123 456 7890

SJK kohtaa keskiviikkona klo 18.00 Suomen aikaa (Espanjassa 17.00), Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaavan Real Balomp�dica Linensen. Ottelu on osa SJK:n Espanjan leiriä ja se pelataan Marbella Football Centerissä.

Sama joukkue kohdattiin myös viime talvena leirillä ja silloin SJK voitti 1-0 Tucon viime hetken maalilla. Suuri osa SJK:n nykyjoukkueesta oli tuolloin mukana ja joukkue on siten ennestään tuttu.

He onnistuivat viimeksi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pallohallintapelissään hyvin. Rakenne pysyi hyvin kasassa ja he saivat ylivoimia muodostettua meitä vastaan. Heillä on todella hyvä keskikentän pohjan pelaaja. HJK pelasi heitä vastaan juuri viime viikolla ja sama kaveri oli siellä nytkin. Kova haaste tulee ja mielestäni on kiva päästä pelaamaan tälläistä joukkuetta vastaan. Se palvelee meitä myös europelejäkin ajatellen hyvin, kommentoi keskikenttäpelaaja Jussi Vasara keskiviikon vastustajaa.

Hyvin espanjalaistyylinen joukkue. Lyhytsyöttöpeliä ja taitavia yksilöitä. Peruspelaaminen ja tekninen taitotaso kaikilla korkealla. Osaa syöttää ja ottaa syöttöjä haltuun. Joukkue liikkuu kollektiivisesti ja sykronoidusti, joten heitä vastaan on vaikea puolustaa. He olivat hyvä haaste viimeksi ja varmasti tulossa toinen samanlainen nyt, arvioi SJK:n puolustaja Henri Aalto.

Ottelusta tulee live-seurantaa SJK:n Twitteriin ja kooste torstaina SJK TV:n toimesta. SJK palaa Suomeen torstaina ja aloittaa valmistautumisen ensi lauantaina 19.3. klo 16.00 pelattavaan Liigacupin finaaliin. Finaali pelataan Seinäjoella, Wallsport Areenassa ja SJK saa siinä vastaansa FC Lahden. SJK:n kausikortit ei käy finaaliotteluun, joten kannattaa hommata ajoissa ennakkoliput Ticketmastersin verkkosivujen kautta.

Tänään varmistui myös että SJK pelaa Suomen Cupin 5. kierroksen vierasottelunsa Kemin Karihaaran kentällä, tiistaina 5.4. ja ottelu alkaa klo 17.00. Suomen Cupin arvonta suoritettiin eilen.

SJK TV:ssä Jussi Vasara, Henri Aalto ja tunnelmat leiriltä:

RB Linense

Real Balomp�dica Linense – lyhennettynä ja yleisesti tunnettu nimellä RB Linense. Seura on perustettu vuonna 1912 Gibraltarissa, mutta ensimmäinen virallinen sarjamatsi Espanjan kansallisissa sarjoissa on pelattu kuitenkin vasta 1921. Kotikaupunki on Andalusian maakunnassa oleva La Linea de la Concepci�n. Kaupunki sijaitsee aivan naapurimaa Gibraltarin rajalla. Joukkueen lempinimi on La Balona.

Seura on pelannut pääasiassa Espanjan kolmannella sarjatasolla, mutta on historiassaan voittannut mm. Andalusian mestaruuden ja pelannut Espanjan toisella sarjatasolla yhteensä kuusi kautta. Tällä hetkellä seura pelaa kolmannella sarjatasolla Segunda Division B:ssä. Viime vuosina se on ollut useampaan kertaan lähellä nousua ylemmäs, mutta unelma on kariutunut karsintaotteluissa, näin kävi myös viime kaudella.

Viime kauden jälkeen seura vaihtoi valmentajaa ja nykyään joukkuetta valmentaa Manolo Ruiz, jolle pesti Linensessä on ensimmäinen päävalmentajana. Ennen tätä hänet on tunnettu saksalaisen Bernd Schusterin luotettavana apuvalmentajana ja kaksikko valmensi yhdessä muun muassa Real Madridin Espanjan mestariksi kaudella 2007-2008. Schusterin kanssa hän on valmentanut myös Levantea, Getafea ja Besiktasia.

Pelaajista Ximo Forner on entinen Villarrealin ja Valencian puolustaja. Keskikentän pohjalla peliä rytmittää kokenut Ismael Chico, joka on myös joukkueen kapteeni. Paras maalintekijä tällä kaudella on ollut 31-vuotias keskikenttäpelaaja Juampe Rico, joka on osunut seitsemän kertaa. Juampe on edustanut lähes koko uransa ainoastaan Linenseä.

Tänä talvena Linense on pelannut useita harjoitusotteluita eurooppalaisia joukkueita vastaan, viimeksi Suomen HJK:ta vastaan, jolle se hävisi 1-2 -luvuin. Se on kohdannut myös Shakhtarin, Rubin Kazanin ja Dynamo Kievin, ja voittanut näistä Kiovan Dynamon 1-0. Muut ottelut on päättynyt vieraiden voittoihin.

SJK kohtasi RB Linensen myös viime talvena Espanjan leirillään ja voitti ottelun Tucon osumalla. SJK:n joukkueessa pelasi nykyisessäkin ryhmässä mukana olevista pelaajista Mihkel Aksalu, Teemu Penninkangas, Timo Tahvanainen, Henri Aalto, Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara ja Tuco. Koosteen tuosta ottelusta voi katsoa tästä linkistä.

SJK kohtasi RB Linensen myös talvella 2015. Linense pelasi tuolloin vihreissä.