123 456 7890

Kerho salamoi voimalla
SJK – HauPa 7-1 (3-0)
12 min 1-0 Aki Sipilä
17 min 2-0 Mikael Muurimäki
31 min 3-0 Mikael Muurimäki
51 min 4-0 Arttu Seppälä
59 min 5-0 Petter Meyer
62 min 5-1 Ari Makowski
71 min 6-1 Matti Lähitie
77 min 7-1 Miika Korpela

Painostavassa säässä alkanut Kakkosen Lohko C:n ottelu päättyi ensimmäistä kertaa Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana olleen Haukiputaan Pallon kannalta melko nolosti. Ihan kuin kaveri olisi lähtenyt ajelemaan Jopolla Vauhtiajojen Camaro-sarjaan. Lopputulos oli samaa kaliiberia.

Ennen varsinaista ilotulitusta vietettiin kuitenkin hiljainen hetki. Kaikissa Palloliiton alaisissa otteluissa kunnioitettiin Norjan uhrien muistoa minuutin mittaisella hiljaisella hetkellä.

Kotijoukkue antoi alusta saakka ymmärtää, että kevään niukka vierasvoitto kaihersi hiukan ylpeyttä ja nyt tahti tulisi olemaan toinen. Se olisi sitä alkuvihellyksestä viimeiseen sadepisaraan vierailijoiden oltua mukana lähinnä statistin osassa seuraamassa miten jalkapalloa Kakkosen tasolla voidaan pelata.

Tasoero oli tällä kertaa juuri niin suuri kuin numerot osoittavat tai ehkä jopa selvempikin, sillä maalipaikkoja olisi ollut iskeä toinen mokoma, mutta erittäin hyvä näinkin. Voittonsa ansiosta Kerho pitää edelleen tukevasti lohkonsa valtikkaa hyppysissään 11 pisteen erolla tänään voittaneeseen TP-47:ään.

Kotijoukkue aloitti teurastuksen jo ottelun 12. minuutilla. Teemu Penninkangas nousi laidaltaan lähettäen oivallisen keskityksen maalille, missä Mikael Muurimäki kurotti, muttei aivan ylettynyt palloon. Pallo kuitenkin kiersi komeasti laidaltaan tilanteeseen nousseelle Aki Sipilällä, joka lähetti sellaisen ohjuksen vieraiden maalin takakulmaan, ettei paremmasta väliä.

Johtomaali oli “Silppurille” kauden viides ja kolmas osuma yhtä monessa ottelussa. Saldo on jo tässä vaiheessa kautta parempi kuin oikeastaan kertaakaan aiemmin miehen uralla. KPV:n kausina tili jäi säännöllisesti neljään osumaan.

Lisää tuli vain kolme minuuttia myöhemmin. Taas mainion ottelun pelannut Petter Meyer petasi tekopaikan hänen kanssaan kärjessä pelanneelle Mikael Muurimäelle, joka puolestaan viimeisteli kauden kolmannen maalinsa viedessään kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Sama tutkapari oli asialla vielä kerran ennen taukoa Meyerin tarjoiltua ja Muurimäen viimeisteltyä taukojohdoksi 3-0.

Vierasjoukkueen ulkomaalaispotkijat kunnostautuivat jo ensimmäisellä puoliajalla lähinnä rötöstelyssä. Ensin kortin sai Chijioke Festus ja viitisen minuuttia myöhemmin Tochukwu Jerome Ogbuefi, joka toisella puoliajalla potki itsensä punaisella kortilla suihkuun. Eipä ollut kummastakaan kaverista pelillistä hyötyä ainakaan tässä ottelussa vieralijalle. Charles Figho toki sai kerran pallon ylähirteen, mutta siihen jäivät tämän osaston maineteot.

Ukkosen iskettyä tauolla ihan tosissaan ottelun kimppuun, pidettiin taukoakin pikkuisen pidempään. Sade kestikin koko toisen puoliajan tehden kentästä varsin liukkaan ja pehmeän, sekä erittäin raskaan pelattavan.

Isäntiä ei moinen haitannut tippaakaan, sillä jo toisen jakson kuudennella minuutilla Timo Rauhala loi hyvällä nousullaan paikan viikko sitten maalihanat auki saaneelle Arttu Seppälälle tekopaikan, jonka “Lapuan Valderrama” myös hyödynsi tappavan tehokkaasti vieden isännät 4-0 -johtoon.

Kun vauhtiin oli kerran päästy, jatkui tahti samana. Kakkosen Lohko C:n ylivoimaisesti tehokkain viimeistelijä, Petter Meyer, juhlisti Jaakonpäiviään kahdeksan minuuttia myöhemmin karaten vieraiden puolustukselta pahantekoon. Maali oli “Petskun” 14. osuma kuluvalla kaudella ja tässä tilanteessa Kerho johti jo 5-0. Meyerin väitteet siitä, että Pietarsaaressa pidettävät Jaakonpäivät olisivat Pohjanmaan paras juhla, ovat kuitenkin aivan täysin ylimitoitettuja, vaikka eiväthän ne huonot kekkerit ole. Peliaikaa oli vielä tässä kohtaa puoli tuntia jäljellä…

Tässä vaiheessa vieraiden nimihirviö katsoi tarpeelliseksi potkia Timo Rauhalaa tilanteen oltua jo poikki ja näin ottelun laadukkaasti tuominnut Olli-Jussi Sariola oli pakotettu nostamaan Tochukwu Jerome Ogbuefille toisen keltaisen ja sen myötä punaisen saatellen miehen kenttäolosuhteita lämpimämpään suihkuun.

