123 456 7890

Kerho ulkoilee Mustasaaressa
Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden 2010 ensimmäinen ottelu ulkosalla pelataan lauantaina Mustasaaren Botniahallin viereisellä tekonurmella Kakkosen Lohko C:n suurinta ennakkosuosikkia, IFK Vasaa, eli tutummin VIFK:ta, vastaan.

Christoffer Kloon valmentama tähtisikermä on oivallinen sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Ryhmä osoitti jo vierailullaan Wallsport Areenaan sen, miksi se on ehdottomasti lohkon suurin suosikki etukäteisasetelmissa kun nousijaa haetaan.

Ruotsissakin kannuksia pelaajana hankkinut Kloo on eittämättä tehnyt varsin mallikelpoista työtä VIFK:n peräsimessä, sillä jo viime kauden päätteeksi alkukauden alisuorittanut joukkue pelasi peräti 14 ottelua ilman tappiota. Se on todella teräksenkova suoritus, vaikka asiaa mitattaisiin millä asteikolla.

Kloon joukkue kaatoi Kerhon Wallsport Areenassa 1-0 (1-0) iskettyään ottelun ainoan maalin jo kamppailun neljännellä minuutilla Jonas Nygå;rdin toimesta. Toki Tomi Kärkkäinen heitti tuossa ottelussa kehiin hieman ideaalisesta poikkeavan kokoonpanon, mutta se oli tarkoitushakuista. Haluttiin ja halutaan edelleen, että koko pelaajaryhmä saa kovia pelejä alle ennen kauden alkua.

Viime kaudellakin joukkueet kohtasivat neljä kertaa, aivan kuten näillä näkymin myös tänä vuonna. Harjoituskaudella Kerho pelasi kotonaan VIFK:n kanssa maalittoman tasapelin voittaen Mustasaaressa 1-0 (0-0) Mikael Muurimäen osumalla. Sarjassa VIFK oli kahdesti parempi. Ensin tähtirinnat voittivat Joupiskalla 2-1 (1-0) Thomas Johanssonin maalattua kahdesti. Kotijoukkueen ainokaisen viimeisteli Juha Etelä-Aho. Kaarlenkentällä isäntien ainoan teki pilkulta nyt Kerhossa pelaava Mikko Ylihärsilä ottelun päätyttyä 1-0 (1-0).

“Myhin” lisäksi VIFK:n väreissä on nykyisistä kerholaisista nähty tietenkin valmentaja Tomi Kärkkäinen, mutta myös Ville Ylinen ja Petri Tuomela, sekä keskikentän mukavasti haltuun ottanut Miikka Tuovila.

Tuon ottelun lisäksi VIFK on pelannut kahdeksan muuta ottelua. VPS:n kanssa VIFK pelasi tammikuun puolivälissä 2-2, FC OPA:n nimellä pelannut ruotsalainen akatemiaryhmä kaatui Pietarsaaressa 2-1 ja KPV samassa turnauksessa 2-0. Kolmosen Kraft kyykistyi 4-1 ja saman sarjan Sporting Kristina 4-0. FC Kiisto sai kyytiä 5-0, mutta JBK yllätti Pietarsaaressa vaasalaiset 2-1. Ykkösen PoPa puolestaan kaatoi VIFK:n peräti 6-0 Porissa.

Kerhon treenipelit ovat sujuneet tasaisen tahdin mukaan. Liigajoukkueet VPS (5-0) ja HJK (5-2) olivat selvästi parempia. VIFK siis voitti keskinäisen väännön, mutta FC Kiisto kaatui 1-0 ja Ilves peräti 4-1. Viime sunnuntaina Ykkösen RoPS joutui tyytymään Wallsport Areenassa 1-1 -tasapeliin.

Kerhon maaleista talvikauden otteluissa ovat vastanneet kolme osumaa viimeistellyt Mikko Ylihärsilä, kahdesti osunut Mikael Muurimäki, kertaalleen pilkulta maalannut Tiitus Lehtinen, sekä kahdesti vastustaja, joka on sohinut pallon omiin.

Kerho saa nyt riveihinsä myös viime viikonloppuna reissussa olleista pelaajista Ville Pajulan, Timo Rauhalan, Toni Kujalan ja Anssi Syrjämäen. Sen sijaan Jussi Kankaanpää kävelee nykyisin neljällä jalalla, eli kepeillä loukattuaan nilkkansa maanantaina treeneissä. Petri Huttu ja Mikko Väänänen ovat edelleen sivussa ja Teemu Penninkangas on reissussa perheineen. Jaakko Lampi puolestaan on pieni kysymysmerkki, mitä tulee pelikuntoon.

Valmentaja Tomi Kärkkäinen uskoo kuitenkin joukkueensa pystyvän nyt parempaan suoritukseen kuin edellisessä ottelussa VIFK:ta vastaan.

– Uskon kyllä, että pystymme antamaan VIFK:lle nyt paremman vastuksen kuin viimeksi. VIFK on kuitenkin ehdottomasti yksi tulevan kauden päävastustajistamme ja todella kova joukkue, sanoi “Kärde”.

Ottelu VIFK:ta vastaan on Kerholle kolmanneksi viimeinen harjoitusottelu. Jäljellä on vielä vierailu FC Kiistoa vastaan ja kotiottelu JBK:ta vastaan. Alkuperäissuunnitelmassa ottelu pietarsaarelaisia vastaan on merkitty pelattavaksi Joupiskalla, mutta jos säiden haltijat tarjoilevat edelleen tuota valkoista ihanuutta taivaalta, saattaa hyvinkin olla, että matsi vedetään vielä Wallsport Areenassa.

Mustasaaressa lauantaina pelattava ottelu VIFK:ta vastaan alkaa klo 16.00.