123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kärsi kauden kuudennen tappionsa Joensuun JIPON vieraana. Varsin heikkotasoiseksi jääneessä ottelussa kotijoukkue veti taktisesti pidemmän korren eikä SJK löytänyt keinoja murtaa kurinalaisesti pelannutta puolustusta.

JIPPO – SJK 2-0 (1-0)
36 min 1-0 Tuomas Korpela
64 min 2-0 Pierre Lotti Abalintsina Koko’o

Ottelu alkoi odotetuissa merkeissä kotijoukkueen vetäydyttyä lähes koko joukkueen voimin pallon alle ja Kerhon rakennellessa hyökkäyksiä. Tehoja ei kuitenkaan löytynyt vaan JIPPO pääsi vähitelleen peliin mukaan vaarallisten vastahyökkäysten kautta. Etenkin Richard Dormanilla oli keskikentällä vaikeuksia alati vaarallisen Ariel “Tuco” Ngueukamin kanssa ja walesiläinen joutuikin rikkomaan kärkimiestä useita kertoja omalla alueella.

Pelikellon lähestyessä puolta tuntia Tuco pääsi viimein irtaantumaan läpiajoon, mutta veto suuntautui yli Luis Fernandon vartioiman maalin. SJK sai heti perään loistavan paikan, mutta Toni Lehtisen pusku leijaili myös hieman yli kotijoukkueen maalin. Hieman puolen tunnin jälkeen Tuco puski Suad Grudan keskityksen jälleen yli maalin.

Kolmannesta kulmasta JIPPO ei enää erehtynyt vaan kapteeni Tuomas Korpela viimeisteli 36. minuutilla kotijoukkueen johtoon. Maalin jälkeen pelin tempo hieman laski eikä lisäosumia enää ensimmäisellä puolikkaalla nähty. Näin tauolle siirryttiin punapaitojen komennossa.

Jälkimmäinen kolmevarttinen alkoi Kerhon pienoisella painostuksella ja jo ensimmäisen kympin aikana JIPPO joutui ottamaan kaksi keltaista korttia. Ensimmäisen laukauksen maalia kohti SJK sai tosin vasta 56. minuutilla puoliajalla sisään tulleen Timo Rauhalan kokeillessa maalivahti Mikko Ikosen näppejä. Kerho siirtyi noin tunnin pelin jälkeen kolmen miehen alakertaan, kun FF Jarosta takaisin Seinäjoelle siirtynyt Tommi Haanpää tuli kentälle Ville Ylisen tilalle.

JIPPO käytti heti ryhmitystään nostaneen vierailijan taktiikanmuutoksen hyväkseen ja Pierre Lotti Abalintsina Koko’o laukaisi kulman jälkitilanteesta kotijoukkueen 64. minuutilla jo kahden maalin karkumatkalle. Kerho sai vielä erinomaisen mahdollisuuden viime viikon kaltaiseen nousuun, kun ottelun päätuomari Juha-Matti Kanniainen nosti toisen keltaisen jälkeen punaisen kortin kotijoukkueen Immo Eroselle.

Kerho ei kuitenkaan saanut edes kavennusta aikaiseksi vaan JIPPO puolusti maaliaan erinomaisesti. Vierailijoilla oli loppujen lopuksi hyökkäyksiä hieman enemmän kuin kotijoukkueella, mutta erikoistilanteissa joensuulaiset olivat tänään omaa luokkaansa ja näin ollen ansaitsivat täydet kolme pistettä.

Veikkausraati jakoi täydet kolme Veikkaustähteä voittomaalin tehneelle Tuomas Korpelalle, kaksi säihkyväistä Suad Grudalle ja yhden tähden ulosajetulle Immo Eroselle. Kerhosta onnistujia tältä reissulta lienee turha etsiä. Mikäli sarjan kakkostilasta halutaan tosissaan taistella niin esityksien pitää parantua reilusti. Nyt Kerholla on takana jo seitsemän ottelun voitoton putki ja alkukauden piikkipaikka on muuttunut neljänteen sijaan.

