123 456 7890

SJK:n Veikkausliiga-ottelut jatkuvat keskiviikkona 27.9. klo 19:30, kun OmaSp Stadionille saapuu Tampereen Ilves. Ottelu on samalla Veikkausliigan Respect-ottelu sekä kärkipään kamppailu. Joukkueet ovat pisteen päässä toisistaan sijoilla neljä ja viisi. SJK:n ero mitalisijoilla oleviin FC Lahteen ja KuPS:n on vain viisi pistettä ja heillä on peli enemmän pelattuna. Veikkausliigaa SJK:lla on kokonaisuudessaan kuusi ottelua jäljellä.

Viime viikonloppuna SJK joutui taipumaan niukasti 0-1-luvuin HJK:lle Suomen Cupin finaalissa ja tappio tietenkin sai SJK-leirissä mielet hetkeksi apeaksi. Ennen finaalia SJK oli kuitenkin pelannut valmennusvastuun ottaneen Brian Page – Toni Lehtinen -kaksikon alaisuudessa kaksi ottelua, ja voittanut ne molemmat yhteismaalein 5-1.

Tottakai olemme hieman pettyneitä cup-finaalin tappiosta. Mielestämme olimme pelissä hyvin mukana, pystyimme estämään pelissä HJK:n suurimman vaarallisuuden, vaikkakin he toki kontrolloivat peliä ehkä enemmän kuin olisimme halunneet. Joten olemme pettyneitä tulokseen. Mutta täytyy kuitenkin muistaa, missä tilanteessa me olemme, me vielä kehitämme peliämme, ja ehdimme rehellisesti sanoen vetää neljät tai viidet harjoitukset ennen finaalia yhdessä. Me yritämme saada joukkueen takaisin sille tasolle, mille tiedän heidän pystyvän. Ja yritämme saavuttaa sen tason nopeasti, sillä meillä on tärkeitä pelejä tulossa. Finaali on ollutta ja mennyttä. Kaikki onnittelut HJK:lle, joka on ollut tällä kaudella selvästi sarjan paras joukkue. Siitä ei kukaan voi olla eri mieltä. Me kuitenkin keskitymme nyt parantamaan peliämme ja ottamaan niin paljon pisteitä loppukaudesta kuin vain voimme, kertoo SJK:n valmennusvastuusssa oleva Brian Page.

Veikkausliigan osalta mestaruus on jo käytännössä selvä ja HJK tulee sen voittamaan. HJK tarvitsee lopuista otteluistaan vain yhden pisteen varmistaakseen tuon lopullisesti. Sille riittää myös se, ettei KuPS tai FC Lahti voita kaikkia jäljellä olevia pelejä. Hopea- ja pronssimitalien sekä europaikkaan oikeuttavan neljännen sijan suhteen kaikki on kuitenkin täysin auki. Käytännössä tuossa kamppailussa on mukana viisi joukkuetta. SJK kohtaa näistä kaksi tällä viikolla, kun Ilveksen lisäksi matkustetaan vielä sunnuntaina Maarianhaminaan paikallisen IFK:n vieraaksi.

Meidän kohdalla keskiviikon peli tulee aika nopeasti verrattuna Ilvekseen, joka on saanut harjoitella viikon ennen ottelua. Meillä menee lyhyestä ajasta osa palautumiseen ja seuraava ottelukin on taas jo sunnuntaina. Mutta, me olemme keskiviikkona kotikentällämme, meidän pelaajat ovat saaneet itseluottamuksensa takaisin ja tiedämme, että pystymme voittamaan kun pelaamme sillä tasolla mihin me pystymme, sanoo Page.

Tässä vaiheessa kautta, kun jokaisella pisteellä on suuri merkitys, keskitymme vain ottelu kerrallaan. Meillä on erittäin hyvä ja vahva pelaajarinki, suurin osa täydessä pelikunnossa ja lauantainakin jouduimme jättämään osan pelaajista kokoonpanon ulkopuolelle. Me kuitenkin koitamme aina valita jokaiseen otteluun parhaan mahdollisen kokoonpanon niistä pelaajista, keitä meillä on käytettävissämme, ja ottaa siitä kolme pistettä. Sen jälkeen jatkamme seuraavaan otteluun ja valitsemme siihen parhaan mahdollisen pelaajaryhmän, valottaa Page kokoonpanovalintaa.

