123 456 7890

SJK matkustaa vielä ennen juhannusta Espooseen, jossa se kohtaa keskiviikkona 20.6. klo 18:30 isäntäjoukkue FC Hongan. Ottelua seurataan Seinäjoella OmaSp Stadionin Kisakatsomossa, jonne on vapaapääsy ja ovet aukeavat klo 17:30.

Paikan päälle lähteville kannattajille on oma katsomonosansa, Tapiolan Urheilupuiston päädyssä, Esport Arenan puolella. Sinne on oma sisäänkäyntinsä Esport Arenan kulmauksesta. Lippuja voi ostaa ennakkoon 5 euroa edullisemmin tästä linkistä, ”Vieraskatsomo” -kohdasta. SJK-kannattajia matkaa peliin omilla kyydeillä ja pääkaupunkiseudulla asuvia pohjalaisia on niin ikään tulossa.

SJK kärsi viikonloppuna kirvelevän 0-1-tappion PS Kemin vieraana. Kemissä pieni ja heikkokuntoinen luonnonnurmikenttä ei ollut vierailijan mieleen ja kotijoukkue osasi käyttää sitä hyväkseen erinomaisesti, puolustaen todella tiiviisti läpi ottelun. Keskiviikkona Espoossa odottaakin ennakkotietojen mukaan aivan toisenlaiset olosuhteet. Tapiolan urheilupuistossa on myös luonnonnurmi, mutta se on loistavassa kunnossa ja kenttä on isompi.

Odotan hyvin erilaista peliä kuin Kemissä. Kenttä on siellä erinomaisessa kunnossa ja vastustaja on tietenkin aivan erityylinen. He pelaavat palloa, ovat taitava joukkue, joka haluaa hallita palloa. Mielestäni se sopii meille hyvin, sillä myös me haluamme pelata palloa. Meillä on myös enemmän materiaalia heistä, kun olemme pelanneet heitä vastaan jo pariin otteeseen. Pystymme keskittymään heidän vahvuuksiin, eliminoimaan niitä sekä iskemään heidän heikkouksiin. Samalla keskittyen parantamaan omia vastaaviamme, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Olemme jättäneet taakse tappiomme Kemissä, eikä sitä tarvi enempää miettiä. Keskitymme nyt tulevaan. Saamme taas muutamia pelaajia takaisin riveihinkin, kuten Matti Klinga ja Richie Dorman, jotka ovat nyt treenanneet meidän kanssamme. Tietenkään he eivät ole vielä aivan täydessä iskussa, mutta ovat mukana niin paljon kuin he pystyvät. Eli siinä mielessä asiat alkavat näyttämään paremmalta, Eremenko jatkaa.

Menemme sinne hakemaan kolmea pistettä. Jaro-aikoinani meillä oli monesti hankaluuksia voittaa Honkaa, ja pelasimme todella usein tasan. Mutta sitten kun voitimme, voitimme 5-0 luvuin. Mutta meille riittää nyt kyllä kolmekin pistettä keskiviikkona, nauraa Eremenko lopuksi.

SJK ja Honka ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti Seinäjoella, kun ensin maaliskuussa Honka haki 1-2-voiton Suomen Cupissa ja huhtikuussa SJK oli Veikkausliigassa 2-0-maalein parempi. Joukkueet kohtasivat myös Espoossa viime kaudella, kun SJK kävi hakemassa jatkopaikan Suomen Cupissa pitkän kaavan mukaan. Tuo SJK:n voitto Suomen Cupissa on heidän viimeisin kotitappio, eikä Honka ole siten hävinnyt kotikentällään pian puoleentoista vuoteen. Hongan sitä aiempi tappio kotikentällä on elokuulta 2014. Edelliset kolme kotiottelua Honka on voittanut maalierolla 8-3.

Hyvä fiilis mennä vanhalle tutulle stadionille. Ei ole tullut pelattua siellä pitkään aikaan. Meillä on alla kirvelevä tappio, joten me mennään sinne hakemaan kolmea pistettä. Ei haluta tehdä toista pitkää matkaa turhaan, sanoo Aristote Mboma, joka pelasi Hongassa vielä kaudella 2014.

Keskiviikkona 20.6. FC Honka – SJK klo 18:30. Peli näkyy suorana Ruutu+:n ja ISTV:n maksullisista palveluista.

Kotijoukkue FC Honka

Honka on sarjanousija tämän kauden Veikkausliigassa, mutta joukkueena se on kaikkea muuta kuin sarjanousijat yleensä. Se on vahva ryhmä, jossa on paljon kokemusta ja nimekkäitäkin pelaajia. Siitä kertoo Hongan esitykset Cupissa ja Veikkausliigassa. Honka on sarjataulukossa viidentenä, ja se on hävinnyt vain kaksi ottelua. Toisen niistä SJK:lle Seinäjoella ja toisen HJK:lle Helsingissä. HJK:nkin kohdalla tappio oli niukka ja HJK onnistui vasta lopussa kääntämään 0-2 tappioaseman 3-2 voittoon, kun Honka pelasi jo kahden miehen alivoimalla.

