123 456 7890

SJK kohtaa keskiviikkona OmaSp Stadionilla klo 18:30 alkavassa ottelussa FC Lahden. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä OmaSp Stadionin SJK Shopissa. Keskiviikkona portit ja palvelut aukeavat klo 16:30. Voit lukea lisää tapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

SJK pelasi viime lauantaina vierasottelun KuPS:aa vastaan Kuopiossa ja peli olikin taktisesti erittäin hyvä, vaikka KuPS onnistuikin nousemaan 1-1-tasapeliin rangaistuspotkun avustamana. SJK pelasi tiiviisti ja vastaiskuihin luottaen, ja loi pelissä jopa isäntiä enemmän maalipaikkoja. Tasapeli katkaisi myös SJK:n kolmen ottelun tappioputken, joten piste oli sikälikin maukas.

– Vastaan tuleva FC Lahti on erittäin mielenkiintoinen joukkue, he pelaavat hyvää jalkapalloa. Nyt näyttääkin että me kohtaamme yksitellen kaikki kärkijoukkueet ja Lahti on heistä hyvässä iskussa, kuten voimme päätellä heidän viime tuloksistaan. He voittivat ensin KuPS:n ja sitten vielä HJK:n. Siten he ovat varmasti hyvällä itseluottamuksella matkassa juuri nyt, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Myös me olemme hyvässä iskussa. Näytimme viime ottelussa että voimme vaihtaa myös taktiikkaa ja se toimii. Käytimme koko kenttää ja sen tilaa hyväksemme. Sitä haluamme käyttää jatkossakin hyväksemme. Mielestäni esitys KuPS:a vastaan oli lupaava, jatkaa Eremenko.

Odotamme Lahden kohtaamista innoissamme ja odotamme siitä pelistä kolmea pistettä, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

SJK on pelannut Eremenkon alaisuudessa hyvin kotikentällä. Ensimmäisessä ottelussa SJK pelasi 1-1-tasapelin IFK Mariehamnia vastaan, ja sitä seurasi komea 4-0-voitto TPS:ää vastaan. Viime kotiottelussa vastassa oli Ilves, jota vastaan SJK pelasi hyvin, mutta kärsi silti kirvelevän 2-3-tappion parin nukahduksen ja hieman kyseenalaisesti tuomitun rangaistuspotkun takia. Keskiviikkona lähdetään hakemaan kotikentällä täyttä pistepottia, ja siihen tarvitaan kaikkien SJK-kannattajien tukea.

– KuPS-peli oli vähän erilainen peli meiltä. Vaihdoimme hieman pelityyliä ja omasta mielestäkin se meni meiltä hyvin. Samoin itseltä. Taktisesti lähdimme siitä, ettei he pääse keskeltä mitenkään ja tukittiin keskusta. Ja tiesimme että kun he nostavat omaa linjaansa ylös, jää sinne tilaa, kommentoi SJK:n oma kasvatti ja puolustaja Joonas Sundman.

– Alkukausi meni itseltäni akatemian joukkueissa, mutta nyt on tuntunut hyvältä kun on päässyt koko ajan pelaamaan. Ja on hienoa että on muitakin junioreita ja oman kylän jätkiä vierellä pelaamassa. Helppo pelata heidän kanssa kun ovat ennestään tuttuja, Sundman jatkaa.

– FC Lahtea me lähdetään tottakai voittamaan. He puolustavat tiiviisti, vähän samaan tapaan kuin me KuPS-pelissä. Mutta kyllä sieltä tiloja löytyy, sillä he aika hanakasti laittavat puolustajat ylöspäin. Uskon että laitojen kautta pääsee aika hyvin tulemaan,
Sundman arvioi.

– Minulla on täysi luotto siihen että täältä vielä noustaan. Tässä on kautta vielä jäljellä ja meidän peli vain paranee tällä hetkellä,
päättä Sundman.

Tämän ottelun jälkeen SJK pelaa kotipelin vielä ensi viikon maanantaina RoPS:aa vastaan, mutta sen jälkeen alkaa Seinäjoella ja Vaasassa pelattavat alle 19-vuotiaiden EM-kisat ja SJK:lle tulee kotipelien osalta lähes kuukauden tauko. SJK kohtaa tuona aikana vieraissa FC Interin, RoPS:n ja IFK Mariehamnin. Suomen U19-maajoukkue leireilee parhaillaan Seinäjoella ja valmistautuu tuleviin kisoihin. Joukkue kohtaa torstaina 5.6. klo 17.00 Turkin U19-ryhmän OmaSp Stadionilla.

SJK – FC Lahti keskiviikkona klo 18:30.
Tervetuloa otteluun ja viihtymään OmaSp Stadionille!

FC Lahti tappiottomassa putkessa

Vastaan tuleva FC Lahti on tulikuuma joukkue, joka on pelannut nyt putkeen 12 ottelua ilman tappiota. Näistä se on kuitenkin pelannut peräti 7 tasan, joten aivan voitosta voittoon kulkua ei lahtelaisten marssikaan ole ollut. Mitalikamppailun kannalta se on kuitenkin noussut hyviin asetelmiin kolmanneksi ja sillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin vaikkapa kärjessä olevalla HJK:lla. Piste-ero on kuitenkin heihin kymmenen pistettä. Edellisessä ottelussaan FC Lahti kuitenkin kaatoi juuri HJK:n kotonaan 2-1-luvuin ja sitä aiemmin KuPS:n 1-0.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on tuttu mies Seinäjoella, sillä hän pelasi urallaan TP-Seinäjoen paidassa. Lahdessa hän on toiminut vuodesta 2014 ja saavuttanut Liigacupin voiton ja pronssimitalit kaudella 2014. Viime kaudella FC Lahti sijoittui neljänneksi ja tuo sijoitus takasi pääsyn tämän kauden Eurooppa-liigan karsintoihin. Niissä FC Lahti kohtaa ensimmäisenä SJK:lle varsin tutun islantilaisseuran, FH Hafnarfjördurin. Europelit alkavat reilun viikon päästä.

