123 456 7890

Kerholta kelpo esitys
FC Kiisto – SJK 1-1 (0-0)

58 min 0-1 Tommi Haanpää
71 min 1-1 Kristian Kukkonen

Kolmas kerta toden sanoi. Vaasassa saattaa sittenkin nähdä auringon. Niin pelillisen kuin taivaalla möllöttävänkin. FC Kiisto puolestaan sai harjoitusottelustaan Kerhoa vastaan selvästi enemmän kuin esityksellään ansaitsi, sillä vaatimattomasti tuominnut Jari Kaikuaho varmisti esityksellään sen, ettei FC Kiisto joutunut pelaamaan puolta ottelua vajaalla.

Kerhon Tommi Haanpää karisti kintereiltään helposti FC Kiiston puolustajat, joista Mikko Ahonpää sai tarrattua kiinni Haanpään paidasta rangaistusalueen ulkopuolella. Haanpää kuitenkin ajoi vielä alueelle ja Ahonpää repi kärkkään hyökkääjän nurin. Sen sijaan, että Kaikuaho olisi noudattanut sääntöjä, hän teki täysin oman ratkaisun tilanteessa. Pallo vietiin 16 metrin rajan ulkopuolelle, SJK sai vaparin ja rottamaisen tempun tehnyt Ahonpää armahdettiin jonkinlaisena suojelukohteena. Säännöt ovat tällaisessa tilanteessa sangen yksiselitteiset. Tuloksena olisi pitänyt olla rankkari ja Ahonpäälle suora punainen. Tilanteesta seuranneen vaparin ampui Mikko Kärki hiuksen hienosti ohi takatolpan ja FC Kiisto pääsi tauolle maalittomassa tilanteessa.

Ensimmäinen puoliaika oli joukkueilta vahvaa fyysistä taistelua, jonka seurauksena ottelun jälkeen jääpusseja taidettiin tarvita kummassakin leirissä. Tällainen taistelu on aina viihdyttävää katsottavaa ja lupaa kesää ajatellen mielenkiintoisia vääntöjä. Tällä kertaa Kerho pystyi jopa vastaamaan vaasalaisten fyysiseen rynnistykseen ja kovaan peliin samalla mitalla. Yleensä homma ei ole sujunut aivan näin.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu vajaa vartti, sai Kerho FC Kiiston maalista katsottuna oikealta kulmurin, jonka Henri Saranpää lähetti etutolpalle. Ensimmäisenä iski palloon varsin hyvän ottelun hyökkääjänä pelannut nuori Tommi Haanpää puskien Kerhon johtoon.

Maalin jälkeen Kerho aloitti vaihtokarusellin heittäen kehiin Jere Jääskeläisen, Anssi Syrjämäen ja Jukka Aholan, sekä vielä 13 minuuttia ennen loppua Matti Tervasmäen, Miika Asunmaan ja Ville Kukkasen.

Läpi ottelun Kerho pyrki rakentamaan peliä alhaalta siinä, missä FC Kiiston aseet olivat pitkät pallot kohti vahvana jässikkänä tunnettua Arto Saranpäätä tai Matti Lampea. Tällä kertaa kaksikko ei pystynyt aiheuttamaan normaalia määrää tuhoa, mutta tasoituksen FC Kiisto onnistui kuitenkin väsäämään tutun tyypin tyylittelemänä. Kristian Kukkosen jalasta pallo päätyi yli Kerhon maalivahdin, Jyri Niemisen ja ottelu oli tasan 71. minuutilla. Tosin on pakko sanoa, että jos Kukkonen todellakin yritti moista nostoa, pelaa mies ihan väärässä sarjassa. Enemmänkin vaikutti siltä, että pallo kimposi Kukkosen jalasta hiukan onnekkaasti maalin perukoille, mutta yhtä kaikki, kaikki ne lasketaan.

Maalia toki edelsi Kerhon alakerran aiheuttama tilanne, jossa Nieminen pisti pikkuisen hankalan pallon etutoppari Tiitus Lehtiselle, jonka purku puolestaan päätyi isäntien haltuun. Seurauksena oli maali, mutta näitä sattuu. Onneksi kyseessä oli vain harjoitusottelu.

Loistavissa olosuhteissa pelattu ottelu ei ollut lainkaan huonoa peliä Kakkosen joukkueiden esittämäksi. Lienee selvää, että Kerhonkin peli pykääntyy, kunhan poissaolleet Marko Huttu, Jussi Kankaanpää ja Juha Etelä-Aho saadaan takaisin baanalle.

Oli ilahduttavaa katsella Kerhon laitapakkeina pelanneiden Petri Hutun ja Jani Asuintuvan toimintaa. Keskikentältä kippari Jukka-Pekka Salmisen taistelu oli erittäin mieltä ylentävää. Vieraiden avauskokoonpanosta oikeastaan kukaan ei pelannut huonosti. Ottelu oli siinä mielessä lupauksia antava, sillä oikeissa peleissä ei moisia tuomareita ole säälimässä kotijoukkueita.

SJK: Jyri Nieminen (77. Matti Tervasmäki), Petri Huttu (v), Petri Niemi (67. Jukka Ahola), Tiitus Lehtinen, Jani Asuintupa, Toni Kujala (69. Anssi Syrjämäki), Henri Saranpää (77. Ville Kukkanen), Jukka-Pekka Salminen (v), Mikko Kärki (67. Jere Jääskeläinen), Johannes Saranpää, Tommi Haanpää (77. Miika Asunmaa)

Kuvagalleria op”