123 456 7890

SJK ja australialaisenglantilainen keskikenttäpelaaja Brandon Wilson ovat tehneet pelaajasopimuksen kaudesta 2021. Sopimus sisältää option ensi kaudesta. Wilson on 24-vuotias ja edustanut Australiaa nuorten maajoukkueissa sekä pelannut Australian pääsarjassa noin 70 ottelua. Alunperin hän on Englannin Burnley FC:n kasvatti. Wilson on tarvittaessa edustuskelpoinen SJK:ssa heti ja hän liittyi joukkueen harjoituksiin lääkärintarkastuksen sekä koronakaranteenin jälkeen. Australiassa hän on pelannut viimeksi kauden päätösottelussa kesäkuussa.

Olen erittäin innoissani tänne tulosta. Ja samalla olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, jonka SJK minulle antaa. Odotan todella kovaa sitä, että pääsen muiden pelaajien kanssa harjoituksiin ja vielä enemmän sitä, että pääsen näyttämään osaamistani kentälle, sanoo Brandon Wilson

Ennen tätä en tiennyt paljoakaan Suomen pääsarjasta, mutta kun tämä mahdollisuus aukesi, otin asioista selvää. Mielestäni sarja on hyvätasoinen ja tykkään pelaavasta pelityylistä, jolla täällä pelataan, siksi olen niin iloinen päästessäni osaksi tätä kaikkea, jatkaa Wilson.

Lisää Brandon Wilsonin kommentteja oheisesta videohaastattelusta.

Australiassa Wilson on pelannut pääasiassa keskikentällä kutospaikan roolissa, puolustavana pelaajana, mutta monipuolisuutensa vuoksi hän on tuurannut myös muissa rooleissa. SJK:ssa Wilson ei alustavasti ole vain pelaajavahvistus tälle kaudelle, vaan hänestä kaavaillaan SJK-pelaajaa myös ensi kaudelle ja loppukauden aikana häneen päästään tutustumaan paremmin kentällä ja harjoituksissa.

Brandonissa pisti silmään hänen hyvä peruspelaamisensa taso. Hän on lisäksi juoksuvoimainen, kamppailuvalmis ja aktiivinen pelaaja, toisin sanoen periksiantamaton voittajatyyppi. Toivomme totta kai, että hän tuo myös johtajuutta joukkueeseen, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Brandonin pelaajaprofiilii sopii erittäin hyvin niihin kahteen rooliin, mitä odotamme keskikenttäpelaajiltamme. Uskomme hänen tuovan kokemusta ja johtajuutta keskikentällemme, sekä hänen auttavan meitä jo tämän kauden tavoitteissamme, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

SJK pelaa seuraavat kaksi ottelua Helsingissä vieraskentällä, kun se kohtaa ensi lauantaina sarjaa johtavan HJK:n ja seuraavan viikon perjantaina HIFK:n. Seuraava kotiottelu on lauantaina 14.8. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi FC Honka. Tuon ottelun liput ennakkoon Lippu.fi-kanavista sekä Epstorin SJK Storesta. SJK Store on auki arkisin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-16.

 

 

Brandon Wilson

Brandon James Wilson, on syntynyt englantilaiseen perheeseen Afrikan Botswanassa 28. tammikuuta 1997. Wilson on 185-senttinen ja 24-vuotias keskikenttäpelaaja, joka yleensä pelaa puolustavassa roolissa.

Wilsonin perhe muutti Afrikasta takaisin Englantiin Wilsonin ollessa vain kaksivuotias, ja myöhemmin hänen ollessa kymmenenvuotias, perhe muutti Englannista Australiaan. Hänellä on Englannin ja Australian kansalaisuus, ja hän on edustanut Australiaa nuorten maajoukkueissa.

