123 456 7890

Kerholla tiukka paikka
Seinäjoen Jalkapallokerholla on diplomaattisestikin ilmaistuna sangen tiukka paikka torstaina Närpes Kraftin tullessa vieraisille Seinäjoen Keskuskentän viheriölle. Ottelu on viimeinen ennen pienimuotoista kesälomaa ja paljon riippuu lopputuloksesta, millainen maku kesänviettoon lähtevällä mustapukuisella joukkueella suussaan on.

Tähän mennessä kotiottelut ovat olleet todellista myrkkyä Kerholle. Neljästä kotiottelusta on käteen jäänyt vain yksi voitto sarjan jumbosta, TUS:sta, sekä peräti kolme maalin tappiota. Vieraissa on mennyt paremmin, eli tuliaisina on ollut neljä tasapeliä neljästä ottelusta.

Kotijoukkueen edellinen(kin) kotimatsi päättyi kirvelevästi, sillä VPS-juniorit haki pisteet mukaansa Keskarilta lukemin 3-2 (1-0), vaikka olikin pelillisesti melko pahasti alakynnessä. Jalkapallossa ei työvoittoja noteerata, joten siinä mielessä vaasalaiset tekivät kaiken ihan nappiin kotijoukkueen joutuessa pyörittelemään päätään hukattujen paikkojen jälkeen.

Jo ensimmäisellä puoliajalla isännillä oli saumat takoa taululle sellaiset lukemat, ettei niistä nousta. Toisin kuitenkin kävi…. but the rest is history.

Jos joku on kyseenalaistanut pelaajien asennetta, siihen ei taatusti ole ollut syytä. Ei joukkue ole velttouteen kaatunut tai yrittämisen puutteeseen. Kyllä paikkoja on luotu, mutta se legendaarinen kokovartalokipsi on jäykistänyt miltei kaikki pelaajat. Toki näin Provinssin alla joku voi lukea jäykkyyden vain positiiviseksi asiaksi, mutta toivotaan kuitenkin, että sitä ei enää kentällä esitetä.

Vieraaksi saapuvalla Kraftilla on riveissään yksi lupaavimmista alueen junioreista Kim Bölingin muodossa. Vikkelä nuorukainen on nähty poikien maajoukkueissa ja seurat ulkomaita myöten ovat hänestä kiinnostuneita. Kiinnostava nimi seinäjokelaisittain on tietenkin myös TP-Seinäjoen B-junioreissa SM-hopeaa voittanut kauhajokelainen Nuutti Panula.

Toki rantaruotsalaiset esittelevät edelleen tyylilleen uskollisena myös palkkasoturiarmeijansa, jonka muodostaa tällä kertaa “ainoastaan” kuusi pelaajaa. Joukkueen kaikki maalit tällä kaudella sarjassa tehnyt Zoran Bogesic tuskin tuli Balkanilta työhommia etsimään Närpiöstä, vaan ihan pallon perässä hänet hankittiin. Huono hankinta nyt kolmatta kauttaan Närpiössä pelaava Bogesic ei todellakaan ole, sillä hänet on aikaisemmin nähty myös Rovaniemen Palloseuran ja FC KooTeePeen väreissä ylemmilläkin sarjatasoilla.

Raamikas maalivahti Vladan Zlatkovic on muutamassa ottelussa loistanut, mutta Sasa Bajkusa on uusi tuttavuus. Zoran Peic sen sijaan on tuttu kasvo hänen pelattuaan aikaisemmin Sepsi-78:ssa. Toki mies on esiintynyt myös liigassa pelattuaan ennen Sepsi-78:aa Tornion Pallo -47:ssa ja RoPS:ssa. Kris Huckstepp on ollut jo pitkään Suomessa pelattuaan FC Korsholmin väreissä useita kausia. Nyt hänet löydettiin Närpiöön juuri sarjan alla. Myös Miroslav Rajkovic on pelannut jo muutaman kauden närpiöläisten väreissä.

Joukkuetta valmentaa aikaisemmin vaasalaisessa palloilussa vaikuttanut Ulf Kortesniemi, joka urallaan pelasi myös Ruotsissa.

Kerhon riveistä on varmuudella sivussa enää Juha Etelä-Aho, sekä Jussi Kankaanpää. Sen sijaan Tiitus Lehtisen tilanne katsotaan ottelun alla. Pitkään reisivamman takia pois ollut “Tiitu” olisi kovasti tervetullut vahvistus alakertaan.

Talvikaudella joukkueet kohtasivat Areenassa ja silloin isännät voittivat 2-1. Vieraiden maalista vastasi Kim Böling. Kotijoukkueen maalit syntyivät Juha Etelä-Ahon ja Jussi Kankaanpään, eli juuri sivussa olevien pelaajien viimeisteleminä.

Kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan Kraft on voittanut neljä, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kolme. Kerättyään jo 13 pistettä joukkue on kuudentena sarjassa. Kerho on toki paukutellut maaleja peräti 18, mutta kun samaan aikaan on omissa soinut 14 kertaa, on tilille kertynyt vain seitsemän pistettä, eikä niillä lohkea kuin kymmenes sija sarjassa.

Siinä missä Kraftin ainoa maalintekijä on Zoran Bogesic, jo kahdeksan mustapaitaa on päässyt maalin makuun. Eniten osumia on neljä kertaa viimeistelleellä Marko Hutulla. Kolme maalia ovat tehneet Miika Asunmaa ja Tommi Haanpää. Mikko Väänänen, Henri Saranpää ja Petri Huttu ovat kukin osuneet kahdesti. Petri Niemi ja Johannes Saranpää ovat hekin tehneet jo maalin mieheen.

Veikkausraadit ovat väijyneet pelejä suurella asiantuntemuksella kaikilla paikkakunnilla. Bogesic johtaa tällä hetkellä Veikkauspörssiä kerättyään yhdeksän tähteä. Marko Huttu ja Henri Saranpää ovat kumpikin saaneet tililleen kuusi tähteä.

Provinssin vieton voi aloittaa ensin vaikka tällaisella ruumiin kulttuuriin liittyvällä tapahtumalla, joka siis pistetään käyntiin klo 19.00 Keskuskentällä. Sen jälkeen onkin aikaa sitten keskittyä kaikkeen muuhun.