123 456 7890

Kerholle makea voitto
SJK – FC Santa Claus 3-1 (1-1)
04 min 1-0 Teemu Penninkangas
13 min 1-1 Ville Ylipaavalniemi
68 min 2-1 Juha Etelä-Aho
88 min 3-1 Anssi Syrjämäki

Seinäjoen Jalkapallokerho otti makean voiton Kakkosen Lohko C:tä johtavasta FC Santa Clausista kotikentällään erittäin vahvan ja tasapainoisen esityksen jälkeen. Itse asiassa peli oli Kerhon parasta osaamista kotiotteluissa, ellei nyt kaikkien kolmen kauden aikana, niin ainakin tällä kaudella.

Kotijoukkue pelasi kauden parasta peliään jättäen sarjakärjen kokeneen ryhmän totaalisesti jalkoihin. Kerhon onnistui kaataa sarjaa dominoinut rovaniemeläisjoukkue molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa tällä kaudella. Kerhon ja FC Santa Clausin väliset neljä sarjapeliä ovat kahden vuoden aikana päättyneet mustapukuisten juhliin joka kerta maalierolla 14-3.

Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin jo reilun minuutin pelin jälkeen, jolloin Mikael Muurimäki pääsi kahdestikin yrittämään maalintekoa. Vieraiden paras pelaaja, maaliavhti Kari-Pekka Syväjärvi, pelasti kuitenkin joukkueensa heti kättelyssä. Ehkä tässä oli jo ennusmerkkejä nähtävissä tulevasta, sillä ilman Syväjärveä vierasjoukkue olisi romahtanut todella pahan kerran.

Kauan ei tarvinnut odottaa isäntien ensimmäistä osumaa, sillä heti ensimmäisen kulmapotkun jälkeinen tilanne tuotti johtomaalin. Pallo ajautui rangaistusalueelta oikealle laidalle, mistä Ville Ylinen palautti sen takaisin alueelle. Siellä ylös nostettu toppari Petri Niemi sai pallon haltuunsa pelaten sen taakse päin vetopaikkaan Teemu Penninkankaalle, joka tulitti voimalla kauden kolmannen osumansa kun pelikellossa oli vasta kamppailun neljäs minuutti kulumassa.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin “Penni” ja “Mikki” olivat juonimassa lisää päänsärkyä vieraille, mutta maalivahti Syväjärvi oli tälläkin kertaa tiellä.

Vieraat saivat tasoituksensa vapaapotkusta, joka oli hiukan kyseenalainen, sillä tilanteessa repivät toisiaan niin vieraiden hyökkääjä kuin Kerhon pakkikin. Joka tapauksessa vieraiden maalitykki Ville Ylipaavalniemi pääsi laukomaan hieman sivulta tulleen vaparin verkkoon kierteisenä tasoittaen ottelun jo ennen kuin vartti oli peliä pelattuna. Maali oli Ylipaavalniemen kauden 14. osuma.

Tuo vapari olikin oikeastaan FC Santa Clausin ainoa puolittainenkaan tekopaikka koko ensimmäisellä jaksolla. Se kielii paitsi vieraiden tehottomuudesta, myös siitä, että kotijoukkueen puolustuspeli oli päästetystä maalista huolimatta todella laadukasta.

Kerhon laitalinkeistä Teemu Penninkangas oli alusta saakka huikeassa vireessä pyöritellen vieraiden Tomi Töyrään vaihtoon jo 21. minuutilla. Vieraiden valmentaja Matti Hiukka vaihtoikin Töyrään pois heittäen tilalle Jukka Markkasen, joka siirtyi keskikentän keskelle ja lähetti Ville Syväjärven pakiksi.

Tästä ei suoranaista apua ollut, sillä vaihdosta reilun puolen tunnin pelin jälkeen Nuutti Panulan paikalle tullut Timo Rauhala ja Teemu Penninkangas jatkoivat vierasjoukkueen pakkien piinaamista.

Juuri ennen taukoa Kerho loi vieraiden maalille melkoisen hässäkän. Pallo kävi jo hirressä ja kimposi siitä voimalla alaspäin. Mitä ilmeisimmin se ei kuitenkaan maaliviivaa ylittänyt ja jatkopaikasta Markkanen pelasti tilanteen maaliviivalta saadessaan pallon suoraan kököttimeensä.

