123 456 7890

Kerho pisti ennätykset uusiksi
SJK – Warkaus JK 3-1 (2-0)
07 min 1-0 Arttu Seppälä
23 min 2-0 Teemu Penninkangas
51 min 2-1 Dimitri Klimov
66 min 3-1 Petter Meyer

Seinäjoen Jalkapallokerho pisti lauantain kotiottelussaan nykymuotoisen Kakkosen piste-ennätyksen uusiksi ottamalla helpot pinnat. Uusi ennätys kirjataan nyt 67 pisteen kohdalle.

Vastustajaksi saapunut Warkaus JK joutuu tappion myötä edelleen jatkamaan putoamistaisteluaan, sillä tässä pelissä ei joukkueella yhdestä lohdutusmaalista huolimatta ollut mitään mahdollisuuksia.

Kerho pelasi etenkin ensimmäisellä puoliajalla erittäin vahvaa peliä pitäen palloa mielin määrin. Vieraat saivat yhden puolittaisen tilanteen aikaiseksi ensimmäisten 45 minuutin aikana ja se selvitti joukkueen maalilla debytoinut MyPasta saatu lainamaalivahti Mika Johansson todella helposti.

Ottelun alkutahdit lyötiin nopeasti, sillä jo ennen kuin Keskuskentän digitaali oli naksuttanut kympin kohtaan oli pallo ensimmäistä kertaa vieraiden verkossa. Petter Meyer keskitti oikealta hyvän pallon maalin suulle, missä keskiviikkona kahdesti maalannut Teemu Penninkangas oli puskemassa palloa verkkoon. Vieraiden maalivahti, Niko Kuusisto, kykeni kuitenkin puolittain estämään tilanteen, mutta ensimmäisenä haaskalla oli Arttu Seppälä, joka iski pallon verkkoon tehden siinä sivussa Kerholle kauden 100. maalin kaikissa peleissä. Seppälälle maali oli sarjapeleissä kauden neljäs osuma.

Ennen avausmaalia Kerholla oli jo yksi erinomainen paikka Christian Sundin lauottua hienon vaparin, mutta siitä Kuusisto vielä selvisi kuivin sukin.

Aivan kuten keskiviikon ottelussa TP-47:aa vastaan myös tässä kamppailussa Kerho järjesti moisenkin kulmurikarusellin saatuaan yhteensä 13 kulmapotkua.

Niistä ei tulosta tehty tälläkään kertaa, mutta 23. minuutilla digitaalinäytön numeroita saatiin kuitenkin ehostella. Edellisen maalin tehnyt Arttu Seppälä otti todella oivallisesti pallon haltuunsa rangaistusalueella Christian Sundin komean keskityksen jälkeen ja jatkoi sen nopeasti maalille rynnineelle Teemu Penninkankaalle, joka viimeisteli ulkosyrjällä kauniisti 2-0. Osuma oli “Pennille” kolmas kahdessa viimeisessä matsissa ja neljäs kauden sarjapeleissä.

Vaikka lisäosumia saatiin turhaan odotella ensimmäisellä puoliajalla, näytti peli kuitenkin siltä, että Warkaus JK oli totaalinen vastaantulija.

Vaikka vieraat pääsivätkin toisen puoliajan alussa iskemään kavennusmaalin muutaman peräkkäisen Kerhon pelaajiston tekemän virheen myötä, missään tilanteessa ei oikeasti tuntunut siltä, että vieraat olisivat tosissaan uhanneet kotijoukkuetta. Toki Dimitri Klimov osoitti terävyytensä viimeistellessään osumansa, eikä Mika Johanssonilla ollut mitään mahdollisuutta pelastaa tilannetta.

Vieraiuden kavennuksen jälkeen kotijoukkue tuntui jälleen nostavan hieman ottelun tempoa.

Kotijoukkueen kolmas osuma oli hieno sekin. Petter Meyer nappasi keskialueella irtopallon, ajoi kohti maalia ja kun tilaa oli, kiitti mies moisesta väylän avaamisesta. Uskomattoman upea laukaus yläkulmaan ei jättänyt maalivahti Niko Kuusistolle mitään saumoja ja näin loppunumeroiksi muodostui kotijoukkueen 3-1 -voitto.

Meyerille maali oli virallisissa otteluissa kauden 20. maalia ja sarjassakin jo 19. osuma. Ennen kaikkea oli mahtavaa, että “Petsku” pääsi takaisin maalien makuun ennen kauden tärkeimpiä otteluita ja jollakin tavalla huojennus kuvastui miehen kasvoilta maalia tuulettaessa.

