123 456 7890

Viime kauden tuplamestari HJK saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille keskiviikkona 18.4. klo 18:30. Portit ja palvelut aukeavat klo 16:30, Stadionbussit kuljettavat ihmisiä paikalle Seinäjoen alueella ja ilmainen sekä valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17.30. Jatkossa kaikkiin SJK:n kotiotteluihin pääsee myös alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, joten tervetuloa OmaSp Stadionin tunnelmaan koko perheen voimin.

SJK otti kauden avausvoiton sunnuntaina TPS:sta 2–0-luvuin Valkeakoskella pelatussa vierasottelussa. Kauden kotiavaus oli tappiollinen, mutta siinäkin SJK:lla oli useampia paikkoja voittaa ottelu. HJK puolestaan on voittanut molemmat ottelunsa, mutta helpolla ei ole sekään päässyt ja kotiavauksessaan he onnistuivat vääntämään voiton vasta ottelun loppuhetkillä. Kauden alut ovatkin aina yllätyksellisiä, kun joukkueiden voimasuhteet eivät ole vielä selvillä kuin paperilla ja pelaajapakat ovat menneet uusiksi. Keskiviikkona vastakkain on joka tapauksessa kaksi Suomen viime vuosien menestyjää ja alkaneen kauden ennakkosuosikkia. Otteluparista onkin muodostumassa jo jonkinmoinen klassikko Suomen kentille.

Meillä on hieno haaste edessä. HJK on aina mieluisa vastustaja. Varmastikin voidaan sanoa, että viime vuosien kovin suorittaja Suomessa, joten se on hieno ja todella kova haastaja meille, sanoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Meillä tulee nyt ottelut todella kovalla tahdilla, vain muutaman päivän välein, joten tottakai tässä välipäivinä keskitytään siihen, että palaudutaan mahdollisimman laadukkaasti. Tämä kolmen ottelun rumba, tiiviissä tahdissa, se täytyy ottaa myös huomioon pelaajien kokonaisrasituksessa. Eli niin sanotusti legendaarista rotaatiota on mietittävä, päättää Kautonen.

SJK:n heikolla viime kaudella, HJK oli vahvempi kaikissa kohtaamisissa. Veikkausliigan kolmessa ottelussa HJK oli murskaava, viemällä kaikki kohtaamiset. Kaksi ensimmäistä näistä peräti 6–0-luvuin. Vasta kauden lopulla SJK pystyi pistämään HJK:lle kampoihin sekä Suomen Cupin finaalissa että viimeisessä Veikkausliiga-kohtaamisessa. Silti nekin HJK voitti, päästämättä maaliakaan SJK:ta vastaan. Siten voisikin lähteä siitä, että kaikki, mitä SJK ottaa keskiviikon ottelusta, on plussaa. Silti voitosta pelataan ja joukkue ainakin voiton haluaa.

Viime kausi oli kaiken kaikkiaan mitä oli, joten en mä ole tätä peliä miettiessä uhrannut ajatustakaan viime vuodelle. Niin moni on pelaaja vaihtunut ja taustat on vaihtunut, että se on mielestäni täysin merkityksetöntä. Mutta tottakai heillä on hyvä joukkue, en sitä ala kieltämään. Mutta niin on meilläkin hyvä joukkue, ja on kiva päästä pelaamaan siihen. Nyt meillä on voitto alla ja se helpottaa, kertoo SJK:n puolustaja Dani Hatakka.

Hatakka teki voittomaalin viime ottelussa, kun hän ohjasi pohkeellaan pallon maaliin Aristote Mboman puskun jälkeen.

Kyllä se osui! Kaikki meinasivat, että se oli huutomaali, mutta kyllä mä siihen osuin. Se oli semmoinen ‘hannutihismäinen’ takavasara, nauraa Hatakka ja kun videokuvaa katsotaan, niin kyllähän pallo muuttaa suuntaa hänen osumansa jälkeen.

Laitapakkina pelaaminen on ihan kivaa. Saa osallistua vähän eri tavalla peliin. Olen sitä paikkaa paljon pelannutkin, mutta viime vuosina enemmän topparina. Tänä talvenakin pelasin pariin kertaan pakkina, ei se siinä mielessä iso asia ole, mutta on siinä semmoinen pieni hakeminen. Olen ihan tyytyväinen, ja jos siinä saan jatkaa, uskon, että taas on vähän parempaa, päättää Hatakka lopuksi.

