123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa kaksi Pohjanmaan derbyä tällä viikolla, kun se kohtaa ensin kotipelissä keskiviikkona 13.8. klo 18.30 FF Jaron ja vielä sunnuntaina Vaasan Palloseuran Hietalahdessa.

Veikkausliigan sisällä pelattava, SJK:n, Jaron ja VPS:n muodostama Pohjanmaan Liiga, on ollut tiukka ja SJK on tällä hetkellä kiinni Pohjanmaan herruudessa. Veikkausliigassakin SJK on kolmikosta korkeimmalla ja tällä hetkellä kolmannella sijalla. Keskiviikon vastustaja Jaro on puolestaan viidentenä, seitsemän pisteen päässä SJK:sta.

Pelit Jaroa vastaan ovat aina olleet tiukkoja ja kovaa taistelua alusta alkaen. Viime kohtaamisessa Pietarsaaressa SJK nappasi 1-0 voiton Akseli Pelvaksen viime hetken maalilla ja Seinäjoella pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa puolestaan Jaro oli samoin luvuin parempi. Molemmissa otteluissa on myös ollut paljon yleisöä ja mahtava tunnelma, kun myös molempien kannattajaryhmät tukevat toisiaan näkyvästi ja kuuluvasti.

Kaksi erittäin tiukkaa peli on nyt pelattu vastakkain. Viime kerralla Jaro otti täältä kolme pistettä, joten siitä jäi myös vähän hampaankoloon. Jaro tulee tänne kuitenkin hyvin valmistautuneena ja meidän pitää olla hereillä. Kuten ollaan niin monesti nähty, pienet asiat ratkaisee paljon tässä tiukassa sarjassa, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Odotan hyvin samanlaista peliä kuin viimeksi Pietarsaaressa. Molemmilla joukkueilla on oma selkeä pelityylinsä, joten se tulee olemaan myös taktista taistelua, fyysisen ja kovatempoisen väännön lisäksi. Molemmat haluavat voittaa ja koska tämä on derbyottelu, on siinä vielä lisämaustetta, arvioi SJK:n keskikenttäpelaaja Wayne Brown.

Odotan myös suurta yleisömäärää. On meille tärkeää saada mahdollisimman paljon ihmisiä tueksemme, sillä me olemme valmiita Pohjanmaan paikallisotteluun ja antamaan kaikkemme kentällä, päättää Brown.

SJK – FF Jaro Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona 13.8. klo 18.30.

Ottelu on myös Veikkaus-TV:n Futiskierroksen päälähetyksenä.

Sunnuntaina pelattavaan VPS – SJK peliin lähtee Seinäjoelta bussikuljetukset ja niistä tulossa lisää infoa SJK:n sivuille myöhemmin.

Cedric Gogoua ilmataistelussa Jaro hyökkääjän kanssa viime kohtaamisessa.

Pohjanmaan Liigan sarjatilanne

SJK nappasi viime ottelun voitollaan sarjan kärkipaikan ja kiinnityksen Pohjanmaan herruuteen.
Pelejä on kuitenkin vielä jäljellä ja tämän viikon jälkeen alkanee erojakin muodostua enemmän.

O

V

T

H

TM
PM
ME
Pisteet
SJK 3 2 0 1 2 1 1 6
FF Jaro 4 2 0 2 3 4 -1 6
VPS 3 1 0 2 2 3 -1 3

Pelatut ja tulevat ottelut Pohjanmaan Liigassa:
to 8.5.2014 FF Jaro – VPS 1-0
pe 23.5.2014 SJK – FF Jaro 0-1

ke 18.6.2014 VPS – SJK 0-1
su 6.7.2014 FF Jaro – VPS 1-2

la 26.7.2014 FF Jaro – SJK 0-1
ke 13.8.2014 SJK – FF Jaro
su 17.8.2014 VPS – SJK
su 14.9.2014 VPS – FF Jaro
su 5.10.2014 SJK – VPS

SJK, VPS ja FF Jaro muodostava Veikkausliigan sisällä pelattavan Pohjanmaan herruustaiston

Eremenko harmittelee loukkaantumisia

Moni aliarvioi Pietarsaaren Jaron kauden alussa, eikä pitänyt Jaron mahdollisuuksia kärkipään kahinoihin kovinkaan realistisena. Seinäjoella kuitenkin tiedettiin hyvin että Jarolla on kasassa kova joukkue ja valmentaja Aleksei Eremenko on opettanut pelaajansa hyvin haluamaansa systeemiin. Tällä hetkellä Jaro on viidentenä ja kaikki mahdollisuudet on edelleen vaikkapa mitalisijoille.

Rinki on kuitenkin ollut pieni ja tämä näkyi myös edellisessä Veikkausliigaottelussa TPS:ää vastaan. Jaro hallitsi peliä täysin ensimmäisellä puoliskolla, mutta väsyi toisella ja TPS pääsi iskemään tasoitusosuman.

