123 456 7890

Kerhon A puhtaalla pelillä
SJK – VJS 3-0 (3-0)
15 min 1-0 Teemu Penninkangas
16 min 2-0 Jesse Jääskeläinen
33 min 3-0 Teemu Penninkangas

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit ottivat toisen peräkkäisen kolmen maalin voittonsa ikäluokan SM-sarjassa kaatamalla lopulta helposti toisen sarjanousijan, Vantaan Jalkapalloseuran.

Ottelun alussa VJS sai todella rajun puuskittaisen tuulen selkänsä taakse yrittäen sen turvin hakea pitkillä palloilla ratkaisuja. Ensimmäisten 10-12 minuutin aikana Kerho ei kyennytkään rakentamaan omaa peliään oikastaan nimeksikään, vaan rakentelu tyrehtyi aktiivisesti karvanneen VJS:n keskikentälle.

Kun Kerho sai peliinsä rauhallisuutta, alkoivat VJS:n rivit rakoilla. Vartin pelin jälkeen Saku Koskinen jatkoi kantapäällään pallon puolustuslinjan läpi hyvin rakennetun hyökkäyksen päätteeksi ja Teemu Penninkangas oli nokikkain vieraiden maalivahdin Sami Setälän kanssa viimeistellen rauhallisesti johtomaalin.

Vain minuuttia myöhemmin Ville Luomapuro hassutti VJS:n oikeaa pakkia mennen tullen laittaen sen jälkeen kovan matalan keskityksen, josta Jesse Jääskeläinen tulitti ykkösellä pallon yläkulmaan. Näin ottelun luonne muuttui minuutin sisällä totaalisesti koitjoukkuen rokotettua kahdesti.

Reilun puolen tunnin jälkeen Teemu Penninkangas oli jälleen asialla Tommi Kukilan esityöstä viimeistellen kauden kahdeksannen maalinsa A-junioreissa.

Kotijoukkueen kolmen maalin arvoa ensimmäisellä puoliajalla nostaa se, että joukkue pelasi todella kovaan vastatuuleen. Kunhan pallo pysyi kentän pinnassa ja maltti säilyi, näkyi joukkueiden välinen tasoero selvästi.

Kokonaan tyytyväinen otteluun ei Kerhon kannalta voi suinkaan olla, sillä tauon jälkeen joukkue onnistui tuhlaamaan puoli tusinaa erinomaista paikkaa ehostaa maalieroaan. Oikeastaan tuhlailu alkoi jo hieman ennen taukoa Tommi Kukilan hukattua avopaikan, jonka Sami Setälä torjui jaloillaan.

Toisella puoliajalla aivan selkeitä avopaikkoja oli Jesse Jääskeläisellä, Tommi Kukilalla uudelleen, Teemu Penninkankaalla ja Juho Pajulalla. Pikkuisen paremmalla keskittymisellä numerot olisivat helpostikin tuplaantuneet.

Vastaavasti VJS sai toisella puoliajalla peliä haltuunsa kotijoukkueen unohdettua, että pelissä on syytä pelata 90 minuuttia 45 minuutin sijasta. Onneksi nyt vastassa oli joukkue, joka ei hyvistäkään tilanteista saanut palloa ylärimaa lähemmäkis Juuso Kevarin vartioimaa maalia. Kertaalleen Kevari joutui venymään loistotorjuntaan lähietäisyydeltä jaloillaan.

On aivan selvää, että SM-sarjan paremmat joukkueet rankovat moisista paikoista huomattavasti VJS:aa tehokkaammin. Niinpä omat tekopaikat on paras hyödyntää jatkossa selvästi paremmalla prosentilla kuin nyt.

Toki kolmen maalin taukojohto on selkeä ja antaa turvallisuuden tunteen, mutta vastustajien taso tulee todellakin jatkossa olemaan eri luokkaa.

Luonnollisestikin Kerhon voi olla tyytyväinen sarjan alkuun kahden kierroksen jälkeen. Kasassa on täydet pisteet ja maaliero on mukava 7-1. Aika harva uskalsi odottaa näin hyvää alkua SM-sarjaan.

VJS ei vakuuttanut oikein millään tavalla. Siististi pelaava joukkue ei kyennyt oikeastaan suuremmin aiheuttamaan paniikkia Kerhon riveissä niin kauan kuin pelaajat malttoivat keskittyä olennaiseen. Jo nyt voi sanoa sen saman kuin TPS-ottelunkin jälkeen, että Ykkösen Lohko C:n KPV, Rovaniemi ja jopa OLS ovat olleet kovempia mittareita kuin ensimmäiset kaksi vastustajaa SM-sarjassa.

Tämä ei kuitenkaan takaa vielä edes sarjapaikkaa, vaan pisteitä todellakin tarvitaan edelleen paljon.

Kahden peräkkäisen kotiottelun jälkeen Kerholla on edessään kolmen ottelun vieraskiertue PK-35:ttä, Haukiputaan Palloa ja FC Reipasta vastaan. Yksikään näistä peleistä ei todellakaan tule olemaan helppo.

Vaikka kotijoukkue pelasi tällä kertaa ilman FC Kiiston Aleksi Rouhiaista ja Nicolas Tuiskua, sekä Toni Koivusaarta ja Jaakko Lampea, ottelu pysyi hyvin hallinnassa.

Joukkueessa oli koko joukko onnistujia Niko Nauholzin ja Kalle Taimin hallittua puolustuksen keskustaa todella vahvasti. Jesse Jääskeläisen ja Miika Korpelan peli keskikentällä oli todella vahvaa ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Teemu Penninkangas oli loistovireessä. Huono ei ollut toki Saku Koskinenkaan, joka pystyi kuinpystyikin pelaamaan.

Valmentaja Esa Haanpää voi viedä joukkonsa varsin hyvillä mielin vierasotteluihin, sillä sarjan kakkossija on kahden kierroksen jälkeen hallussa HJK:n johtaessa sarjaa yhdeksällä pisteellään, joista kolme on alkusarjan peruja.

HJK ja Kerho ovat ainoat joukkueet, jotka ovat kahdella ensimmäisellä kierroksella voittaneet molemmat ottelunsa. Kolmas tappioton joukkue on tänään KuPS:n vieraissa kaatanut turkulainen FC Inter.

SJK: Juuso Kevari, Eero Rantanen (56. Jaakko Vähäpesola), Niko Nauholz, Kalle Taimi, Sami Viljanen, Miika Korpela (73. Juho Pajula), Saku Koskinen (62. Veli-Pekka Pajula), Jesse Jääskeläinen (90. Aleksi Ahde), Ville Luomapuro (72. Jarno Takamäki), Tommi Kukila (87. Santtu Kimpimäki), Teemu Penninkangas