123 456 7890

Kerhon kurssi kunnossa
SJK – PK-37 2-1 (0-0)

58 min 0-1 Andr
67 min 1-1 Tommi Haanpää
81 min 2-1 Tommi Haanpää

Seinäjoen Jalkapallokerho otti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa kaatamalla sarjapaikastaan kamppailevan iisalmelaisen PK-37:n aurinkoisen Keskuskentän viuhuvassa tuulessa melko leppoisan kävelytuokion päätteeksi.

Vierasjoukkueelle laiska tempo tuntui sopivan ja kotijoukkue meni siihen mukaan etenkin ensimmäisellä puoliajalla aivan turhaan. Jos vauhtia olisi pystytty pitämään, olisi PK-37 saattanut hyvinkin pudota kyydistä jo aikaisemmassa vaiheessa.

Ei PK-37 suinkaan aivan kelvottoman huono joukkue ole ja Atik Ismail yrittää ihan kiitettävällä tavalla saada ryhmän pelaamaan, eikä vain roiskimaan. Sen sijaan voi kyllä ihmetellä, miksi joukkueessa on kolme täysin turistitason brasilialaista, joista etenkin Marcello Ribeiro oli täysin luokaton kaatuillen ja valittaen kaikesta. Juuri sen parempi ei ollut keskikentän Andr vaikka nyt maalin vaparista tekikin. Kolmikon paras, mutta silti melko vaatimaton pelimies, oli Rian, joka on varmasti joskus nuorempana saattanut olla ihan kelvollinen pelimies.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue joutui puskemaan vastatuuleen. Tauon jälkeen valmentaja Esa Haanpään koodikieliset sanomat oli ilmeisesti onnistuttu purkamaan pelaajien dataprosessoreissa sen verran selkokielelle, että pelikin alkoi muistuttaa enemmän sitä jalkapalloa, mitä Kerho pystyy pelaamaan. Tosin vauhti ei vieläkään päätä huimannut, mutta tekemistä tuli enemmän Johannes Saranpään ja Samir Bouroussin otettua keskikenttää haltuunsa.

Vierasjoukkue meni kuitenkin pelissä johtoon saatuaan vapaapotkun noin paristakympistä. Sen ampui tarkasti alanurkkaan Andr. PK-37:lle pisteet olisivat olleet kultaakin kalliimmat, sillä sarjapaikka ei suinkaan ole vielä varmistettu.

Myös kotijoukkueen tasoitus syntyi erikoistilanteesta. FF Jarosta kuuden viikon laina-ajalta palannut Tommi Haanpää nosti kierteisen pallon vapaapotkusta luukulle tavoitellen sieltä omiaan, mutta vieraiden maalivahti Jyri Junnilainen hämääntyi sen verran kiivaasta trafiikista ohituskaistalla, että imuroi pallon suoraan sisään ja näin peli oli tasan 67. minuutin kohdalla.

Oli todella mieluisaa huomata, että kotivoitto kiinnosti sentään sen verran Kerhon pelaajistoa, että voittomaalia haettiin tosissaan ja se myös saatiin.

Tälläkin kertaa maali tuli vapaapotkusta, eli iltapäivän ottelussa ei nähty ainuttakaan pelitilanneosumaa. Pallon taakse asettui jälleen Tommi Haanpää, jonka tarkka veto painui kuin ihmeen kaupalla harvan muurin läpi alanurkkaan ja näin oli voittomaali nähnyt päivänvalon.

Vaikka Kerho päästikin yhden maalin tälläkin kertaa omiin, oli puolustuspelaaminen koko joukkueelta aivan kelvollista. Myös koko puolustuslinja onnistui mainiosti Jaakko Lammen, Tiitus Lehtisen, Petri Niemen ja Mikko Väänäsen muodolla. Myös maalivahti Aki Lyyskin otteissa oli luotettavuutta niissä harvoissa tilanteissa, joissa hän joutui koskemaan pelivälineeseen.

Hyökkäyssuuntaan pelaaminen oli ensimmäisellä puoliajalla kuitenkin melko luokatonta ja peli tuntui pysähtyvän miltei totaalisesti Kerhon lähtiessä rakentamaan omaa hyökkäystään. Verkkaisuus tarkoitti puolestaan sitä, että PK-37 ehti vetää kymmenen miestä pallon alle ja sellaista rykelmää on melko hankala murtaa.

Aina kun Kerho pystyi kääntämään pelin nopeasti ja saamaan pallon laitalinkeille ajoissa, syntyi myös tilanteita. Pelin avaamisessa ongelmana oli paljolti se, että molemmat laitapakit nousivat melko hanakasti mm. maalipotkuissa kohti keskiviivaa tukkien tilan laitalinkeiltä, jotka puolestaan lähes koko ensimmäisen puoliajan olivat syöttökatveessa mennessään jopa liian vikkelään kohti vastustajan päätyä.

Kokonaisuutena olennaista oli kuitenkin hyvä fiilis, kolme pinnaa ja kotisaldon kaunisteleminen, koska sen suurempaan ei valitettavasti nyt mahdollisuuksia ole. Joukkuetta kuitenkin kiehtoo edelleen kolmas sija, joka on toistaiseksi kuuden pisteen päässä.

Ottelun tuominnut Jouni Aapajärvi oli ehkä kentän parhaimmistoa yhdessä adjutanttiensa, Ari Mäkelän ja Jarkko Kosolan kanssa. Lappuja tuli kummallekin, mutta jokainen todellakin aiheesta. Ehkä päivän tyhmin temppu oli Ali Koljosen keltainen 90. minuutilla ja pelin jo päätyttyä hankkima toinen keltainen, eli punainen. Melkoista turhautumista tietenkin, mutta olisi homman voinut fiksumminkin hoitaa.

Arvovaltainen Veikkausraati katseli ottelua kriittisin silmin ja jakoi kolme tähteä Tiitus Lehtiselle, kaksi tähteä Tommi Haanpäälle ja yhden vieraiden Rian de Souzalle. Siihen ei ole paljon lisättävää. Osoitteet olivat varmasti ihan oikeat.

SJK: Aki Lyyski, Jaakko Lampi, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Mikko Väänänen (v), Tommi Haanpää, Ville Pajula (v, 52. Johannes Saranpää), Marko Huttu (60. Samir Bouroussi), Toni Kujala (81. Jere Jääskeläinen), Mikael Muurimäki, Juha Etelä-Aho

Kuvagalleria