123 456 7890

SJK jatkaa Veikkausliigan otteluita jo keskiviikkona, kun se isännöi OmaSp Stadionilla mitalitaistossa mukana olevaa Kuopion Palloseuraa. Ottelu on rästiottelu, jonka jälkeen kaikilla seuroilla on 29 peliä pelattuna ja neljä pelaamatta.

Ottelu on molemmille erittäin tärkeä, sillä voitolla neljäntenä sarjassa oleva SJK nousisi vain neljän pisteen päähän kärjessä olevasta HJK:sta. KuPS puolestaan tasaisi voitolla pisteet SJK:n kanssa ja nousisi paremmalla maalierolla jopa ohitse. Tasapeli ei taatusti kelpaisi KuPS:lle, mutta SJK pitäisi sillä vielä asemansa sarjataulukossa. Kotonaan SJK:lle ei kuitenkaan kelpaa kuin voitto ja kun mestaruutta edelleen tavoitellaan, on kolme pistettä ainoa, mikä tyydyttää.

Todella tärkeä ottelu keskiviikkona. Molemmat joukkueet näkee tämän ottelun isona mahdollisuutena ja KuPS on meidän kanssa tässä samassa mitalitaistossa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Pääsemme peliin onneksi hyvässä tilanteessa, sillä kaikki pelaajat ovat kunnossa ja käytettävissä tässä ottelussa. Se on tärkeää varsinkin, kun pelejä on ollut paljon, jatkaa Valakari.

SJK:n ottelut jatkuvat keskiviikon jälkeen heti lauantaina, kun se matkustaa vierasotteluun Kemiin. Kemistä Seinäjoelle elokuussa siirtynyt Billy Ions on ollut pelaamissaan otteluissa mukana kaikissa SJK maaleissa ja hän on päässyt nopeasti sinuiksi uuden seuransa kanssa.

Kaikki on mennyt todella hienosti tähän asti. Joukkuekaverit ovat loistavia ja jalkapallo, mitä pelaamme on mielestäni fantastista. Toivon, että pystymme pitämään tasomme ja pystyisin itsekin pelaamaan samalla tavalla kuin tähänkin asti. Uskoisin kyllä, että joukkueena me pystymme jatkamaan voittamista ja mikä vain on vielä mahdollista, kommentoi Billy Ions.

Kotiottelu on taas edessä ja se on erittäin tärkeä sellainen. Voitto on ainoa asia, mitä meiltä siitä odotetaan ja me kaikki tiedämme sen. Oikeastaan siinä on kaikki, mitä tulevasta pelistä voi sanoa, päättää Ions.

Yhdellä SJK-pelaajalla on kaksijakoiset muistot KuPS-otteluista, sillä viime kaudella hän onnistui iskemään heitä vastaan unelmamaalin juosten läpi koko kentän ja toisessa kohtaamisessa hän loukkaantui vakavasti.

Maali oli toki kiva, mutta se että katkaisin jalkani heitä vastaan, tasoittaa sitä fiilistä jonkin verran, naurahtaa Richie Dorman.

Mutta kun ottelu alkaa, se on vain yksi peli muiden joukossa, enkä mieti menneitä, jatkaa Dorman nopeasti perään.

Olemme nyt sellaisessa tilanteessa sarjassa, että mikä vain on vielä mahdollista ja pelaamme sarjajohtajaa vastaan vielä viimeisessä ottelussa. Meidän pitää voittaa joka ottelu ja se on mielestäni täysin mahdollista. Onnistuimme siinä myös viime kaudella, muistuttaa Dorman.

Ei tietenkään ole helppoa, että pelaamme tällaisella tahdilla näitä otteluita. Mutta meillä on onneksi laaja rinki ja kaikki ovat nyt terveinä, joten se auttaa kovasti. Joten menemme tähän otteluun, kuten jokaiseen otteluun tätä ennemminkin, ja lähdemme hakemaan voittoa, sanoo Dorman lopuksi.

Keskiviikon ottelussa on myös suomalaisia jalkapallolegendoja paikalla, kun Jari Litmanen, Hannu Tihinen, Antti Niemi ja Tommi Kautonen, ovat pitämässä Seinäjoella Palloliiton Pohjaanmaan piirien tehoalueleiriä. Ottelu on myös Seinäjoen Seurakunnan Kummius -ottelu ja OmaSp Stadionin Tapahtumatorilla on sen myötä tapahtumaa ennen ottelua.

SJK – KuPS keskiviikkona klo 18.30. Portit ja palvelut aukeavat klo 17.00. Tervetuloa!

Richie Dorman uskoo SJK:n mahdollisuuksiin mestaruustaistossa

KuPS:lla pelikieltoja murheena

Sarjassa seitsemäntenä, mutta vain kolmen pisteen päässä SJK:sta oleva KuPS saapuu Seinäjoelle hieman vajaalukuisena, kun kaksi tärkeää pelaajaa on pelikiellossa. Erinomaisen kauden tähän asti pelannut maalivahti Johannes Kreidl nappasi itselleen suoran punaisen edellisessä ottelussa, eikä siten ole käytettävissä keskiviikkona. Miehen paikan tolppien välissä ottaa kakkosmaalivahti Graig Hill. Punaista korttia katseli niin ikään joukkueen paras maalintekijä Gbolahan Salami, eikä hänkään ole käytettävissä, kun joukkueen päävalmentaja Marko Rajamäki alkaa valitsemaan ryhmäänsä SJK:ta vastaan. Salami on osunut tällä kaudella Veikkausliigassa peräti 11 kertaa ja sillä maalimäärällä nigerialaishyökkääjä on maalipörssissä neljäntenä.

