123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa jo tiistaina Kouvolaan, jossa se kohtaa isäntäjoukkue MYPA:n Veikkausliigan ottelussa keskiviikkona.

Joukkueet kohtasivat viikko sitten Seinäjoella ja tuolloin SJK oli 1-0 luvuin parempi. Viihdyttävässä ottelussa nähtiin paljon tilanteita molempiin suuntiin, eikä todennäköisesti Saviniemen stadionilla vauhti ainakaan vähene.

Siellä on hyvä kenttä, joka on myös vähän isompi. Se antaa enemmän tilaa hyökkääjille ja molemmat joukkueet osaavat myös syöttää. Se luo ehkä puolustajille vähän enemmän haastetta ja pitää olla entistä tiiviimpänä, entistä tarkempana. Samalla se antaa kuitenkin hyökkäykselle mahdollisuuden päästä toteuttamaan itseään paremmin ja pystytään nyt antamaan vähän parempia viimeisiä syöttöjä. Uskon että tästä tulee kenties jopa vauhdikkaampi peli kuin viimeksi, arvioi SJK päävalmentaja Simo Valakari.

SJK on myös vahvistunut edellisen kohtaamisen jälkeen, sillä SJK hankki loppukauden kestävällä lainasopimuksella riveihinsa TPS keskikenttäpelaaja Wayne Brownin, jonka sopimus turkulaisten kanssa päättyy elokuun puolessa välissä. Brown on pelikelpoinen heti ja mukana keskiviikon kokoonpanossa.

MYPA – SJK keskiviikkona 11.6. klo 18.30 Saviniemen stadionilla.
Ottelu on mukana Veikkaus-TV:n Futiskierroksessa.

SJK:n puolustaja Cedric Gogoua vääntää MYPA:n Nosh A Lodyn kanssa Keskuskentällä

Muurisen MYPA tykkää hyökätä

Seinäjoella nähtiin viikkoa sitten vauhdikas ottelu ja varsinkin MYPA osoitti olevansa erittäin vahva hyökkäysjoukkue. Siten MYPA onkin varsin hyvin päävalmentajansa Antti Muurisen pelifilosofian näköinen ja välillä hyökätään jopa neljällä tai useammalla pelaajalla.

MYPA:n mukana on myös useita taitavia yksilöitä ja näistä vaarallisimmat hyökkäyspäässä ovat kenties Banjulin taikuri Dawda Bah, sekä brasilialainen Stefano Pinho.
Brasilialaisia pelaajia MYPA:ssa onkin useampia ja seura tekee yhteistyötä brasilialaisen suurseura Fluminesen kanssa.

Tappio Seinäjoella oli MYPA:lle vasta kauden kolmas ja MYPA on pelannut koko alkukauden todella vahvasti, keikkuen kahden parhaan joukossa sarjataulukossa ja samalla yllättäen kaikki ennakkoarvioijat. Valmentajavelho Muurinen on saanut joukkueen itseluottamuksen pilviin ja onnistumiset ovat ruokkineet tuota entisestään. Tappio saattaa kenties hieman horjuttaa tuota, mutta ainakin edellisen ottelun jälkeen tunnelmat olivat taistelutahtoa puhkuvat.

Tänään hävisimme, ensi viikolla on revanssin paikka. Kotikenttä on kuitenkin aina kotikenttä, ilmoitti Antti Muurinen Seinäjoen ottelun jälkeen päättäväisenä.

Kotikentällään MYPA ei olekaan vielä tällä kaudella tappiota kokenut. Onko keskiviikkona luvassa se kerta ensimmäinen?

Seinäjoella tappioon pettynyt Antti Muurinen uskoo kotikentän voimaan

Wayne Brown lähtee heti mukaan

SJK:n uusi vahvistus Wayne Brown on heti mukana kokoonpanossa, mutta vielä ei ole tiedossa onko mies heti avauksessa asti.

En ole vielä jutellut valmentajan kanssa siitä ja olen kuitenkin treenannut vasta pari kertaa joukkueen mukana. Olen kyllä valmis ja täydessä pelikunnossa jos kentälle pääsen. Tein viimeksi maalin kun vierailimme siellä TPS:n kanssa. Toivottavasti pääsisin toistamaan sen, sanoo 25-vuotias englantilainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

SJK lähtee koko joukkueen voimin jo tiistaina kohti Kouvolaa ja yöpyy sekä harjoittelee siellä ennen ottelua. Kaikki pelaajat alkavat olla myös pelikunnossa.