Vaikka Kerho pääsi ylivoimalle, sai HauPa aikaan kavennuksen. Pienimuotoinen portugali-suomi-pohojammaa-tyylinen kielionglema tai joku muu merkillinen kommunikaatiokatkos alakerrassa tarjosi pallon Jarkko Veteläisen puskeman pallon vapaasti Ari Makowskille, joka nosti sen erittäin hallitusti yli Luis Fernandon kosmetisoiden hiukan loppunumeroita, ainakin tavallaan. Saihan vierasjoukkue näin kuparisen hajalle, vaikka kotijoukkue toki kuittasi tilanteen.

Vajaat kymmenen minuuttia HauPan kavennuksesta vaihdosta kentälle tullut Miika Korpela nimittäin nosti hienon keskityksen rangaistusalueelle, missä ottelun paras pelaaja, Matti Lähitie oli täysin vapaana ja sai kaikessa rauhassa puskea kauden ensimmäisen osumansa.

Ei edes Lähtien viimeistelemä maali saanut ahnetta kotijoukkuetta kylläiseksi. Edellisen maalin syöttänyt A-juniori-ikäinen Miika Korpela nimittäin nappasi vielä irtopallon lähellä rangaistusalueen rajaa ja sijoitti sen lopulta tarkasti alakulmaan juhlistaen ensimmäistä maaliaan Kakkosessa. Tuo maali oli muuten Kerhon 199. osuma Kakkosessa seuran historian neljän kauden aikana. Seuraava maali, missä ja koska se sitten tuleekaan, on eräänlainen juhlamaali.

Voitto irtosi jopa liiankin helposti. Rutiinitason suoritus oli jopa liikaa heikolle vierailijalle. Toisaalta, HauPan keväällä pelatun ottelun sankareihin kuulunut ykkösvahti, Juho Keskinen, oli reissulta pois työesteiden takia, mutta tuskin hänkään olisi moisessa kyydityksessä joukkuettaan kyennyt pelastamaan. Kerholla oli yhteensä noin 17 parempaa tai vielä parempaa tekopaikkaa, joista seitsemän iskettiin sisään. Prosentuaalisesti nyt oltiin asialla ja ahneena siihen malliin kuin pitääkin.

Viihdemaailma Ilonan arvovaltainen palkintoraati katseli peliä hiukan samaan tyyliin kuin suurin osa läsnäolleista. Kaikki ottelun tähdet kirjattiin nimittäin kotijoukkueen pelaajille, mutta vaikeapa olisi muunlaista tulosta ollut millään tavalla perustellakaan. Yhden tähden pokkasi avausmaalin tulittanut Aki Sipilä, kaksi sakaraista sai puolestaan Mikael Muurimäki ja kolme taivaankappaletta vei hyvään kotiin Matti Lähitie. Nyt on kymmenen Kerhon pelaajaa kerännyt tililleen yhteensä 63 tähteä, eli 70% tarjolla olleista sakaraisista otteluissaan.

Ottelun yleisömäärä oli kauden toiseksi heikoin, mutta silti 563. Monelle Kakkosen ja jopa Ykkösen joukkueelle tuo on kelpo lukema. Syitä “vähäiseen” määrään on useita. Vauhtiajot, Speedway-kisat, Miljoonarock, junioreiden futisturnaukset muualla ja erityisesti varsin vaihteleva ja ukkosaltissää. Joka tapauksessa kelpo lukema, vaikka tällä kertaa ei oltu kovin lähellä keskiarvoa.

Kerho pelasi ottelun viimeiset minuutit vierasjoukkueen tavoin vajaalla, muttei suinkaan ulosajon takia, vaan kapteeni Chris Cleaverin saatua tällin jalkaansa täysin turhassa ja tarpeettomassa tilanteessa vieraiden kärkipelaajan ajettua sukille ottelun 80. minuutilla. Kenties tuo myöhästynyt taklaus olisi voitu jättää tekemättä, sillä se ei juurikaan muuttanut enää ottelun luonnetta. Kenties se oli tarpeellinen. Mene ja tiedä. Sopii toivoa, että Cleaver on kuitenkin Joensuussa pelikuntoinen.

Toisaalta, pelikiellossa ollut Christian Sund palaa kentälle, joten tuskin taso järin hirvittävästi missään tapauksessa putoaa. Toisaalta Petter Meyer nollaa varoitustilinsä SC Riverball -pelissä saatuaan nyt neljännen korttinsa.

Kerholla on nyt kasassa 41 pistettä, eli neljä pistettä enemmän kuin seuran historian ensimmäisellä kaudella vuonna 2008. Kaudella 2009 pinnoja kertyi 43 ja viime vuonna 42. Yhdellä voitolla on yhden kauden piste-ennätyskin historiaa.

Ottelu oli muuten Kerhon 23. peräkkäinen tappioton kamppailu Kakkosessa. Otteluista 18 on päättynyt voittoon ja viisi tasapeleihin. Kotikentällä peräkkäisiä otteluita ilman tappiota on pelattu nyt 19 kappaletta, joten pikkuhiljaa voisi kai Kerhoakin kutsua ihan hyväksi kotijoukkueeksi. Tilannehan ei todellakaan ollut tällainen historian alkuaikoina. Mukavaa, että lehti kuitenkin kääntyy!

SJK: Luis Fernando, Timo Rauhala, Kalle Taimi, Matti Lähitie, Mikko Väänänen, Aki Sipilä (56. Lee Brennan), Chris Cleaver, Ville Ylinen, Teemu Penninkangas (46. Arttu Seppälä), Petter Meyer (v, 63. Miika Korpela), Mikael Muurimäki