Brandon Wilson aloitti jalkapallon jo lapsena Englannin Doncasterissa, mutta ura jatkui myöhemmin juniorina Australiassa, ECU Joondalup nimisessä seurassa. Wilson palasi kuitenkin jalkapallon myötä uudelleen Englantiin vuonna 2013, ollessaan 16-vuotias, ja aloitti siellä Burnley FC:n akatemiassa. Burnleyssä hän pelasi nuorisojoukkueissa aina kauden 2015-2016 loppuun. Tuona aikana Wilson pääsi myös Australian nuorten maajoukkueeseen. Valioliigassa silloin pelanneessa Burnley FC:ssa Wilson ei päässyt koskaan pelaamaan edustusjoukkueen mukana, mutta hän teki debyyttinsä miesten sarjoissa kaudella 2015-2016 lainasopimuksella Stockport Countyssa. Wilson pelasi kauden lopulla seitsemän ottelua Conference Leaguessa Stockportin riveissä, ja onnistui niissä kertaalleen maalinteossa, heti debyyttiottelussaan.

Australiaan Wilson palasi heinäkuussa 2016 ja teki sopimuksen Australian pääsarja A-leaguessa pelaavan Perth Gloryn kanssa. Debyytti A-Leaguessa tuli heti kauden 2016 avausottelussa ja Wilson pelasi debyytissaan täydet minuutit.

Menestystä Wilson pääsi maistamaan yhdessä Perth Gloryn kanssa kaudella 2018-2019, jolloin joukkue voitti A-Leaguen runkosarjan mestaruuden. Perth kuitenkin hävisi kauden päättäneen finaaliottelun Sydney FC:lle. Perth Glory pääsi saavutuksen myötä seuraavaksi kaudeksi mukaan maanosan Mestareiden Liigaan. Wilson oli myös mukana, kun joukkue kohtasi harjoitusottelussa Englannin Chelsean ja seuraavalla kaudella Manchester Unitedin. Menestysvuosina Perth Gloryn päävalmentajana oli entinen Australian maajoukkuetähti Tony Popovic.

Tammikuussa 2020 hän siirtyi loppukaudeksi lainalle Wellington Phoenixiin, ja Wilson pelasi siellä yhteensä seitsemässä ottelussa, ennen paluuta seuraavaksi kaudeksi Perth Gloryyn. Wellington Phoenix on uusiseelantilainen seura, joka kuitenkin pelaa poikkeusluvalla Australian pääsarjassa. Wellingtonissa hän pelasi myös kaksi ottelua seuran reservijoukkueessa, joka pelaa Uuden Seelannin pääsarjassa.

Kaikkiaan Brandon Wilson on pelannut Australian pääsarjassa 67 ottelua viiden kauden aikana. Lisäksi Wilson on pelannut Perth Gloryn mukana neljä ottelua Aasian Mestareiden Liigassa, ja kaksi ottelua Uuden Seelannin pääsarjassa. Englannin Conference Leuguessa hän pelasi vielä juniori-ikäisenä 7 miesten sarjaottelua. Wilsonilla on yksi virallinen ottelu Australian U20-maajoukkueessa sekä seitsemän ottelua Australian U23-maajoukkueessa, noiden lisäksi epävirallisia otteluita on useampia. Hän on myös toiminut kapteenina maajoukkueissa.

Wilson on pelannut viimeksi kesäkuun 2021 alussa, Perth Gloryn kauden 2020-2021 päätösottelussa Newcastle Jetsiä vastaan. Kaikkiaan tänä keväänä pelejä tuli 19 ja niissä niissä syntyi yksi maali kauden toiseksi viimeisessä ottelussa Brisbane Roaria vastaan.

Sopimus Perth Gloryn kanssa päättyi kesäkuussa kauden loputtua, ja Wilson siirtyy SJK:n riveihin vapaalla siirrolla. Wilson on käytettävissä SJK:n riveissä heti ja hän liittyi joukkueen harjoituksiin viikonloppuna. Sopimus SJK:n kanssa kestää kauden 2021 loppuun ja siinä on optio kaudesta 2022.