Johanssonin lisäksi ottelussa nähtiin toinenkin debytantti. TP-Seinäjoen vuosimallin 1996 maajoukkuepoika Tuomas Lähdesmäki pääsi kentälle viimeisiksi minuuteiksi ehtien jo näyttää reilulle 500 katsojalle sen, miksi hän on maajoukkueeseen noussut. Ennakkoluuloton ja pirteä debyytti lupaa hyviä vuosia “Tupulle”, kunhan työnteko maistuu samaan tahtiin kuin tähänkin saakka.

Myös Johannes Saranpää sai taas lisää minuutteja ja pelasikin pirteästi. Sääli, ettei “Josen” laukaus osunut muutamaa milliä tolpan toiselle puolelle, sillä maali oli todella lähellä. Ehkä se kauden ensimmäinen osuma edustuskessa nähdään tärkeämmissä peleissä!

Ottelun palkintoraati näki ottelun olleen Kerhon hallussa melko totaalisesti, sillä kaikki tähdet jaettiin mustanuttuiselle kotijoukkueelle.

Yhden tähden sai tililleen nyt keskikentän keskellä pelannut Aki Sipilä, kaksi sakaraista puolestaan Patrik Lomski ja kolme tähteä ensimmäisellä puoliajalla loistanut Arttu Seppälä.

Ei valinnoissa mitään vikaa ollut, mutta yhtä hyvin olisi sakaraisia voinut jakaa vaikkapa taas topparina pelanneelle Chris Cleaverille, maalin tehneelle ja toisen järjestäneelle Petter Meyerille tai vahvasti hyökänneelle Teemu Penninkankaalle. Huonosti ei pelannut kokoonpanoon palannut Timo Rauhalakaan vasempana pakkina Mikko Väänäsen oltua velipoikansa bestmanina.

Ottelussa nähtiin myös Daniel Caumon paluu kentille pienimuotoisen huilin jälkeen. Intoa oli, mutta viimeistely ontui. Danielille toivoisi sitä helpottavaa ensimmäistä maalia Kerhon asussa nopeasti. Muilta osin esitys oli todella väkevä.

Voitto oli Kerholle kauden kaikissa otteluissa jo 30. Viidesti on pelattu tasan ja vain viidesti hävitty. Kaikki tappiot on kirjattu ennakkoon selvästi vahvempia vastustajia vastaan, eli Djurgå;rdens IF:ää, FC Floraa, FF Jaroa, HJK:ta ja Leyton Orientia.

Sarjapeleissä Kerho on nyt pelannut tappioitta yli 13 kuukautta ja 33 peräkkäistä ottelua. Kertaakaan tällä kaudella Kerho ei ole vielä jäänyt maaleitta omassa sarjassa pelaavaa vastustajaa vastaan, eli siinä mielessä tilanne on oikein mukava ja antaa toivoa hyvästä loppukaudesta, jota on jäljellä yhden lohkopelin, Suomen Cupin Pikkufinaalin ja karsintojen verran.

Piste-ennätys Kakkosessa, sarjan voitto ja kaikki muu tehtailu on kuitenkin edelleen sivuseikka sen asian rinnalla, mikä on koko ajan ollut kauden päätavoite, eli nousu Ykköseen. Sen eteen tehdään töitä jatkuvasti.

Viikon saldo oli kahdesta kotiottelusta täydet pisteet, vaikka miehiä sivussa onkin koko joukko. Hyvää tilanteessa on se, että nyt on saatu peliaikaa miltei koko rosterille ja kaikki ovat siinä mielessä valmiita loppukauteen. Ensi viikonloppuna Pikkufinaalissa nähdään varmasti jo osa sivussa olleista pelaajista.

Ottelun tuomari toi peliin omalla laillaan terveiset liigatasolta ja se näkyi. Peli oli totaalisesti Toni Pohjoismäen hyppysissä alusta loppuun saakka.

SJK: MIka Johansson, Timo Rauhala, Mikko Ylihärsilä, Chris Cleaver, Ville Ylinen (46. Daniel Caumo), Arttu Seppälä (84. Tuomas Lähdesmäki), Aki Sipilä, Christian Sund, Patrik Lomski, Teemu Penninkangas (74. Johannes Saranpää), Petter Meyer