123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon neljän ottelun mittainen voittoputki päättyi Arto Tolsa Areenalla FC KooTeePeen kynsissä lukemin 1-0. SJK oli ajoittain kovassa pinteessä väkevästi pelanneen kotijoukkueen kanssa, joten pisteet jäivät tällä kertaa kenties ansaitustikin etelään.

FC KooTeePee – SJK 1-0 (0-0)
53 min 1-0 Samuli Kaivonurmi

Kotijoukkue aloitti ottelun ryminällä ja jo ensimmäisellä minuutilla pallo kolahti sivurajaheiton jälkitilanteesta Luis Fernandon vartioiman maalin pystypuuhun. Kotkalaiset painoivat peliä Kerhon päätyyn ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana voimakkaasti ja saivat luotua useammankin erikoistilanteen, mutta ohilaukauksia kummempia suorituksia ei niistä nähty.

Vierailijoiden ensimmäinen ja käytännössä puolikkaan ainoa paikka aukesi 22. minuutilla Patrik Lomskille, joka taiteili itsensä vasemmalta laidalta rangaistusalueelle sisään. Lomski yritti iskeä pallon etukulmasta sisään siinä kuitenkaan onnistumatta.

FC KooTeePee oli ensimmäisellä kolmivarttisella selkeästi liikkuvampi ja aktiivisempi osapuoli, josta kertoo jo laukaisumäärät, jotka menivät kotijoukkueelle lukemin 12-2. SJK ei saanut pallollista peliä hallintaansa ja etenkin Johannes Laaksonen aiheutti ongelmia keskialueella. Maaleja ei kuitenkaan nähty, joten tauolle siirryttiin kiikarilukemissa 0-0.

Kerho aloitti toisen puolikkaan aavistuksen paremmin, mutta hyökkäykset ajautuivat edelleen liikaa kulmiin eikä vaarallisia tilanteita saatu luotua. FC KooTeePee sen sijaan onnistui viimein 53. minuutilla, kun Samuli Kaivonurmi iski pallon Laaksosen erinomaisesta keskityksestä Luis Fernandon selän taakse ja siirsi näin kotijoukkueen ottelussa ansaitusti johtoon.

Kerholla oli edelleen selviä vaikeuksia kovaa pelaavan kotijoukkueen kanssa ja kakkospallot hävittiin kerta toisensa jälkeen vihreäpaidoille. Heti avausmaalin jälkeen vaihdosta sisään tullut Daniel Caumo kuitenkin piristi hieman vierailijoiden peliä ja puolittaisia paikkoja nähtiin pari Kerhonkin toimesta.

Kotkalaisilla oli 75. minuutilla loistava tilaisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta Ilja Shesterkov tuhri tilanteen vielä syöttämällä avopaikasta. SJK sai luotua viimeisen kympin aikana painetta kotijoukkueen maalille ja 88. minuutilla Chris Cleaver tykitti pallon Lomskin keskityksestä ylärimaan. Tämän lähemmäksi maalia ei kuitenkaan tänään päästy ja FC KooTeePee korjasi kolme pistettä itselleen vahvan esityksen jälkeen.

Veikkausraati jakoi kolme tähteä Johannes Laaksoselle, kaksi sakaraista Samuli Kaivonurmelle ja yhden taivaankappaleen Giorgi Ositashvilille. Simo Valakarin ensimmäinen ottelu Kerhon penkin takana ei siis pisteitä tuonut, mutta rakennustyö on vasta alussa. SJK on edelleen sarjassa toisena, mutta PK-35 Vantaalla on mahdollisuus kaapata kakkossija takaisin itselleen lauantaina, kun JIPPO saapuu heidän vieraaksi ISS Stadionille.

Seuraavaksi SJK kohtaa vahvasti ulkomaan apuihin luottavan Oulun Palloseuran kotonaan. Edellisellä Seinäjoen visiitillään OPS katkaisi Kerhon huikean pitkän tappiottomien pelien putken ja Oulussa sinipaidat tasoittivat pelin yliajalla, joten hampaankolosta luulisi kotijoukkueelta jotain löytyvän. Ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina 22.9. ja se alkaa klo 15.00. Tervetuloa!

SJK: Luis Fernando, Timo Rauhala, Matti Lähitie, Pat Phelan, Richard Dorman, Chris Cleaver, Jyri Hietaharju (69. Kim Palosaari), Justin Moose, Patrik Lomski, Tommi Haanpää (55. Daniel Caumo), Toni Lehtinen