Itseasiassa terveystilanne on lähellä täydellistä. Kapteeni Milosavljevic on jo treenannut joukkueen mukana, samoin Josu ja Laaksonenkin treenaa taas. Gert Kams ja Mihkel Aksalu pelasivat Viron maajoukkueen paidassa loistavan voitto-ottelun lauantaina, mutta ovat terveenä taas mukana ja täynnä voittamisen tuomaa intoa. Hieno tilanne, kertoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari tyytyväisenä.

SJK pelaa tällä viikolla kaksi ottelua, sillä keskiviikon pelin lisäksi heti sunnuntaina pelataan Seinäjoella ja silloin vieraaksi saapuu Rovaniemen Palloseura. Hektinen pelitahti jatkuu ensi viikolla ja keskiviikkona mitellään Pohjanmaan herruudesta, kun VPS ja SJK iskevät yhteen Vaasan Hietalahdessa.

MYPA – SJK keskiviikkona klo 18.30.

Wayne Brown tehnee SJK debyyttinsä keskiviikkona

Futiskierros seuraa ottelua livenä

MYPA:n ja SJK:n välinen ottelu näkyy ainakin osittain suorana netissä, sillä Veikkaus-TV ja Veikkausliiga toteuttavat yhteistyössä uudenlaisen Futiskierros-nimisen jalkapallolähetyksen keskiviikon kaikista otteluista. Futiskierroksen kautta on siis mahdollista seurata yhteensä kuutta eri ottelua.

Radiossa YLE Puheen Jalkapallokierros on suosittu formaatti ja tässä on haettu vähän samanlaista ohjelmatyyppiä liikkuvan kuvan puolella. Nykyään Veikkausliiga kuvaa kaikki ottelut ja kun kaikista otteluista saadaan suoraa kuvaa, on tällainen kokeilukin mahdollinen. Ajatuksena on siis tarjota suurelle yleisölle helposti lähestyttävä futispaketti, jossa voidaan siirtyä tilanteen mukaan aina sinne missä tapahtuu, kommentoi Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Futiskierroksessa on yksi viidellä kameralla kuvattu pääpeli (RoPS–HJK) jota seurataan suorana lähetyksenä ja muista kierroksen otteluista näytetään tapahtumia sitä mukaa, kun otteluissa tapahtuu jotain poikkeuksellista. Studiossa tapahtumia seuraavat juontaja Janne Vakio ja asiantuntija Juho Rantala, joka työskentelee Hakan päävalmentajana. Sosiaalisessa mediassa keskustelua käydään aihesanalla #futiskierros.

MM-kisojen aatto on hyvä hetki kokeilla tällaista, kun suomalaisten kiinnostus jalkapalloa kohtaan on valmiiksi korkealla. Jos kokeilu onnistuu ja yleisö ottaa sen omakseen, kukaties jatkamme kehittelyä. Voin myöntää että jännittää, tunnustaa Timo Marjamaa.

Futiskierros esitetään Veikkaus-TV:ssä keskiviikkona 11.6. jo kello 18.00 alkaen. Veikkaus-TV:n katsominen on maksutonta Veikkauksen rekisteröityneille asiakkaille.

Veikkaus-TV:n pariin pääset siirtymään tästä linkistä: Veikkaus-TV

Futiskierroksen ottelut:
TPS – IFK Mariehamn
FF Jaro – FC Inter
FC Honka – FC Lahti
RoPS – HJK
MYPA – SJK
VPS – KuPS

SJK TV jututti Brownia ja Valakaria

SJK:n mediatiimi kävi tervehtimässä Wayne Brownia ja jututti miestä siirrosta Seinäjoelle. Samalla juteltiin myös SJK:n päävalmentaja Simo Valakarin kanssa ja aiheena oli myös keskiviikon ottelu MYPA:n vieraana.

Jutussa on suomenkielinen tekstitys.

Tästä katsomaan videoa: