123 456 7890

SJK kohtaa keskiviikkona 20.5. Seinäjoen Keskuskentällä Tampereen Ilveksen, jota valmentaa Seinäjoella varsin tuttu Keith Armstrong. Ottelu alkaa klo 18.30 ja portit ja palvelut aukeavat klo 17.00.

Vielä viime kaudella SJK:n urheilutoimenjohtajana toiminut Armstrong teki pitkän tauon jälkeen paluun valmennushommiin, ottaessaan päävalmentajan paikan Veikkausliigaan nousseelta Ilvekseltä. Tosin kun Keke seuraan meni, oli tarkoitus pelata vielä Ykköstä, mutta talven kabinettikiemuroiden myötä Ilveksestä tuli kolmas nousijajoukkue tälle kaudelle.

Keke (Armstrong) opetti täällä ollessaan minulle paljon valmentamisesta ja johtamisesta. Toisaalta kokemusta ei voi mistään kaupasta ostaa, ja Keke tietää jokaisen liikkeen ja on nähnyt jokaisen tempun mitä kentällä voi tehdä. Hän tuntee meidän joukkueen hyvin ja me tunnemme toisemme hyvin, joten tästä tulee varmasti mielenkiintoinen kohtaaminen, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari valmentajakollegaansa sekä torstain kohtaamista.

Valmentajansa lisäksi koko Ilveksen joukkue on nousijastatuksesta huolimatta erittäin kokenut, jopa kokeneempi kuin SJK. Yhteenlasketuissa liigapelien määrässä Ilves menee jopa selvästi edelle.

Seinäjoella Ilves on tullut tutuksi, sillä joukkueet pelasivat Ykkösessä yhdessä ja karsivat keskenään noususta jo Kakkosen kaudella 2011. Ottelut ovat aina keränneet hyvät yleisömäärät, eikä kaupunkien etäisyydetkään ole aivan mahdottomat, joten myös vieraskannattajia on nähty paljon näissä kohtaamisissa.

Sarjan kannalta peli on myös mielenkiintoinen, sillä voitolla tai tasapelillä SJK ottaisi Veikkausliigan kärkipaikan – ainakin hetkellisesti. SJK on vain pisteen päässä kärjessä olevasta HJK:sta ja maalisuhde on SJK:lla parempi. HJK:lla on myös peli enemän pelattuna.

Varsin jännittävä tilanne on myös siksi, että SJK ja HJK kohtaavat toisensa vielä tämän viikon sunnuntaina Seinäjoella ja SJK:lla olisi nyt hyvä paikka lyödä lisää painetta hallitsevalle mestarille. HJK pelaa niin ikään tällä viikolla, kun se kohtaa torstaina kolmantena olevan FC Interin.

Ilves puolestaan on sarjassa kymmenentenä ja halajaa pisteitä kipeästi, välttääkseen putoajan paikan. Suurta hätää ei tuohon vielä ole, sillä perää pitävä Vaasan Palloseura on takana neljän pisteen päässä.

Tervetuloa kannustamaan SJK:ta kohti sarjakärkeä keskiviikkona!

Mehmet Hetemaj tuulettaa ensimmäistä liigamaaliaan SJK:n paidassa.

Keith Armstrongin Ilves

Tampere palasi Veikkausliigaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Ihan perinteisemmällä tavalla nousu ei kuitenkaan tapahtunut, sillä Ilves oli Ykkösessä viidentenä ennen viimeistä kierrosta. Päätöskierroksella Ilves voitti Viikingit 10-0 -lukemin. Ilveksen maaliero oli lopulta kaksi maalia AC Oulua parempi, joten Ilves oli kolmas. Tuo sija riitti nostamaan tamperelaiset liigaan Hongan ja MYPAn tarun loputtua.

Seinäjoella kuitenkin tiedetään, että oikea syy liiganousulle oli toinen – Ilves oli palkannut valmentajakseen Keith Armstrongin! Armstrong nosti Ilveksen siten liigaan vain kuukaudessa.

Todella haasteellinen tilanne, sillä päätös tuli melko myöhään, arvioi Armstrong nousua Veikkausliiga media-avauksessa.

Armstrong toimi aikoinaan Seinäjoella pelaajana ja päävalmentajana TP-Seinäjoen väreissä. SJK:ssa hän oli urheilutoimenjohtajana ja joukkue nousi tuona aikana Ykkösestä Veikkausliigaan ja siellä mitaleille. Saman tempun hän teki myös TP-Seinäjoen kanssa, kun TP nousi Kakkosesta Ykkösen kautta Veikkausliigaan.

En tiedä mitä paluulta Seinäjoelle odotan. Neljä hienoa vuotta siellä. Siitä tulee mielenkiintoista, sillä minulla on pelkkiä hyviä muistoja Seinäjoelta. Toivottavasti muistot pysyy hyvinä kun tulemme pelaamaan sinne, Armstrong jatkoi media-avauksessa SJK TV:lle.

�Keke� on viimeksi valmentanut vuonna 2007, jolloin hän sai lähteä HJK:sta syyskuussa, joukkueen oltua kahdeksantena.

Ilveksessä pelaa lukuisia ex-TamU:laisia. Muun muassa Tomi Petrescu, Jonne Hjelm, Jussi Kujala ja maalivahtivalmentaja Mikko Kaven, joten ihan ensimmäistä kertaa ei tamperelaiset liigaa pelaa. Omaa kieltään kertoo joukkueen yhteenlaskettu pelimäärä Veikkausliigassa, joka on lähes 560 ottelua enemmän kuin SJK:n vastaava. Ennen kauden alkua Ilveksen pelaajilla oli yhteensä 1938 Veikkausliigaottelua vyöllään. Joukkueen pelaajisto ei kuitenkaan ole täysammattilainen ja päävalmentaja onkin harmitellut julkisuudessa pelaajiensa käyvän töissä kun pitäisi harjoitella.

Taitoa ja kokemusta Ilveksestä löytyy, sekä Tampereella kaupunkina valtavasti potentiaalia. Lisäksi viidesti Suomen mestaruuden valmentajana ja kolmasti pelaajana voittanut Armstrong on kokenut kettu penkinpäässä, joten häneltäkin löytyy temppu jos toinen, joilla joukkue sarjassa pidetään.

Ilves hävisi viime sunnuntaina vierasottelun Maarianhaminassa ja pisteitä joukkueella on kasassa alkukaudesta vasta viisi. Loukkaantumisen johdosta sivussa on varmuudella, hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna sekä puolustaja Olli Vakkala. Myös Heikki Ahon pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa. Puolustaja Antti Koskinen tuli vaihtoon loukkaantumisen myötä viime ottelussa ja siten myös hänet voi laittaa epävarmojen pelaajien listaan.

Kokenut Keith Armstrong palaa Ilveksen valmentajana Keskuskentälle keskiviikkona.

SJK on vahva kotonaan

SJK on pelannut kotona neljä ottelua ja voittanut kaikki maalisuhteella 10-0. Näistä Keskuskentällä on pelattu kolme ottelua. Vieraskentällä ei ole sujunut yhtä vahvasti, tuloksena kaksi tasapeliä, yksi tappio ja yksi voitto, mutta kokonaisuutena kauden alku on sujunut tuloksien valossa mainiosti. Varsinkin puolustus on ollut täyttä timanttia. Omissa ei ole soinut kuin kahdesti ja maalivahti Mihkel Aksalu on pelannut jo kuusi nollapeliä.

Tähän peliin SJK lähtee jälleen melkein terveellä miehistöllä, sillä vain Jesse Sarajärvi ja Marco Matrone ovat varmuudella sivussa. Laaja rinki on tullut otteluruuhkassa tarpeeseen, kun pelejä on pahimmillaan jopa kolmea / viikko. Tämä alkaa jo vaikuttaa pelaajien jaksamiseen, mutta pahin alkaa onneksi olla jo nyt takanapäin ja ottelutahti hidastuu hieman. Kierrätystä tarvitaan silti, sillä uudet otteluruuhkat odottavat viimeistään Euro-otteluiden alkaessa.

Keskiviikon ottelussa SJK:lla on myös pienet kalavelat maksettavanaan, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen Keskuskentällä päättyi Ilveksen 1-2 voittoon. SJK toki kuittasi tuon voittamalla Tammelassa sen jälkeen 1-3 luvuin. SJK ja Ilves kohtasivat myös harjoitusottelussa tänä talvena ja SJK voitti 1-0 Akseli Pelvaksen maalilla. Kaikkiaan SJK ja Ilves ovat kohdanneet sarja- ja harjoitusotteluissa toisensa yhteensä yhdeksän kertaa. Ilves on voittanut kahdesti ja kerran pelattiin tasan. Maalisuhde on kaikista kohtaamisista SJK:n hyväksi 15-8. Maaleitta näissä kohtaamisissa ei ole jääty vielä kertaakaan. Tervetuloa katsomaan miten käy nyt.

SJK – Ilves keskiviikkona 20.5. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä.

Akseli Pelvas osui talvella Ilveksen verkkoon harjoitusottelussa.

Liput otteluun

Kaikkiin SJK peleihin saa lipun kätevästi verkosta SJK Shopissa, sekä ennakkomyyntipisteissä:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport Areena

Liput ennakkoon aina kaksi euroa halvemmalla.

Liput portilta:
15 � (normaali)

10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta) Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Keskuskenttä ja järjestelyt

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Keskiviikkona 20.5. klo 17.00.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3000 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki ennakkolippulaiset, kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Olutteltta palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä. Toinen anniskelualue avataan tarvittaessa maakatsomoon vieraskannattajien viereen.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Mahdollisten vieraskannattajien paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella, missä on heille kaikki omat palvelut ja oma portti.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.

Ottelu näkyy suorana myös ISTV:n kautta. Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaita haastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteestaIlta-Sanomat/Extra