KuPS:lla riittää silti tulivoimaa kärkeen, kun PS Kemin paidassa kauden aloittanut Sasa Jovovic rynnistelee kärjessä. Jovovic on vahva target-pelaaja, joka pystyy itsekin ratkaisuihin, mutta parhaimmillaan hän järjestelee tekopaikkoja muille. Hänen alapuolellaan kirmaavat Petteri Pennanen ja Juha Hakola, joiden kaukolaukaukset ovat todellinen pelote.

Toinen pelote KuPS:lla löytyy erikoistilanteista, joissa edellä mainittu kolmikko on erittäin vaarallinen, mutta vielä vaarallisempi on puolustajajärkäle Azubuike Egwuekwe, joka on puskenut jo viisi maalia tällä kaudella kulmatilanteista.

KuPS:n riveistä löytyy myös läpimurtonsa Savossa tehnyt puolustaja Joona Lautamaja, joka on saanut jalkapallokasvatuksensa Seinäjoella SJK:n junioreissa. Lautamaja lähti opiskelemaan Kuopioon ja löysi hieman sattumaltakin itsenä liigajoukkueen ringistä. Hän käytti tilaisuutensa ja tällä kaudella nuorimies on pelannut jo 21 Veikkausliigaottelua.

KuPS vieraili Seinäjoella jo elokuussa, jolloin SJK oli 1-0 parempi.

SJK täydessä iskussa keskiviikon kamppailuun

Kerho pääsee keskiviikon otteluun jälleen kovalla kokoonpanolla, sillä kaikki pelaajat ovat pysyneet ehjinä kovasta peliruuhkasta huolimatta. Ja kun pelikieltojakaan ei ole rasitteena, on Simo Valakarilla jälleen erinomainen ongelma kokoonpanoa valitessa. Varmasti jonkinlaista kierrätystä nähdään, sillä viime viikonlopun cup-ottelussa pelattiin täydet 120 minuuttia ja siihen päälle vielä voitolliset rangaistuspotkukilpailut.

Tällä viikolla pelataan vielä toinenkin ottelu, mutta sen jälkeen joukkue pääsee pienelle maajoukkuetauolle.

SJK on pelannut toistaiseksi erinomaisen syyskuun, täysin tappioitta ja noussut sen myötä sarjassa neljänneksi. Kuuden viimeisen ottelun kuntopuntarissa SJK on toisena, kerättyään niistä 13 sarjapistettä. Joukkueen paras maalintekijä on Roope Riski, jolla on kasassa 14 maalia. Kaukana ei ole myöskään Billy Ions, jolla on 11 täysosumaa. Myös Jussi Vasara on vertynyt huimaan maalivireeseen ja on osunut jo kahdeksan kertaa.

Billy Ions on tullut joukkueeseen mukaan hienosti.

Liput ja järjestelyt keskiviikkona

Lipunmyynti ennakkoon SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa.

Ennakkolippujen hinnat:

Pääkatsomo:
Aikuinen 20 �
Lasten lippu (4-16 -vuotiaat) 10 �

Eteläkatsomo:
Aikuinen 15 �
Alennusryhmä 12 �

Itäpääty & Kannattajapääty 10 �

Alle 4-vuotiaat kaikkiin katsomoihin syliin ilmaiseksi.

Pelipäivänä lippuja myydään myös OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidassa olevasta lipunmyyntipisteestä.

Kaikki katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi Kannattajapäädyssä. Kannattajapäädyn keskiosa on seisomakatsomoa. Tupakointi ottelutapahtumassa on sallittua vain sille varatuilla alueilla.

Huomioithan myös kielletyt esineet, kuten sateenvarjot, pullot, purkit, ilotulitteet ja muut vaaralliset esineet. Porteilla tehdään turvatarkastukset.

Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 17.00. Toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar, sekä stadionin muut anniskelupisteet, palvelevat janoisia heti porttien avautuessa ja Carlsberg on auki myös ottelun jälkeen. Siellä on myös SJK:n pelaajahaastattelu pelin jälkeen.

Keskiviikon ottelussa on myös suomalaisia jalkapallolegendoja paikalla, kun Jari Litmanen, Hannu Tihinen, Antti Niemi ja Tommi Kautonen, ovat pitämässä Seinäjoella Palloliiton Pohjaanmaan piirien tehoalueleiriä. Ottelu on myös Seinäjoen Seurakunnan Kummius -ottelu ja OmaSp Stadionin Tapahtumatorilla on sen myötä tapahtumaa ennen ottelua.

Ottelutapahtumassa kuvataan SJK:n ensi kauden kausikorttimainosta ja kameraryhmä kiertää kaikissa katsomonosissa ottelun aikana.

Ottelu näkyy tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruutu+:n palveluissa. Lähetys alkaa noin 10 min ennen ottelun avauspotkua, eli klo 18.20.