Otteluun odotetaan mukavaa yleisömäärää ja ainakin säät ovat lämmenneet siihen malliin, että OmaSp Stadionilla viihtyy enemmän kuin mainiosti. Katsomoanniskelualueet ovat käytössä pääkatsomossa, kannattajapäädyssä ja vierakannattajien lohkossa. Myös muut anniskelualueet palvelevat normaalisti ympäri stadionia. Carlsberg Sports Barissa on happy hour heti porttien auetessa klo 16:30 – 17:30 ja jälleen ottelun jälkeen, noin klo 21.30-22:30. Siellä on myös ennen ja jälkeen pelin pelaajahaastatteluita.

Tällä viikolla SJK pelaa myös toisen kotiottelun lauantaina 21.4., kun FC Honka tulee vieraaksi. Näihin kahteen otteluun on saatavana edullinen combolippu, missä HJK:n lipun yhteydessä Honka-peliin saa lipun vain 5 eurolla. Tuon lipun voit lunastaa SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista. Myös ottelun ennakoliput samoista osoitteista. SJK jalkautuu jälleen Hyllykallion Prismaan tiistaina 17.4. ennen tätä ottelua ja klo 16:00 – 18:00 paikanpäällä on SJK-pelaajista ainakin loukkaantuneena olevat Billy Ions ja Obed Malolo. Prismasta voit ostaa ennakkolippuja molempiin viikon otteluihin. Ennakkolippu on aina edullisempi ja sillä saat myös itsellesi paikan ottelusta. Porttilipulla ei ole paikkanumeroa katsomoista. Lisätietoa ottelutapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

Veikkausliigan kohtaaminen SJK vs. HJK keskiviikkona 18.4. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa!

Jos et pääse paikalle, niin ottelu näkyy suorana Ruutu+:n ja ISTV:n maksullisista palveluista. Tästä ottelusta tulee lähetykseen myös Pallokerhon livestudio.

SJK:n vieraana HJK

Helsingin Jalkapalloklubi palasi valtaistuimelle kahden pokaalittoman kauden jälkeen. Kauden 2015 loukkaantumissuma ja kauden 2016 pelokas ja ennalta-arvattava peli olivat tipotiessään, kun Klubi marssi vakuuttavasti tuplamestariksi. HJK varmisti Suomen mestaruuden jo syyskuun lopulla, kun oli ensin voittanut muutamaa päivää aiemmin Suomen cupin finaalin Seinäjoella.

Tämänkin kauden joukkue on aloittanu vahvasti ja se on voittanut molemmat pelaamansa ottelut. Vielä meno on ollut hiukan tahmeaa, sillä avausottelussa kotikentällään, HJK oli häviöllä Ilvestä vastaan vielä puoliajalla. Vasta ottelun lopussa se onnistui iskemään tasoituksen ja nousi sitä myöden lopulta 3–1-voittoon. Myös toisessa ottelussa viime lauantaina, HJK oli pitkään nollilla IFK Mariehamnin vieraana, kunnes uusi hankinta Riku Riski tuli vaihdosta sisään ja iski noin 70. minuutin kohdilla 0–1-voitto-osuman. Samalla se oli ottelun ainoa maali.

Mika Lehkosuon asema on puhuttanut loistokkaan 2014 kauden jälkeen. 2014 Tuplamestaruutta juhlinut HJK pelasi upeasti myös Euroopassa, ja eteni Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen asti, ja otti pari kovaa päänahkaa. Sen jälkeen homma oli kuitenkin pitkään takkuista, ja oli syy Lehkosuon tai ei, monet kannattajat olisivat halunneet hänelle jo potkuja. Viime kaudella HJK:n ykköstavoite oli liigamestaruudessa, ei Euroopassa, ja se näkyi Suomen suurimman seuran otteista. SJK, jonka piti olla HJK:n haastajia myös viime kaudella jäi tylysti HJK:n jalkoihin.

