123 456 7890

SJK matkustaa tiistai-iltana Kuopioon, jossa se kohtaa keskiviikkona 24.5. klo 18:30 Kuopion Palloseuran Savon Sanomat Areenalla. KuPS on aloittanut kauden vahvasti ja se on sarjassa kolmantena, kahden pisteen päässä viidentenä olevasta SJK:sta. SJK:lla puolestaan on nyt takanaan vahvat kaksi edellistä ottelua, ja kolmannella perättäisellä voitolla SJK voisi nousta jopa toiseksi. Ottelu näkyy tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista. Seinäjoella sitä voi katsoa ilmaiseksi OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa.

KuPS on hyvä joukkue, joka on nyt voittanut muutaman pelin tässä viimeviikkoina. He pelaavat aggressiivista peliä, heillä on erittäin vahvoja ja voimakkaita pelaajia joka linjassa. Kruununa tietenkin kärkimies Gbolahan Salami, joka on mielestäni vähän samantyylinen kuin Eze oli tässä viikonloppuna RoPS-ottelussa, mutta ehkä jopa numeroa vahvempi. Hän on myös pelannut Veikkausliigassa pidempään, joten hän tietää nämä kuviot täällä, arvioi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Aivan varmasti tulee tiukka peli ja vähän samantyyppinen kuin oli meidän viime ottelu RoPS:a vastaan. He laittavat prässin päälle heti, kun menettävät pallon ja ovat aggressiivisia joka osa-alueella kentällä. Meidän pitää pystyä pelaamaan siitä prässistä pois ja löytää ne tilat, millä pystymme haavoittamaan heitä, Boström jatkaa analyysiä.

Meillä kuitenkin tuntuu siinä mielessä oikein hyvältä, että loukkaantumistilanne on hyvä ja kaksi voittoa alla, joten hyvillä mielin lähdetään reissuun. Pitää kuitenkin muistaa, että tässä näitä pelejä tulee nyt paljon. Me, kuten suurin osa muistakin joukkueista, joudutaan harrastamaan jonkinlaista pelaajiston kierrätystä ja se meidän pitää miettiä tarkkaan, Boström sanoo lopuksi.

Dani Hatakka pelaa SJK:n puolustuksessa tämän kauden lainasopimuksella Norjan pääsarjan Brann Bergenistä. Hatakka siirtyi Norjaan nimenomaan KuPS:sta, jossa hän pelasi hyvän kauden 2015.

Minulle jäi lämpimiä muistoja Kuopiosta ja en olekaan sen kauden jälkeen käynyt siellä. Siinäkin mielessä kiva mennä sinne nyt. Ja peliä odotan mielenkiinnolla, kun kaksi hyvävireistä joukkuetta kohtaa tämmöisen otteluruuhkan alussa. Todella hienoa päästä pelaamaan sinne ja moikkamaan kaikkia vanhoja tuttuja. Heitä on vielä mukana joukkueessakin, mutta vielä enemmän siinä joukkueen ympärillä, kertoo Dani Hatakka.

Kävin siellä onneksi jo aiemmin Hongan kanssa, joten ei ole sentään mitään pelkoa että väärään koppiin siellä yrittäisin. Vieraskoppi on siis tuttu, naurahtaa Espoossa kasvanut Hatakka lopuksi.

KuPS – SJK keskiviikkona 24.5. klo 18:30.

SJK pelaa tällä viikolla myös kotiottelun, kun lauantaina 27.5. OmaSp Stadionille tulee vieraaksi IFK Mariehamn. Ottelu alkaa klo 18:00 ja ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.


Jani Honkavaaran KuPS

Nouseviin valmentajakykyihin kuuluvalla Jani Honkavaaralla on näytön paikka. Honkavaaran pitkä taival HIFK:ssa päättyi potkuihin. Nyt TP-Seinäjoen kasvatilla on käytössään paremmat resurssit.