Samalla kun Akatemian kausi loppuu, laajenee mahdollisten pelaajien rinki entisestään, kun valmennusjohdon ei tarvitse miettiä nuorten pelaajien peluutuksia Regions’ cupissa tai omissa sarjoissaan.

Meillä on erittäin hyviä nuoria pelaajia tässä seurassa ja mukana edustuksen harjoitusringissä. He tekevät harjoituksissa kovasti töitä ja näyttävät, mihin he pystyvät. Olen täysin varma, että jos annamme heille mahdollisuuden kentällä, he eivät taatusti jätä joukkuettamme pulaan. Jokainen pelaaja tässä ryhmässä on kuitenkin samalla viivalla joukkuetta valitessa. Kaikki lähtee kuitenkin ensin siitä, että me mietimme, miten me haluamme pelata ja sen jälkeen mietimme siihen parhaat pelaajat tästä ryhmästä. Nuoret pelaajat ansaitsevat paikkansa jokaisen yksittäisen pelin kohdalla samalla tavoin kuin muutkin pelaajat, Page päättää.

SJK:n oma kasvatti Jesse Sarajärvi onnistui tekemään edellisessä Veikkausliigaottelussa uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin. Ensimmäinen maali edustusjoukkueessa tuli talvella Suomen cupissa Musan Salamaa vastaan.

Todella hyvältä tuntui tehdä se ensimmäinen maali. Kyllähän siinä pienimuotoinen apina lähti selästä sen maalin myötä ja hyvältä tosiaan tuntui. Tästä on hyvä jatkaa taas, kommentoi SJK:n laitapelaaja Jesse Sarajärvi, joka on aiemmin päässyt tilastoihin ainoastaan syöttöjen muodossa.

Keskiviikon pelistä odotan tiukkaa kamppailua. Ilves on hyvin organisoitu joukkue. Vaikea peli varmasti, sillä molemmat taistelevat samoista sijoista, mitaleista ja europaikoista. Luulisin, että se on vähän semmoinen tahtopeli, johon molemmat tulee kovalla voitontahdolla. Siellä on myös paljon vanhoja tuttuja ja siten tietää hyvin, mitä sieltä on tulossa, sanoo Sarajärvi lopuksi.

Veikkausliigan kärkipään kamppailu SJK vs. Ilves keskiviikkona OmaSp Stadionilla klo 19:30. Liput myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla. SJK Shop on auki arkisin klo 9-16.

Respect-ottelun yhdeydessä OmaSp Stadion julistetaan syrjintävapaaksi vyöhykkeeksi ja molemmat joukkueet näyttävät yhdessä punaista korttia rasismille. Lisäksi näissä otteluissa jaetaan vuosittainen Respect-palkinto, jolla seurat kunnioittavat arvostamaansa henkilöä, henkilöryhmää tai yhdistystä. Palkinnon mukana tulevan 500 euron rahalahjoituksen jakaa Veikkausliigan yhteistyökumppani Veikkaus. SJK:n tämän vuoden palkittavat julkistetaan ottelun alkuseremonioissa.

Veikkauksen Etuasiakkaana voit ostaa Veikkausliigan Respect -otteluihin kaksi lippua yhden hinnalla. Kirjaudu Veikkauksen sivulle, valitse haluamasi ottelu ja siirry ostamaan lippuja ottelukohtaisen linkin kautta. Lippuetu on voimassa 100. ensimmäiselle!

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille iltavalaistukseen ja huipputunnelmaan!