HJK:n viime kauden hankinnat olivat varmoja ja harkittuja. Hankintalistalta löytyi vanhoja tuttuja tasonsa osoittaneita pelaajia. Tänä vuonna mukaan on mahtunut myös muutama poikkeus. Riku Riski, Daniel O’Shaughnessy, Roni Peiponen ja Nikolai Alho ovat tuttuja nimiä. Jonkinlaisia kysymysmerkkejä oli ilmassa, kun Maksim Rudakov saapui Pietarin Zenitistä ykkösmaalivahdiksi Thomas Dähnen tilalle. Puolaan lähteneen Dähnen alku HJK:ssa oli hämmentävää räpiköintiä, mutta saksalainen täytti sen jälkeen paikkansa. 22-vuotias Rudakov ei ole ennen aikuisten pelejä juuri pelannut. Alkukauden aikana ykkösmaalivahtina onkin ollut Markus Uusitalo.

Alfredo Morelosin kaltaisia pelaajia ei ole Suomessa juuri nähty. HJK jätti tämän kauden ykköshyökkääjähankintansa aika viime metreille, mutta sai kuin saikin vietyä Amr Gamalin lainasopimuksen maaliin asti. Egyptin maajoukkuehyökkääjä saattaa kesällä pelata MM-kisoissa, ja näillä näkymin laina kestää elokuuhun saakka. Gamalin lisäksi HJK:lla on hyökkäyksessä toinenkin lainapelaaja, kun Hoffenheimin kakkosjoukkueesta tullut brassi, João Klauss, tuottaa päänvaivaa Veikkausliigan puolustajille.

Pelaajia kierrätetään härkäviikon aikana

SJK pelaa viikon sisään kolme ottelua, vain kahden päivän palautumisajoilla, mikä kuormittaa pelaajia kovasti ja lisää loukkaantumisriskejä merkittävästi. Asiantuntijoiden mukaan minimi palautumisaika pitäisi olla vähintään kolme päivää pelien välillä, mutta Suomessa pelattava Veikkausliiga on siinä mielessä maailman kovimpia, ellei jopa kovin sarja, että täällä pelejä pelataan kaikkein kovimmalla tahdilla. Euroopassa Veikkausliiga on ainakin tihein otteluohjelmaltaan. Suomessa pelataan 33 peliä vain noin 200 päivän aikana. Se tarkoittaa peliä joka kuudes päivä. Siihen mukaan tulee myös maajoukkuepelit ja leiritykset, joita on SJK:nkin useilla pelaajilla. Joskus jopa euro- ja cup-ottelut. Vertailuna vaikkapa Tanskan runkosarjassa pelataan alle 30 peliä lähes 250:ssä päivässä ja Ruotsissa mennään kutakuinkin samoissa lukemissa. Tanskan tahdilla se on peli kerran noin 9-10 päivän sisään. Suomeen verrattuna siinä on melkein neljä päivää enemmän käytettävissä.

Tämä tahti vaatii pelaajilta paljon ja samalla se heikentää pelin ja pelaajien kehittämistä. Suomessa ymmärrettävästi säät keväällä aiheuttavat ongelmia joukkueille olosuhteiden vuoksi, mutta siitä huolimatta on tärkeää, että otteluruuhkia ei ainakaan lisätä siirtämällä otteluiden aikatauluja myöhempiin ajankohtiin. Toiveissa olisi, että jonain päivänä myös muilla paikkakunnilla olosuhteet saataisin sellaiseen kuntoon, että kautta voitaisiin pidentää ja tällä tavoin pelaajien kuormitusta vähentää. Pitkällä juoksulla se takaisi myös entistä parempitasoista Veikkausliigaa sekä enemmän aikaa markkinoida ottelutapahtumia katsojille.

Joka tapauksessa, tällä viikolla SJK pelaa kaksi kotiottelua viime sunnuntaisen vierasottelun lisäksi ja se tarkoittaa sitä että pelaajia joudutaan jonkin verran kierrätämään. Valmennusjohdolla on pelaajista tarkkaa dataa heidän kuormituksensa osalta ja he tietävät, milloin joku tarvitsee lepoa ja milloin joku on valmis pelaamaan vähän enemmän. SJK:lla on yhteistyösopimus sykemittareita valmistavan Polarin kanssa ja jokaisesta harjoituksestakin saadaan tarkat tiedot. Pelaajien ruokailuun ja ruokavalioon kiinnitetään huomiota ja jopa pelaajien unenmäärät vaikuttavat näihin. Niistäkin on olemassa dataa valmennusjohdolla.