Seuraavaksi SJK kohtaa kotikentällään sarjan jumbosijalla majailevan Helsingin IFK:n, joka kaipaa kipeästi pisteitä sarjavakanssinsa uusimiseksi. Edellisessä matsissaan HIFK hävisi Helsingissä FC KooTeePeelle, joka kipusi voitollaan putoamisviivan yläpuolelle. Ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina 18.8. ja se alkaa klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan Kerho vihdoinkin voittoon!

SJK: Luis Fernando, Janne Hosio (46. Timo Rauhala), Matti Lähitie, Pat Phelan, Ville Ylinen (61. Tommi Haanpää), Aki Sipilä, Christian Sund, Richard Dorman, Patrik Lomski, Toni Lehtinen, Daniel Caumo (78. Kim Palosaari)
Otteluennakko 9.8.2012

Tehtävä Saimaan rannalla

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa jo huomenna perjantaina toiselle puolelle Suomea, tarkemmin sanottuna Pohjois-Karjalaan ja sen pääkaupunkiin Joensuuhun. Näin Kerho pääsee valmistautumaan huolella lauantaina pelattavaan otteluun JIPPOA vastaan, sekä ottamaan tuntumaa pelialustaan aamutreenien muodossa.

Mikään helppo peli ei taatusti ole Joensuussa luvassa, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan JIPPO on voittanut kolme ja pelannut kaksi tasan, kun taas vastaavasti SJK on tuhrinut tasapelejä neljästi ja hävinnyt kerran.

Viime kotiottelussa Kerho kuitenkin onnistui nousemaan kovalla taistelulla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasapeliin AC Oulua vastaan, joten ainakin siinä valossa potentiaalia vierasvoitollekin olisi. SJK:n otteet ovat parissa viime ottelussa muutenkin antaneet viitteitä siitä, että ainakin paikkoja saadaan luotua. Vielä kun onnetar hiukan hymyilisi Kerholle ja niistä paikoista saataisiin palloa maaliinkin asti paremmalla prosentilla.

Ottelu aloittaa samalla viimeisen kierroksen SJK:n ensimmäisestä Ykkösen kaudesta.

Saimaa-ilmiö

Joensuun JIPOSTA puhuttaessa nousee väkisinkin esiin joukkueen venymiskyky otteluiden viime hetkillä ja jääräpäinen periksiantamattomuus, joka on selvästi lähtöisin joukkueen valmentajan Jarmo Korhosen valmennusfilosofiasta. Pelin ei tarvitse olla kaunista, kunhan se on tehokasta ja tarvittavat maalit isketään joko vastaiskuilla tai erikoistilanteista. Maaleista melkein puolet ovat syntyneet viimeisen vartin aikana ja pääosin nimenomaan kotikentällä. Joukkueena taistellaan ja joukkueena hävitään tai voitetaan.

Missään tapauksessa mitenkään tylsiä joensuulaisten ottelut eivät ole olleet, sillä ainoatakaan 0-0-tulosta ei tällä kaudella ole nähty. Kokonaan maaleitta se on jäänyt koko kaudella vain neljästi ja nämäkin pääosin alkukauden puolella. JIPPO on kova kotijoukkue, sillä punapaidat ovat hävinneet vain kahdesti kotonaan viimeisen vuoden sisällä, kun taas vieraissa se on voittanut vain kerran ja sekin tapahtui viime kaudella. Jotain taikaa Joensuun vesissä siis on.

Maalinteko JIPOSSA on kuitenkin käytännössä vain yhden miehen harteilla, sillä koko sarjan maalipörssiä johtava kamerunilainen Ariel “Tuco” Ngueukam on iskenyt jo 11 maalia. Joukkueen toisiksi paras maalintekijä, Tucon kärkipari ja maanmies Pierre Koko’o, on osunut vain kolmasti.