KuPS teki talven aikana erinomaisia hankintoja. Joukkue hankki liigatasonsa todistaneita pelaajia. Otso Virtanen korvasi Johannes Kreidlin ykkösmaalivahtina. Sebastian Sorsa, Nikko Boxall, Ville Saxman, Solomon Duah ja Ats Purje ovat hyviä ja turvallisia hankintoja. Sen lisäksi joukkueeseen on tullut muun muassa Reuben Gabriel, joka on pelannut Nigerian paidassa MM-kisoissakin. Joukkueessa oli jo ennestään kovia nigerialaispelaajia, eli Gbolahan Salami ja Azubuike Egwuekwe. Vaikka heidän tulossaan olikin viime kaudella ilmassa kaikki farssin ainekset, olivat he lopulta huippuvahvistuksia.

Hankintojen lisäksi KuPS:lla on erinomaisia omia junioreita. Urho Nissilä, Saku Savolainen ja Iisalmesta jo muutama vuosi sitten siirtynyt Ilmari Niskanen ovat jo osoittaneet olevansa hyviä liigapelaajia. Näistä Saku Savolainen on vasta 20-vuotiaana pelannut jo 100 Veikkausliigaottelua. Tuo määrä tuolle ikää on Veikkausliigan ennätys ja nuorukainen palkitaan saavutuksestaan tämän ottelun alkuseremonioissa.

Joukkue on ollut koossa jo pitkään ja se näkyikin Suomen Cupissa. Savolaiset pelasivat hyvin, kunnes joukkue tippui yllättäen FC Honkaa vastaan varsin selvästi. Honkaa vastaan KuPS oli vaikeuksissa etenkin erikoistilanteissa. Viime kaudella hyökkäyspään erikoistilanteet olivat KuPS:n valttikortti. Veikkausliigassa joukkue on parhaillaan kolmen voiton putkessa ja se on hävinnyt ainoastaan HJK:lle ja Ilvekselle. VPS:n kanssa se pelasi tasan. Voitot ovat tulleet FC Interistä, PS Kemistä, HIFK:sta ja viime viilkonloppuna FC Lahdesta.

KuPS oli hopealla kaudella 2010 ja sen jälkeen cupin finaalissa kolme kertaan perättäin häviävänä osapuolena. Nyt KuPS näyttäisi vihdoin olevan valmis menestymään ja Kuopiossa elätellään jälleen unelmia mitalista. Toki samankaltainen tilanne on ollut jo useampana vuotena, mutta tämän hetken KuPS vaikuttaisi olevan raikkaampi kuin aiempina vuosina.

SJK:lla lähes kaikki pelaajat käytettävissä

SJK pääsee otteluruuhkaan hyvässä tilanteessa, kun lähes kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Varmuudella sivussa on enää ainoastaan Matej Hradecky. Viime otteluun paluun teki puolustaja Jarkko Hurme. RoPS-pelissä huilausvuorossa oli Richie Dorman, joka paranteli pikkukolhunsa kuntoon ja on taas käytettävissä kokoonpanoa valittaessa.

Kaksi edellistä Veikkausliigaottelua on siis päättynyt voittoon sekä nollapeleihin. Maalihanat aukesivat kunnolla nyt myös Aristote Mbomalla, joka teki kauden toisen ja kolmannen osumansa viime perjantaina. Maalin enemmän on onnistunut tekemään Billy Ions, joka jakaa neljällä maalilla tilastopaikan peräti kahden keskiviikon vastustajan kanssa. KuPS:n Urho Nissilä ja Gbolahan Salami ovat viimeistelleet niin ikään neljä täysosumaa. Ions on maaliensa lisäksi myös syöttänyt kaksi maalia. Johannes Laaksonen on pistänyt yhdellä paremmaksi ja hän on onnistunut tekemään esityöt kolmeen maaliin.

Koska ottelutahti on nyt hurja ja SJK pelaa parin viikon sisään viisi ottelua, nähdään todennäköisesti jonkin verran kierrätystä kokoonpanossa ja eniten pelanneet pelaajat saavat hiukan huilia, ainakin vaihtopenkin kautta. Liikaa ei kenellekään ole silti tullut kuormitusta nytkään ja ainoana täydet minuutit pelannut pelaaja on maalivahti Mihkel Aksalu. Jokaisessa kahdeksassa ottelussa mukana olleita pelaajia on Aksalun lisäksi viisi. Kenttäpelaajista suurimmat minuutit löytyy Johannes Laaksoselta ja Matti Klingalta.