Siinä mielessä SJK:ssa tilanne on nyt hyvä, että laajasta pelaajaringistä sivussa on pitkäaikaisloukkaantuneena ainoastaan Billy Ions ja Obed Malolo. Ionskin alkaa jo lähentyä pelikuntoon pääsemistä. Pienempien vammojen vuoksi sivussa sunnuntain ottelusta oli laitapuolustajat Jarkko Hurme ja Joonas Sundman. Sundman pelasi kuitenkin jo 90-minuuttisen akatemian kanssa, joten hänenkin pelikuntonsa alkaa jo olla parempi. Hurmeen kohdalla päätös pelaamisesta tehdään lähempänä ottelua. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.


Keskiviikon ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Ottelu potkaistaan OmaSp Stadionilla käyntiin keskiviikkona 18.4. klo 18:30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Tähän otteluun ja lauantaina pelattavaan Honka-kotiotteluun, on myynnissä edullinen combolippu. Lippuja on myynnissä myös tiistaina klo 16-18 Hyllykallion Primassa, jossa on paikalla SJK:n pelaajista ainakin Billy Ions ja Obed Malolo. Tervetuloa moikkaamaan.

SJK:n peleihin pääsee jatkossa kaikki alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, mutta heille tulee hommata verkkokaupasta tai portilta ilmaislippu. Verkkokaupasta saat varattua lapselle myös paikan. Lapsille löytyy pääkatsomon alta ilmainen ja valvottu lapsiparkki, joka toteutetaan yhteistyössä liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressin kanssa. Lapsiparkissa voi lapsen jättää yhteystietoja vastaan ottelun ajaksi leikkimään valvotulla alueella. Lapsiparkissa on kiipeilyseiniä, pomppulinnoja ja paljon muuta mukavaa. Parkki aukeaa aina tuntia ennen ottelua ja sulkeutuu ottelun päätyttyä.

Stadionin portit ja palvelut aukeavat keskiviikkona klo 16:30 ja heti klo 16:30 – 17:30 on Carlsberg Sports Barissa happy hour. Happy hour on myös ottelun jälkeen noin klo 21:30 – 22:30. Carlsberg Sports Barissa on pelaajahaastatteluja ennen ja jälkeen ottelun. Juhlat jatkuvat siellä myös myöhään yöhön.

Vain ennakkolipulla ja kausikorteilla, saat varattua etukäteen paikkasi OmaSp Stadionilta. Ennakkolippu on myös aina merkittävästi edullisempi. Porttiliput ovat kaikki numeroimattomia ja kun ostat esimerkiksi pääkatsomoon lipun, voit mennä porttilipulla istumaan vain vapaille paikoille. Kannattajapäädyn kausikortit ja liput ovat numeroimattomia. Löydät lippujen hinnaston tästä linkistä.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue, eli mustat nahkapäällysteiset Mersunpenkit. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 – L6, on anniskelualuetta. Sinne ei myydä istumapaikkoja, mutta sinne voi tulla Carlsberg Sports Barista nauttimaan alkoholijuoman ottelua katsellen. Vieraskannattajien lohkosta itäpäädystä, on anniskelualuetta lohkon rivit kuudennestä ylöspäin. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, on nyt anniskelualuetta koko Kloppien seisomakatsomoalue. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin. Katsomoista löytyy edelleen paljon tilaa, joissa ei ole anniskelua, ja nämä nyt perustettavat alueet parantavat viihtyvyyttä entisestään ja nopeuttavat palvelua katsomoiden takana olevista myyntikioskeista.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään tarpeesi mukaan. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse: 040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

Paikalle tulevat vieraskannattajat sijoitetaan OmaSp Stadionin itäpäätyyn, tulostaulun puoleiseen kulmaan. Siellä heillä on omat sisäänkäyntinsä ja palvelunsa anniskeluineen, jos heitä on ennakkoilmoituksen mukaan tulossa riittävästi. Mahdollinen bussi ajetaan suoraan sisäänkäynnin eteen. Vieraskannattajat voivat ostaa lippunsa erillisen linkin kautta, joka on toimitettu HJK-kannattajille jaettavaksi omissa kanavissaan.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna vanhan jäähallin purkutöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Kaikkein näppärämmin paikanpäälle pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Lisää infoa SJK:n ottelutapahtumauudistuksista saat aiemmasta uutisesta, johon pääset tästä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!