Tuco onkin varmasti monen joukkueen hankintalistoilla korkealla ja Kerhon valmennusjohdonkin papereissa merkattu mies. Hänen nopeutensa on vaarallinen juuri vastaiskuissa ja erikoistilanteissa, sillä kaikista maaleista pelkästään kulmatilanteista on syntynyt puolet. Tuco oli viime pelissä pelikiellossa, mutta silti JIPPO otti viime sekunneilla vieraspisteen tasapelillä FC Hämeenlinnasta. SJK:ta vastaan mies on käytettävissä.

Ennakkotietojen mukaan JIPPO pääsee muutenkin lähes parhaalla ryhmällään peliin, sillä ainoastaan muutamalla pelurilla on pikkuvaivoja. Toivottavasti Kerho on lauantaina tarkkana erikoistilanteissa ja toisaalta joku nopea tai hyvin sijoittuva puolustaja vahtii vaarallisen Tucon yllättävät vastaiskut.

Viime kohtaamisessa Joensuussa, juuri Tuco pääsi Kerhon johtotilanteessa karkumatkalle ottelun viime hetkillä ja iski kirvelevän tasoituksen juostuaan pariakin puolustajaa karkuun. Seinäjoella joukkueiden toisessa kohtaamisessa läksyt oli Kerhon toimesta luettu ja SJK murskasi JIPON luvuin 3-1.

Toisen puoliajan blues

Tilastojen mukaan SJK johtaisi tällä hetkellä sarjaa jos pelit kestäisivät vain 45 minuuttia. Sarjaa johtava RoPS taas on onnistunut nimenomaan pelien lopuissa ja toisella puoliajalla kääntämään pelit voitoiksi. Viime kaudella Kakkosessa juuri Kerho oli RoPS:n tapaan vahva toisella puoliajalla ja se jyräsi ottelut voittoon vaikka sitten otteluiden yliajalla.

Selvästi itseluottamus on joukkueella ollut kovilla ja se näkyy tuossa tilastossa. Onnistumiset tietenkin ruokkivat itseluottamusta ja toivotaan, että viime lauantaina Seinäjoella pelattu SJK – AC Oulu -ottelu toimii tuommoisena hengen nostatuksena, sillä nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta on aina kova suoritus. Eritoten pelissä luodut lukuisat maalipaikat loivat uskoa tulevaan.

Kerho on myös tuon ottelun jälkeen vahvistanut rivejään ja tässä ottelussa paluun mustaan paitaan tekee muutaman vuoden FF Jarossa pelannut Tommi Haanpää. Tommi voikin nopeudellaan ja hyvällä pelisilmällään tuoda juuri sen pienen puuttuvan lenkin Kerhon hyökkäyspeliin, jolla loppukausi käännetään vielä menestykseksi.

Joensuun reissuun Kerho saa riveihinsä loukkaantumisen jäljiltä myös Ville Ylisen. Sen sijaan pelikieltoa korttitilin täyttymisen vuoksi kärsii kapteeni Chris Cleaver. Teemu Penninkankaan tervehtyminen pelikuntoon ei ole sujunut toivotulla tavalla, eikä Teemua näin ollen nähdä riveissä Joensuussakaan. Myös Mikko Ylihärsilä ja Tiitus Lehtinen ovat edelleen sivussa.

Näin ollen Joensuuhun matkaava kokoonpano valitaan tästä ryhmästä: Luis Fernando, Tomas Karike, Pat Phelan, Matti Lähitie, Ville Ylinen, Richie Dorman, Jyri Hietaharju, Mikko Väänänen, Timo Rauhala, Janne Hosio, Christian Sund, Justin Moose, Aki Sipilä, Patrik Lomski, Touko Tumanto, Tommi Haanpää, Kim Palosaari, Daniel Caumo ja Toni Lehtinen.

Ottelu pelataan Joensuun Keskuskentällä Mehtimäessä, lauantaina 11.8. klo 17.00 alkaen. Ottelua voi seurata liveseurannassa SJK:n Facebookissa ja Kloppien Twitterissä. Peukut siis pystyyn Kerholle niin Facebookissa kuin oikeassakin elämässä!