Joukkueen valmentaja Vesa Vasara on tehnyt erinomaista työtä ja se on luonut Hongalle selkeän pelitavan, jolla tuloksia on tullut. Varsinkin kotinurmellaan se on ollut erittäin vahva, eikä ole hävinnyt siellä peliäkään. Itseasiassa Hongan edellinen tappio kotonaan on juuri SJK:lle Suomen Cupissa keväällä 2017. Silloinkin ratkaisu nähtiin vasta jatko-ottelun ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Viidestä viimeisestä Veikkausliiga-ottelusta Honka on voittanut kaksi, kotiottelut KuPS:aa ja Ilvestä vastaan. Se on hakenut vierastasapelit TPS:sta ja Lahdesta sekä kärsinyt tuon 3-2-tappion vieraskentällä HJK:ta vastaan. Kolme viimeisintä kotiottelua on päättynyt Hongan voittoon ja joukkue lähtee keskiviikon otteluun Veikkauksenkin mukaan ennakkosuosikkina.

Hongan kärjessä pelaava kokenut espanjalainen Borjas Martín on iskenyt jo 5 maalia ja on Veikkausliigan IS-tähtipörssissä kolmannella sijalla HJK:n Joao Klaussin ja RoPS:n Lassi Lappalaisen jälkeen. Martínin maanmies, Javi Hervas, on osunut keskikentältä kolme kertaa ja on sisäisen maalipörssin kakkosena. Javi Hervas on entinen La Ligan Sevillan pelaaja ja tuli Honkaan täksi kaudeksi. Kokeneita pelaajia on useita. Liberialainen Alex Nimely on pelannut Englannin Valioliigaa Manchester Cityssä, Englannin Championshipia Coventryssä ja Crystal Palacessa sekä Norjan pääsarjassa. Kauden alussa mukaan liittyi entinen New York Red Bullsin ja HJK:n laituri Macoumba Kandji sekä Saksasta Suomeen palannut Antti Mäkijärvi. Keskikentän vahva mies on Joel Perovuo, joka on pelannut Veikkausliigan lisäksi Puolan pääsarjassa ja Ruotsissa pääsarjaa Djurgårdenissa. SJK:sta tuttuja pelaajiakin joukkueesta löytyy, puolustaja Zeljko Savic, joka oli voittamassa SJK:n kanssa Suomen mestaruutta kaudella 2015 ja hyökkääjä Youness Rahimi, joka puolestaan juhli SJK:n kanssa Suomen Cupin voittoa kaudella 2016.

Kun Hongan pelaajalistaa katsoo, ei ole yllätys että joukkue on pärjännyt näin hyvin. Kokenut Duarte Tammilehto on ollut loukkaantuneena koko kauden, mutta häntäkin odotellaan ainakin rinkiin jo näinä viikkoina. Muita loukkaantuneena sivussa olevia on Masar Ömer ja Kasperi Liikonen. Pelikieltoja ei ole.

Mehmet Hetemaj pelikiellossa

SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj on keskiviikon ottelusta sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Pelikielto on yhden pelin mittainen. Muita pelikieltoja ei ole ja tähän otteluun odotellaan takaisin mukaan loukkaantuneena olleista pelaajista Matti Klingaa ja Richie Dormania. Klinga iski juuri joukkueiden edellisessä kohtaamisessa molemmat SJK:n maalit 2-0-voitossa. Edelleen sivussa on kuitenkin Dani Hatakka, Jarkko Hurme, Marc Vales ja Obed Malolo.

Alexei Eremenko on toiminut SJK:n päävalmentajana nyt viiden pelin ajan ja Veikkausliigan erikoisesta ottelutahdista johtuen pelit on pelattu kolmen ottelun viikkotahdilla. Tämä nyt pelattava Honka-peli on jälkimmäisen viikon putken kolmas ja viimeinen, ennen kuuden päivän normaalia valmistautumisjaksoa. Kiivas tahti hankaloittaa uusien kuvioiden sisäänajamista, mutta siitä huolimatta SJK on ottanut askeleita eteenpäin pelillisesti. Tuloksellisesti alku ei ole ollut paras mahdollinen, sillä SJK on voittanut viidestä ottelusta vain yhden ja pelannut kahdesti tasan. Kaksi ottelua on päättynyt tappioihin. Kiivaan pelitahdin lisäksi aiemmat loukkaantumiset ovat olleet haittana, mutta näiltäkin osin suunta on jo kohti parempaa. Viimeistään juhannuksen jälkeen pari pelaajaa palaa taas kokoonpanoon ja kuun lopussa odotellaan takaisin taas seuraavaa paria lisää.

SJK:n paras maalintekijä on Johannes Laaksonen kolmella maalillaan. Kaikki maalit ovat tulleet Eremenkon alaisuudessa pelatuissa peleissä. Emile Paul Tendeng ja Matti Klinga ovat osuneet kahdesti. Yhden maalin miehiä on viisi. SJK kaipaa peliinsä ehdottomasti lisää tehoja, tarkkuutta keskityksiin sekä vetoihin. Edellisessä PS Kemi -ottelussa SJK veti peräti 19 kertaa. Näistä maalia kohti oli vain kuusi eikä yksikään ohittanut vastustajan maalivahtia.