Virolainen Henri Anier on joukkueen paras maalintekijä neljällä maalillaan, mutta viimeisissä kahdeksassa pelissä kokenut Anier on jäänyt ilman osumia. Sinä aikana laitahyökkääjä Santeri Hostikka on noussut esiin ja hän on iskenyt tarvittavat osumat. Keskiviikon ottelusta puuttuu toinen laitahyökkääjä, Loorents Hertsi pelikiellon vuoksi. Puolustuspäästä Lahti menetti siirtoikkunan aukeamisen alla luottomiehen, kun Igor Jovanovic siirtyi Sepsiin. Ei siihen seinäjokiseen versioon, vaan Romanian pääsarjaan. Toppari Jovanovic ei siten ole enää käytettävissä keskiviikkona. Hän pelasi 11 peliä tällä kaudella ja teki niissä yhden maalinkin. Samoin maalivahti Aleksandr Vasiutin jätti seuran ja pelasi viimeisen ottelunsa HJK:ta vastaan. Hän oli Lahdessa vain määräaikaisella lainasopimuksella Venäjän pääsarjaseura Zenithistä. Maalilla on FC Lahdella kuitenkin hyvä mies korvaajana, kun makedonialainen Damjan Siskovski jatkaa riveissä.

Uusina pelaajina FC Lahti vahvistuu hyökkääjillä Ville Salmikivi ja Tim Marttinen. Salmikivi siirtyy Lahteen Bulgariasta, minne hän lähti Helsingin IFK:sta viime kauden päätteeksi. Hän ei ole pelikelpoinen vielä keskiviikon ottelussa. Tim Marttinen puolestaan on pelannut FC Lahden A-nuorissa ja nousee mukaan edustusjoukkueeseen pysyvästi.

SJK:n pelaajista Joel Mero ja Matti Klinga ovat FC Lahden kasvatteja ja Aristote Mboma pelasi Lahdessa kaudella 2015. SJK:n junioreita on puolestaan edustanut FC Lahden maajoukkueeseenkin noussut puolustaja Kalle Taimi.

FC Lahti ja SJK kohtasivat jo kauden alussa Lahdessa ja tuolloin isäntäjoukkue vei pisteet 1-0-voitolla. SJK:n kauden saagaan sopien, voittomaali tuli ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla, rangaistuspotkusta. Maalintekijä oli Henri Anier. Peli oli muuten Lahdessa tasainen, eikä kummallakaan joukkueella ollut paljoa maalipaikkoja.

Pelaajatilanne jälleen entistä parempi

Pelikieltonsa kärsinyt Anders Bååth tekee paluun kokoonpanoon ja hän ehti hakea pelituntumaa myös SJK U23 -joukkueen riveissä Kakkosessa viime sunnuntaina 45 minuutin verran.

Viime ottelussa KuPS:aa vastaan Richie Dorman vaihdettiin loukkaantumisen vuoksi pois kentältä, mutta tämän hetken tiedon mukaan kolhu ei ole niin paha, että Dorman missaisi keskiviikon ottelun. Jarkko Hurme pelasi kauden toisen 90-minuuttisen sunnuntaina ja Billy Ions valittiin jo pelin parhaaksi pelaajaksi. SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenkolla on nyt siten erinomainen tilanne pelaajien suhteen ja kaikki eivät mahdu välttämättä edes kokoonpanoon.

Sivussa on loukkaantumisen vuoksi kuitenkin vielä Dani Hatakka, Marc Vales ja Obed Malolo.

Siirtoikkuna aukeaa 10. heinäkuuta ja jo tällä viikolla SJK tulee testaamaan pelaajia sekä pyrkii neuvottelemaan sopimuksia tai siirtoja siihen malliin, että viimeistään ensi viikolla nähdään mukana uusia pelaajia. SJK on etsinyt vahvistuksiltaan ominaisuuksia joita ei joukkueessa ole ennestään. Nopeus ja hyökkäävät laitapelaajat ovat ainakin hankintalistalla.

Keskiviikon lipunmyynti ja järjestelyt

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa, joka löytyy OmaSp Stadionilta ja se on auki jokaisena arkipäivänä klo 9-16. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi ilman lippua.

Keskiviikona OmaSp Stadionin portit ja palvelut aukeavat klo 16:30 ja Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa nostaa DJ ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Barissa on myös happy hour ennen ja jälkeen pelin sekä Konsolifutis-haaste, jota pitää SJK eSportsin väki. Haasteessa on palkintoina SJK:n fanituotteita ja muuta mukavaa. Osallistua voi ilmoittautumalla paikan päällä.

Kuntokeskus Fressin ylläpitämä, valvottu ja ilmainen Lapsiparkki löytyy Pääkatsomon alta ja siellä on pomppulinnoja ja kaikenlaista puuhaa perheen pienimmille. Lapsiparkki aukeaa aina tuntia ennen ottelun alkua ja tiistaina se on klo 17:30.

Otteluun pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 – L6, on anniskelualuetta. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään tarpeesi mukaan. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse: 040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

OmaSp Stadionin vip-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play tai AppStore -sovelluskaupoista.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Paikalle mahdollisesti tulevien vieraskannattajien paikat löytyvät Itäpäädystä skriinin puoleiselta laidalta. Jos heitä on tulossa ennakkoilmoituksen perusteella paljon, avataan heille myös omat palvelut. Ilmoitus tehdään joko SJK:n toimistolle, SLO:lle tai turvapäällikölle.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna jäähallin rakennustöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!