Suurin muutos on, ettei samalla lipulla voi lähteä kesken ottelun ja palata takasin sisään. Sama koskee myös kausikortteja. Ottelun aikana alueelta poistumisen jälkeen tarvitaan uusi pääsylippu sisään. Kaikille sisääntulijoille tehdään jatkossa myös turvatarkastus ja tätä varten pyydämme ihmisiltä kärsivällisyyttä sisääntulossa. Palvelut ja portit aukeavat Keskuskentällä jo puolitoista tuntia ennen ottelun alkua, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle. Tupakointi on sallittua vain sille varatuilla paikoilla.


Lehdistön ja muun median edustajien sisääntuloportti vaihtuu Keskuskentällä pääkatsomon taakse, kuuluttamon portista. Kaikki akkreditoituneet otetaan sisään sieltä ja samoin kuvausliivit yms. saa tällä portilla. Peleissä käytetään vain SJK:n antamia kulkulupia tai kuvausliivejä. Samalta portilta tulee sisään myös joukkueet ja heidän taustajoukkonsa. Kaikilta median edustajilta toivotaan akkreditointia tai pressikorttia. Akkreditointi tehdään sähköpostitse osoitteeseen mediatiimi@sjk2007.fi. Median edustajille on varattu tilaa katsomosta akkreditointien mukaan, lisäksi medialle on työskentelytilaa kuuluttamon alakerrassa ja kahvit sekä muut virvokkeet samassa paikassa. Ottelun lehdistötilaisuus on kuuluttamon yläkerrassa ottelun jälkeen.


Paikalle tulevat vieraskannattajat sijoitetaan omaan katsomonosaansa Aurinkokatsomon kaupungin puoleiseen päätyyn. Siellä heille on kaikki omat palvelut, anniskelualue, WC ja kioskimyynti. Alue on rajattu ja sen läpi ole kulkua muilla katsojilla. Myös vieraskannattajille tehdään turvatarkastus.


Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3500 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on lisäksi runsaasti. Vain pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Huomioithan että sateenvarjojen tuominen jalkapallo-otteluun on kielletty. Samoin pullojen, purkkien, ilotulitteiden ja vaarallisten esineiden tuominen.


Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset (poislukien media), otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Kausikorteilla ja ennakkolipuilla pääsee kaikista porteista ja omista väylistä. Ottelun oltua käynnissä 15 minuuttia, voi lippuja ostaa enää vain pääkatsomon takaa.


Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK:n fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.


Anniskelualue palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä.


SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn.


Ottelu näkyy suorana lähetyksenä ISTV ja Ruutu+ -palveluiden kautta.Linkistä pääset suoraan Veikkauksen sivuille ja kaikista sitä kautta pelatuista peleistä, ohjautuu pieni palkkio SJK-junioreiden toiminnan hyväksi.