123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho voitti FC Viikingit kolmannen kerran tällä kaudella. Viimeinen kohtaaminen kääntyi Kerholle Vuosaaressa niukasti lukemin 0-1. Ottelun ainoasta osumasta vastasi erinomaista kautta pelaava Patrik Lomski.

FC Viikingit – SJK 0-1 (0-1)
35 min 0-1 Patrik Lomski

SJK aloitti ottelun todella vahvasti ja jo kolmannella minuutilla FC Viikinkien puolustus avasi porttinsa Aki Sipilän edessä. Päivänsankarin viimeistely suhahti kuitenkin niukasti vasemmalta ohi. Ensimmäisen kympin aikana Kerho rakenteli hyökkäyksiään todella mallikkaasti ja myös Touko Tumanto sai kokeilla maalintekoa. Tumannon tulinen veto suuntautui kuitenkin suoraan kotijoukkueen maalivahdin Jere Pyhärannan syliin.

SJK jatkoi myllytystä vielä toisenkin 10 minuutin ajan, mutta maaliin asti palloa ei vain saatu pelattua. Hetken aika näytti jo siltä, että peli tasaantuu, mutta viimein puolen tunnin paikkeilla alkoi jälleen tapahtua. Ensin Sipilä pääsi kolauttamaan pallon tolppaan ja viitisen minuuttia myöhemmin Lomski otti tilanteen haltuun. Kun kerran hienosti rakennetuista hyökkäyksistä ei maalia saatu aikaiseksi niin laitapakkina tänään pelannut Lomski purjehti itse oikealta keskelle ja kiskaisi hienon laukauksen maalin vasempaan ylänurkkaan.

Kotijoukkue pelasi ensimmäisellä puoliajalla muutaman kerran pallon vaarallisen näköisesti Kerhon maalille, mutta puolustus onnistui purkamaan tilanteet Matti Lähitien ja Pat Phelanin johdolla väljemmille vesille. Lisämaaleja ei nähty ja mehutauolle siirryttiin siis vierailijoiden komennossa.

Toinen puoliaika oli alkaa huonoimmalla mahdollisella tavalla Kerhon kannalta, kun parin minuutin pelin jälkeen Juuso Rantanen alusti vasemmalta laidalta Ville Salmikivelle loistavan paikan rangaistusalueen sisään, mutta viime kauden maalikuninkaan ratkaisu pomppi kuitenkin onneksi ainoastaan päädyn mainoksiin. Tämän sykähdyttävämpää tilannetta ei jälkimmäisen kolmivarttisen aikana nähty vaan SJK pyrki pitämään palloa siinä varsin kelvollisesti onnistuen.

Kerho sai pallon toisenkin kerran maaliin 82. minuutilla, mutta avustava liputti lähes päätyrajalta lähteneen Tumannon keskityksen paitsioksi. Kotijoukkueelta lähimmäksi loppuhetkillä pääsi vaihdosta sisään tullut Daut Kuqi, jonka tulisen laukauksen Hettarin kulttisankari Luis Fernando kuitenkin onnistui venymään kulmapotkuksi. Lisäosumia ei siis enää nähty ja näin SJK nappasi toisen voittonsa putkeen ja nousi sarjataulukossa kolmanneksi vain pisteen päähän PK-35 Vantaasta, joka hävisi tänään kotonaan rovaniemeläisille. RoPS varmisti samalla sarjanousunsa Veikkausliigaan.

Veikkausraati palkitsi yhdellä tähdellä Jere Pyhärannan, kahdella sakaraisella Patrik Lomskin ja kolmella taivaankappaleella keskikentällä vahvan matsin pelanneen Jyri Hietaharjun. Kaiken kaikkiaan Kerhon peli oli astunut viikon aikana vähintään yhden askeleen verran eteenpäin ja Viikingeillä oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla suuria vaikeuksia vierailijoiden hyökkäysten kanssa.

Seuraavaksi SJK kohtaa taistelussa kakkossijasta PK-35 Vantaan kotonaan. Ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä jo keskiviikkona 29.8. ja se alkaa klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan Kerho voittoon!

SJK: Luis Fernando, Richard Dorman (59. Timo Rauhala), Matti Lähitie, Pat Phelan, Patrik Lomski, Jyri Hietaharju, Chris Cleaver, Aki Sipilä, Christian Sund (74. Justin Moose), Touko Tumanto (87. Daniel Caumo), Toni Lehtinen