Ilveksen tutut maalitykit kiusana keskiviikkona

Tampereen Ilveksen kauden sensaationa on ollut kamerunilaishyökkääjä Ariel Tuco Ngueukam, joka pelasi vielä viime kaudella SJK:n riveissä. Hirmuiseen vireeseen tällä kaudella päässyt Tuco on tehnyt jo 14 maalia ja johtaa sillä määrällä Veikkausliigan maalipörssiä yhdessä IFK Mariehamnissa pelaavan Aleksei Kangaskolkan kanssa. Myös Ilveksen toiseksi parhaina maalintekijöinä on entisiä SJK-pelaajia, kun Youness Rahimi ja Eero Tamminen ovat molemmat iskeneet kolme maalia mieheen.

Kolmessa maalissa on myös Ilvekseen heinäkuun siirtoikkunassa liittynyt Tucon maanmies Marius Noubissi, joka on onnistunut myös syöttämään maaleja muille pelaajille. Heinäkuussa Ilves vahvisti samalla takalinjojaan, kun isokokoinen puolustaja Baba Mensah liittyi mukaan kotimaansa Ghanan pääsarjassa pelaavasta Inter Alliesista. 190-senttinen Mensah on pelannut Pohjoismaissa aiemmin Tanskan Viborg FF:ssä ja Ruotsin pääsarjassa pelaavassa Häckenissä. Hyökkäjä Noubissi liittyi Ilvekseen Portugalin toiselta sarjatasolta Gil Vicenten riveistä. Kaksikko ei jäänyt Ilveksen ainoiksi vahvistuksiksi kesän siirtoikkunassa, sillä myös keskikenttää vahvistettiin ghanalaisella Thomas Agyirilla. Agyiri omaa niin ikään taustaa Portugalin alemmilta sarjatasoilta, mutta hänet muistetaan paremmin Turun Palloseuran ajoilta, kun hän oli siellä lainapelaajana Englannin suurseura Manchester Cityn akatemiasta kausilla 2013-2014.

Entisiä SJK-pelaajia löytyy Ilveksestä lisääkin, sillä SJK-kasvatti Teemu Penninkangas on tärkeä osa Ilveksen puolustusta yhdessä SJK:ssa pelanneen Felipe Aspegrenin kanssa. Samoin keskikentältä löytyy nuori Aleksis Lehtonen ja kokenut Marco Matrone.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on tällä kaudella päässyt operoimaan huomattavasti laajemmalla pelaajaringillä kuin koskaan aiemmin ja se on tuonut joukkueelle myös tulosta. Ilves on parhaillaan neljäntenä, pisteen SJK:n edellä ja neljän pisteen päässä hopeasijasta. SJK:n tapaan Ilves kärsi edellisen tappionsa HJK:lle, sillä ennen Suomen Cupin finaalia HJK kävi murjomassa Ilveksen 1-4 -luvuin Tampereen Tammelassa. Tuo ottelu pelattiin 16.9., joten Ilves pääsee keskiviikon otteluun hyvin levänneenä ja harjoitelleena. Ennen HJK-ottelua Ilves kaatoi RoPS:n 3-2-luvuin, Tucon tehtyä kaikki kolme Ilveksen maalia.

Pelikieltoja ei Ilveksellä keskiviikkona ole, mutta kapteeni Antti Hynynen on varmuudella loukkaantumisen vuoksi sivussa.

Ilves on ollut tällä kaudella SJK:lle vaikea vastustaja, sillä se on voittanut molemmat aiemmat kohtaamiset. Seinäjoella ensimmäinen kohtaaminen päättyi Ilveksen 1-2 voittoon ja Tampereella Ilves oli jälleen maalilla parempi luvuin 1-0. Myös viime kaudella Ilves voitti kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta kolmannessa SJK oli OmaSp Stadionilla selvästi parempi ja voitti 4-0. Toivotaan, että historia toistaa tässä kohtaa itseään.

Obed Malolo kärsii pelikieltoa

Suomen Cupin finaalissa kahdella kortilla ulosajetuksi joutunut Obed Malolo kärsii keskiviikkona yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa. Siten hän ei ole mukana, mutta on käytettävissä jälleen sunnuntain vierasmatsissa. Malolo esiintyi finaalissa hyvin ja Suomen U21-maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen kutsui hänet sekä SJK:n puolustaja Joonas Sundmanin mukaan alle 21-vuotiaiden EM-karsintoihin Puolaa ja Tanskaa vastaan. Kaksikko matkaa maajoukkueen mukaan ensi viikoksi.

