123 456 7890

Loppukaudesta on odotettavissa huikea jännitysnäytelmä, kun vahvistunut SJK lähtee kuromaan HJK:n etumatkaa kiinni.

SJK ja Liverpool solmivat tänään lainasopimuksen, jonka myötä Liverpoolin tuore braslialaispelaaja Allan Rodrigues de Souza, edustaa loppukauden SJK:ta Veikkausliigassa.

Emme etsineet aktiivisesti siirtoikkunan lopulla vahvistuksia, mutta toki läpi kauden etsimme pelaajia, joilla on lisäarvoa meidän joukkueelle nyt tai tulevaisuudessa. Ja kun Liverpool tarjosi meille mahdollisuutta ottaa nuori pelaaja harjoittelemaan ja pelaamaan, pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen, kertoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Hienoa että Liverpoolin tasoinen suurseura näkee että SJK:n organisaatiossa on mahdollisuus kehittää nuoria pelaajia eteenpäin, Valakari jatkaa.

Allan -taiteilijanimellä kulkeva, huippulupaukseksi englantilaismediassa kuvailtu 18-vuotias keskikenttäpelaaja, siirtyi Liverpooliin kesän siirtoikkunassa Brasilian pääsarjaseura Internacionalista. Liverpoolin manageri Brendan Rodgers otti Allanin heti mukaan edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja hän oli joukkueen mukana myös Suomessa, kun Liverpool kohtasi harjoitusottelussa HJK:n.

SJK:ssa hän on pelikelpoinen heti ja mukana kun SJK matkustaa Kuopioon kohtaamaan KuPS:n 10.9. Seinäjoella Allanin näkee ensimmäisen kerran SJK – FC Lahti ottelun yhteydessä, joka pelataan sunnuntaina 13.9. klo 17.30. Tuon ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä. Osta lippusi ennakkoon verkkokaupasta ja vältä jonot.

Kuva: Getty Images / Liverpool FC

Allan Rodrigues de Souza

Vuonna 1997, maaliskuun 3. päivä Porto Alegressa syntynyt brasilialialainen Allan, on vasenjalkainen keskikenttäpelaaja. Hänellä on nopeat jalat, hyvä pelisilmä ja erinomainen syöttötaito. Pelipaikaltaan hän viihtyy parhaiten nimenomaan keskikentän keskellä.

Liverpoolin kykyjenetsijät löysivät Allanin viime keväänä kaukoidässä pelatusta Frenz International Cupista, missä Internacionalin U18-joukkue voitti koko turnauksen, Allanin toimiessa joukkueen kapteenistossa. Turnauksessa skoutit kiinnittivät huomion Allanin kykyyn houkutella puolustajia pois paikaltaan ja taitoon avata peliä hyökkääjille linjojen väleihin. Hän iski turnauksessa myös kaksi maalia, toisen upealla kaukolaukauksella ja toisen vapaapotkusta. Muutenkin hän antoi suurimman osan joukkueensa erikoistilanteista.

Nuorukainen matkusti turnauksen jälkeen Englantiin harjoittelemaan Liverpoolin mukana ja siellä hän vakuutti myös valmennujohdon. Liverpool maksoi pelaajasta siirtosumman ja teki Allanin kanssa pitkän sopimuksen. Hänestä kaavaillaan seuralle tulevaisuuden nimeä.

Kuva: Getty Images / Liverpool FC