Ensimmäinen puoliaika oli todella hyvä. Syöttöjen laatu ja liike oli todella hyvää, kaikki meni suunnitelman mukaan. Emme menettäneet helppoja palloja ja päätimme kaikki hyökkäyksemme hyvin, kertoi Eremenko Jaron verkkosivuilla tuon ottelun jälkeen.

Toisella puoliajalla taso laski, mutta toisaalta sen ymmärtää koska avausjaksolla oli kova tempo. Osaksi syytä on myös loukkaantumistilanteessa. Edellisessä pelissä Winchester sai kovan tällin eikä voinut harjoitella kuin kerran viikolla. Svanbäckin kanssa oli sama tilanne, kuten myös Fondacarolla. Kaikilla joukkueilla on loukkaantumisongelmia, mutta meillä ei ole niin laaja ryhmä, Eremenko mietiskeli.

Varmuudella Jarolta on keskiviikon pelistä kuitenkin pois vain puolustaja Johan Brunell. Loukkaantuneena olleet Alexander Tumasyan, Carlos Fondacaro ja Jari Sara, saattavat olla jo täydessä iskussa keskiviikkoon mennessä. Myös maajoukkuetehtävissä olltu Peter Opiyo on palannut ryhmään mukaan.

Jaron pelin sieluna on keskikentän kaksikko Fredrik Svanbäck ja Hendrik Helmke. Näistä jälkimmäinen puuttui pelikiellon takia edellisestä kohtaamisesta, mutta on mukana piinaamassa SJK:n puolustusta keskiviikkona.

Pietaraaressa pelatussa FF Jaro – SJK ottelussa oli kansainvälisen tason tunnelma.

Cedric tekee paluun kokoonpanoon

SJK:n tähdeksi noussutta puolustaja Cedric Gogouaa odoteltiin treeneissä tulleen loukkaantumisen jälkeen mukaan kokoonpanoon jo viime viikonloppuna, mutta valmennusjohto päätti pitää miehen vielä sivussa. Mistään vakavasta loukkaantumisesta ei kuitenkaan ole ollut kyse ja enemmänkin oli kyse varotoimenpiteestä.

Cedric oli jo kunnossa viime viikolla ja meinasimme peluuttaa häntä Inter ottelussa. Päätimme kuitenkin vielä viime hetkillä, että koska tällä tulevalla viikolla on kaksi tärkeää ottelua, saadaan mies varmasti täyteen pelikuntoon muutaman lisäpäivän aikana, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Cedric itse on tyytyväinen paluuseen ja kiittää SJK kannattajia kauden aikana saamastaan tuesta.

On hienoa olla taas mukana. SJK fanit ovat olleet loistavia. Toivottavasti kaikki tulevat taas suurella joukolla peliin keskiviikkona, kertoo puolustaja Cedric Gogoua.

SJK muista pelaajista kaikki ovat kunnossa, eikä kenelläkään ole pelikieltoja. Nuori laitapelaaja Teemu Penninkangas on sivussa vielä maanantaina Kerho 07:n pelistä, mutta keskiviikon pelikunto selviää viikon aikana.

SJK pelasi kahdesti peräkäin FC Interiä vastaan viime viikolla ja molemmissa otteluissa tasattiin pisteet. Seinäjoen Keskuskentällä pelatiin erittäin hyvätasoinen ottelu ja SJK nousi kotiyleisön tuella siinä hienosti kahden maalin tappiolta tasoihin. Turussa osat oli toisin päin ja Inter nousi tasoihin viime hetken 1-1 maalilla.

Keskiviikkona SJK lähtee todenteolla taas voittoa saalistamaan ja samalla pidetään edellä toisena oleva FC Lahti varpaillaan.

SJK – FF Jaro keskiviikkona klo 18.30 Keskuskentällä.

Johannes Laaksonen onnistui Turussa maalinteossa Interiä vastaan.

Liput ja muut palvelut

Liput portilta:

20 (normaali)


10 (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)


5 (lapset 6-16 vuotta)


Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki ennakkolippulaiset, kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Kartta löytyy SJK-Shopista.Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.Olutteltat palveluineen aukeavat puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja ne sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä ja toinen anniskelualue avataan maakatsomoon vieraskannattajien viereen.

Ennakkoliput:
Kaikkiin SJK otteluihin liput myy verkossa NetTicket.fi

Ennakkolippujen muut myyntipisteet ja tietoa Keskuskentän palveluista saat SJK:n nettisivujen Lippujenhinnat ja ennakkomyyntipisteet osiosta.

Veikkaus-TV televisioi

Veikkausliiga ja VeikkausTV toteuttivat kesäkuussa kokeiluluonteisen Futiskierros-lähetyksen. Onnistunut kokeilu saa jatkoa keskiviikkona 13. elokuuta, jolloin pelataan täysi kuuden ottelun kierros. Pääottelu on tällä kertaa SJK – FF Jaro, jota seurataan suorana lähetyksenä. Muista kierroksen otteluista näytetään tapahtumia sitä mukaa, kun otteluissa tapahtuu jotain mielenkiintoista tai tilanne on kehittymässä jännittävään suuntaan.

Voit lukea aiheesta lisää Veikkausliigan nettisivuilta.