Cup-finaalissa itseään loukkasi puolustaja Richie Dorman ja hän ei ole käytettävissä keskiviikkona. Dorman jouduttiin ottamaan kentältä tunnin pelin jälkeen. Hänen lisäkseen loukkaantumisen vuoksi on sivussa ainoastaan koko kauden missannut Matej Hradecky.

Valmennuksella onkin mahdollisuus nyt kierrättää pelaajia, kun koko ryhmä on paria poissaoloa lukuunottamatta kunnossa. Lisäksi tähän asti on suojeltu nuoria SJK Akatemian pelaajia, joiden pelioikeus Regions’ Cupissa tai Akatemian otteluissa Kolmosessa olisi mennyt jos he olisivat saaneet minuutteja Veikkausliigassa. Kolmosta on jäljellä enää yksi ottelu ja Akatemia on jo varmistanut lohkovoiton ja nousun Kakkoseen. Samoin Regions’ Cupin finaali pelattiin lauantaina. Esimerkiksi Aatu Kujanpää on ollut kovassa vireessä Akatemiassa ja hän on jo jonkin aikaa harjoitellut edustuksen mukana. Samoin on tehnyt toinen nuori keskikenttäpelaaja Ville Tikkanen, joka valittiin Suomen U19-maajoukkueen varamieheksi. Tikkanen nousee Suomen ryhmään mukaan, jos joukkueeseen tulee poisjääntejä. Vain A-juniori-ikäiset, tai nuoremmat, pelaajat voi nostaa Akatemiasta edustusjoukkueen riveihin siirtoikkunan sulkeuduttua.

SJK pääsee kauden loppuihin kuuteen otteluun hyvissä asemissa, sillä kuten jo mainittua, piste-eroa hopea- ja pronssisijoille on vain viisi pistettä ja SJK:lla on peli edellä olevia vähemmän pelattuna. Keskiviikon vastustaja Ilves on neljäntenä pisteen päässä ja siten voitolla SJK nousisi ensi kaudelle europaikkaan oikeuttavalle neljännelle sijalle heidän edelleen. SJK:lla on tällä hetkellä koko Veikkausliigassa kolmanneksi eniten voittoja ja mahdollisen Ilves-voiton myötä se nousisi voitoissa toiseksi, heti HJK:n jälkeen. Edellä oleva Ilves on voittanut yhden ottelun SJK:ta vähemmän, mutta he ovat pelanneet useampia tasapelejä. Maaleissa SJK on ollut useamman pelaajan varassa kuin Ilves, mutta silti myös maalien kohdalla puntit on melko tasan. SJK on tehnyt koko kaudella 31 maalia ja Ilves 34. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa SJK on Ilveksen edellä kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Ilves on saalistanut samassa ajassa kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion.


Keskiviikon järjestelyt ja lipunmyynti

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Keskiviikkona se aukeaa klo 17:30. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puoli tuntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita.

Yonoton-mobiilisovelluksen kautta pääset tilaamaan ruokaa ja juomaa pikatiskeille. Palvelun avulla tuotteita on mahdollista tilata etukäteen niin isoille tai pienille ryhmille sekä yksittäisille henkilöille. Tilaukset tulee tehdä Yonoton-mobiilisovelluksen kautta, jonka saa ladattua App Storesta tai Google Playsta. Tilauksen voit tehdä vaikka ottelua edeltävänä päivänä.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ennen ottelua. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Paikalle mahdollisesti tulevat Ilves-kannattajat ajavat bussinsa suoraan Itäpäädyn taakse, missä heille on oma sisäänpääsynsä ja omat palvelunsa anniskeluineen. Itäpäätyä ei avata muulle yleisölle tässä ottelussa.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Ennakkolippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!