123 456 7890

Keskiviikkona 6. helmikuuta tehtiin pienimuotoista Seinäjoen Jalkapallokerhon historiaa, sillä Kerhon virolainen laitapuolustaja Gert Kams tuli vaihdosta sisään noin 70 minuutin kohdalla, kun Viro kohtasi Skotlannin vieraskentällä Aberdeenissa. Näin Kamsista tuli ensimmäinen SJK sopimuspelaaja, joka on edustanut samaan aikaan myös omaa maataan A-Maajoukkuetasolla. Kams pelasi oikealla laidalla ja esiintyi mallikkaasti. Hän pääsi jopa kerran maalintekopaikkaankin, mutta veto suuntautui hiukan ohi etutolpan. Kamsin esitys keräsi kiitosta myös ottelun skotlantilaisselostajilta.

Myös ensimmäinen koskaan SJK paitaa kantanut pelaaja onnistui iskemään maalin Suomen Maajoukkuepaidassa, kun Kerhossa kaudella 2008 lainapestillä ollut Petteri Forsell onnistui iskemään heti uransa ensimmäisessä Maaottelussaan maalin Israelin verkkoon. 22-vuotias Forsell tuli vaihdosta kentälle ja tasoitti ottelun 1-1:een komealla kaukolaukauksella, kunnes Israel onnistui lopulta iskemään voittomaalin tuomarin antamalla lisäajalla.

SJK:n tämänhetkisistä sopimuspelaajista maataan on A-maajoukkuetasolla edustanut myös Toni Lehtinen. Useammalla pelaajalla on kuitenkin nuorten maajoukkue-edustuksia tai poikamaajoukkueiden pelejä.

SJK Facebookissa yli 1500 tykkääjää

Seinäjoen Jalkapallokerhon Facebook sivut ylittivät keskiviikkoiltana 1500 tykkääjän rajan. Sosiaalisen median suosituin yhteisöpalvelu Facebook alkoi levitä Suomessa SJK:n perustamisen aikoihin vuonna 2007 ja SJK perusti heti alussa oman ryhmänsä sivustolle.

Alkuperäinen SJK-ryhmä keräsi muutaman tuhannen jäsentä, ennenkuin Facebook muutti palvelujaan seurojen ja yritysten osalta sivumaisemmaksi.

SJK – Seinäjoen Jalkapallokerho -nimellä ja www.facebook.com/SJK07 -osoitteella löytyvät sivut perustetiin Facebookin kauden 2011 alussa ja eiliseen mennessä ne ovat nyt keränneet yli 1500 aktiivistä tykkääjää.

Sivut keräävät viikottain n. 3000 kävijää ja niiden kautta on parhaimmillaan mahdollista tavoittaa jopa yli 200 000 käyttäjää. Myös SJK Kannattajilla on omat viralliset sivunsa osoitteessa www.facebook.com/SJKKannattajat ja niillä on tällä hetkellä noin 220 tykkääjää.