Markkanen ohjattiin verisenä paikkailtavaksi ja siitäkös episodi syntyi. Tuomaristo ei, aivan sääntöjen mukaan, päästänyt Markkasta kentälle nenään tungetun paperin oltua verinen ja se sai vieraiden valmentajan hieman lämpenemään. Tilanteesta olisi voinut jakaa vaikka varoituksiakin, mutta eipä se tilanteeseen oikeastaan vaikuttanut. Tosin ottelun lopulla tilanne olisi ollut toinen, sillä Markkanen esitti aivan kamppailun lopussa sellaisen kostoretken, ettei pahemmasta väliä.

Timo Rauhala nimittäin pyöritti miestä mennen tullen ja siitäkös Markkanen suivaantui teilaten “Tinken” todella härskisti. Ottelun muuten aivan erinomaisesti tuominnut Suad Lulic armahti porsastelijan kuitenkin antamalla tilanteesta vain keltaisen kortin, joita muuten FC Santa Claus saalisti peräti viisi kappaletta. Markkanen olisi todellakin ansainnut tempustaan punaisen ja sen sanoo ääneensä Matti Hiukkakin ottelun jälkeisellä videolla.

Toinen puoliaika alkoikin kotijoukkueen painostuksella ja sekä Santeri Viitasaari, että Antti Peura katselivat keltaista ensimmäisten neljän minuutin aikana.

Ilmassa alkoi tuoksua ratkaisunmaku pelin 69. minuutilla, jolloin Mikko Väänänen narutteli FC Santa Clausin alakertaa vasemmalla laidalla mennen tullen. “Väänä” syötti pallon poikkeuksellisesti keskikentän pohjalla pelanneelle Ville Pajulalle, jonka hieno keskitys löysi maalilta Juha Etelä-Ahon. “Etsku” oli tilanteessa hereillä ja puski pallon ohi Syväjärven viimeistellen kauden yhdeksännen osumansa. Näin kotijoukkue siirtyi vähintään ansaitusti johtoon.

Peli pysyi hyvin kotijoukkueen kontrollissa loppuun saakka ja viimeisen naulan arkkuun sai naulata vaihdosta kehiin tullut Anssi Syrjämäki pari minuuttia ennen loppuvihellystä. Ville Pajula hakeutui ensin tekopaikkaan ja tulitti rajun vedon, jonka Syväjärvi sylki eteensä. Syrjämäki oli kärppänä paikalla ja laukoi paluupallon voimalla maalinkattoon aloittaen kotijoukkueen voitonjuhlat.

Eipä olisi uskonut sarjaa ylivoimaisesti johtaneen FC Santa Clausin pelaavan piikkipaikalla Kakkosen Lohko C:ssä. Joukkue jäi niin totaalisesti kotijoukkueen varjoon, että asetelmien olisi saattanut kuvitella olevan päinvastaiset. Taulukon ysi vei ykköstä armoa antamatta tai sääliä tuntematta ottaen todella makoisat pisteet.

Kahdella aiemmalla kaudella Kerho on taapertanut varsinkin kotikentällään oikein olan takaa. Ensimmäisellä kaudella joukkue voitti kotonaan vain neljä peliä, eikä viime kausi juuri sen suurempia juhlia kuudella voitolla tuonut. Nyt, kun takana on kymmenen kotiottelua, on Kerho hävinnyt niistä vain yhden, FC Kiistolle toukokuussa. Takana on kahdeksan peräkkäistä kotiottelua ilman tappiota. Sen sijaan vierassaldoa olisi nyt syytä saada siedettävämmäksi, sillä kolme viimeistä vierasotteluaan joukkue on hävinnyt maalilla.

Ottelun arvovaltainen palkintoraati katseli peliä sillä silmällä, että kolme tähteä lähti kippari Ville Yliselle, kaksi sakaraista Teemu Penninkankaalle ja yksi tähti Juha Etelä-Aholle.

Ottelussa nähtiin myös sellainen harvinaisuus, että oikeudenjakajina oli isä ja poika. Kakkosen Lohko C:n parhaimmistoon kuuluvan erotuomari Suad Lulicin jälkikasvu, Anel, nimittäin nähtiin toisena avustavana.

Kerho nousi voitollaan ainakin tilapäisesti FC Vaajakosken ja GBK:n ohi sarjataulukon kuudennelle sijalle.

SJK: Petri Tuomela, Mikko Väänänen (73. Anssi Syrjämäki), Tiitus Lehtinen, Petri Niemi, Petri Huttu (v), Ville Pajula, Ville Ylinen, Juha Etelä-Aho, Teemu Penninkangas (83. Samir Bouroussi), Mikael Muurimäki, Nuutti Panula (33. Timo Rauhala)