123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon taival Suomen Cupissa päättyi Botniahallissa ennen kuin se pääsi edes kunnolla alkamaan. VIFK nappasi jatkopaikan itselleen puolustusvoittoisella taktiikalla hengettömästi esiintyneeltä vierasjoukkueelta.

VIFK – SJK 1-0 (0-0)
69 min 1-0 Markus Nordman rp.

Ottelu alkoi Kerhon hallinnalla ja koko pelin juoni oli selvillä alkuminuuteista lähtien. VIFK tyytyi puolustamaan yhdeksän miehen voimin syvällä omalla alueellaan ja SJK puski kerta toisensa jälkeen keskeltä vaasalaisten muuriin.

Tapahtumaköyhän ensimmäisen puoliajan parhaat paikat siunaantuivat Justin Mooselle ja Kim Palosaarelle. Moose laukoi 9. minuutilla erinomaisesta paikasta metrin pari yli maalin, kun taas Palosaaren pusku Richard Dormanin keskitykseen 28. minuutilla leijaili hieman tolpan väärältä puolelta yli päätyrajan.

Vaikka SJK ensimmäisen kolmivarttisen ajan hallitsikin palloa suvereenisti niin tähtirintojen maalivahdin Olli Nylundin ei liiemmin tarvinnut torjuntoihin venyä. Puoliajalle siirryttiinkin tilanteessa 0-0.

Jälkimmäinen 45 minuuttia tarjosi hyvin pitkälle saman kattauksen kuin ensimmäinenkin. SJK rakenteli peliään hyvin verkkaisesti eikä vaasalaisilla ollut minkäänlaista kiirettä omassa päässä. Lähimmäksi maalia vierasjoukkueesta pääsi Dorman, jonka keskitykseksi tarkoitettu veto kolahti ylärimaan.

VIFK sai myös tauon jälkeen pelattua pari hyvää pystypalloa Kerhon puolustusalueelle, joista yhdestä syntyi myös ottelun ratkaisu. Kå;re Björkstrand löysi hyvällä syötöllä yksin jääneen Males Lombon, joka eteni aina rangaistusalueelle asti ennen kuin Matti Lähitie rappasi miehen keltaisen ja pilkun arvoisesti nurin. Tomas Karike oli rangaistuspotkussa hyvin mukana, mutta ei aivan ylettynyt Markus Nordmanin tarkkaan sijoitukseen vasempaan alakulmaan.

Välittömästi avausmaalin jälkeen Kerholla oli erinomainen paikka tasoitukseen, mutta Nylund oli mies paikallaan torjuen loistavasti Dormanin tulisen vedon. Lähes yhtä lähellä oli myös VIFK minuuttia myöhemmin, mutta vaasalaisten viimeistely karkasi hieman ohi Karikkeen vartioiman maalin.

Viimeisen kympin aikana tasoitusta pääsi kokeilemaan hyviltä paikoilta niin Jyri Hietaharju kuin Daniel Caumokin, mutta Nylund poimi molempien heppoisat yritykset helposti. Lähimmäksi matsin viemistä jatko-otteluun pääsi Moose, jonka veto pölähti lisäajalla kuitenkin ainoastaan sivuverkkoon.

Ottelun päätuomari Lulic Suad päästi kotijoukkueen piinasta neljän ylimääräisen minuutin jälkeen. Tällä tuloksella VIFK pääsee siis neuvottelemaan seuraavaa Suomen Cupin pelipäivää paikallisvastustajansa Vaasan Palloseuran kanssa, kun taas SJK joutuu miettimään syntyjä syviä kuinka tähän lopputulokseen päädyttiin.

Kerhon pelit jatkuvat harjoitusottelun merkeissä jo ensi lauantaina, kun Seinäjoelle saapuu Ykköseen noussut Ilves. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla 16.3. ja se alkaa klo 14.15. Tervetuloa seuraamaan kuinka Cupin pettymys on onnistuttu nollaamaan.

SJK: Tomas Karike, Richard Dorman, Matti Lähitie, Kalle Taimi, Gert Kams, Chris Cleaver, Johannes Laaksonen (76. Aki Sipilä), Timo Rauhala (46. Teemu Penninkangas (56. Daniel Caumo)), Justin Moose, Jyri Hietaharju, Kim Palosaari