123 456 7890

Kerho kaudelle komea kruunu
BK-46 – SJK 1-2 (0-1)
45 min 0-1 Teemu Penninkangas
77 min 1-1 Casper Källberg
88 min 1-2 Patrik Lomski

Seinäjoen Jalkapallokerho päätti kautensa voittamalla Raaseporin kaupungissa, Karjaan taajamassa, kauden viimeisen ratkaisevan ottelunsa kaatamalla BK-46:n nousten Ykköseen kahden ottelun yhteistuloksella 5-1.

Kerho pelasi neljä karsintaottelua voittaen ne kaikki. Näin ei jäänyt mitään epäselvää siitä, kuka oli Kakkosen paras joukkue ja ansaitsi nousunsa. Kauden aikana pelattiin yhteensä 30 sarja- ja karsintapeliä, joista voittoja tuli 26 ja tasapelejä neljä.

Ottelu BK-46:ta vastaan alkoi oletetusti kotijoukkueen painostuksella ja jo kamppailun kolmannella minuutilla Joni Alho laukoi hanakasti, mutta selvästi yli maalin.

Myös Niklas Roihalla oli pari paikkaa ensimmäisellä puoliajalla, mutta eivät nekään todellisia maalipaikkoja olleet ja tauolle oltiin jo menossa maalittomasti, kunnes Kerho iski ratkaisevan osuman.

Petter Meyer, jonka saldoksi tuli karsinnoissa neljä maalia, syötti pallon laitaan Mikael Muurimäelle, joka ajoi kohti boksia laukoen napakasti. Veto näytti painuvan takatolpasta ohi, mutta maalivahti Anilton Cruz sai sormensa palloon väliin ja se ajautui suoraan kohti maalia syöksyneelle Teemu Penninkankaalle, joka tulitti pallon voimalla yliriman kautta sisään vieden Kerhon jo yhteismaaleissa 4-0 -johtoon.

Tuo maali oli kuolinisku isäntien haaveille, sillä jo ennen “Pennin” osumaa kotijoukkue olisi tarvinnut neljän maalin voiton noustakseen Ykköseen. Nyt se olisi tarvinnut kolmessa vartissa viisi maalia ja se on Kerhoa vastaan tällä tasolla aika vaikea tehtävä, johon kukaan ei koko kaudella kyennyt.

Näin toisesta puoliajasta muodostui lähinnä muodollisuus, joka sekin hoidettiin tyylillä kummankin joukkueen toimesta.

Kerholla oli paikkansa iskeä lisää maaleja, mutta nyt Anilton Cruz venyi muutamaan näyttävään tojuntaan pitäen Arttu Seppälän ja Patrik Lomskin yritykset tuloksettomina.

Reilun tunnin pelin jälkeen Mikko Väänänen joutui pelastamaan pallon kertaalleen maaliviivalta kulmuriksi pitäen edelleen vieraiden maalin puhtaana.

Heti tuon yrityksen jälkeen Kerhon Petter Meyer ja Mikael Muurimäki olivat ahdistelemassa isäntien maalia onnistumatta lisämaalien tekemisessä.

Sen sijaan kotijoukkue sai tasoituksensa nuoren Casper Källbergin onnistuttua puolittaisen läpiajonsa päätteeksi sijoittamaan pallon ohi Luis Fernandon tasoittaen ottelun vain 13 minuuttia ennen päätösvihellystä.

Kerho ei kuitenkaan halunnut päättää kauttaan sen enempää tasapeliin kuin tappioonkaan ja vain pari minuuttia ennen loppua vaihdosta Arttu Seppälän korvannut Patrik Lomski vihdoin onnistui. Lomskin veto painui takakulmaan ohi Anilton Cruzin sinetöiden paitsi Kerhon voiton, myös nousun noin 200 paikalle saapuneen seinäjokelaiskannattajan riemuksi.

Kausi oli Kerhon osalta aivan huikea. Christoffer Kloo ja Max Peltonen johdattivat joukkueen voitosta voittoon ilman ainuttakaan tappiota. Kyllähän se toki tiedossa oli, että joukkue on vahva, mutta tuskin kukaan osasi kuvitella, että joukkue pelaisi kaikki pelinsä häviämättä kertaakaan. Onhan moinen kaikkien todennäköisyyksienkin vastaista.

Yhteensä Kerholla on nyt 38 ottelun tappioton putki, joka viedään talven yli ensi kaudeksi Ykköseen.

Karjaalla ottelu oli hyvin liigatuomari Dennis Antamon näpeissä, keli oli mitä loistavin ja tapahtuma kerrassaan upea.

Olisi aivan turha eritellä onnistujia tästäkään pelistä, sillä tällaisen lopputuloksen jälkeen voi väittää jokaisen miehen täyttäneen paikkansa erinomaisesti niin kentällä kuin treeneissäkin.

Materiaalin vahvuus teki tietenkin sen, että jokaiselle pelaajalle ei paikkaa kentältä löytynyt jokaisessa ottelussa, mutta kauden aikana jokaista rinkiin kuulunutta pelaajaa todellakin tarvittiin jossakin vaiheessa kautta ja se olikin yksi Kerhon ehdottomista vahvuuksista. Materiaali kesti koviakin kolhuja ja näin kausi sai arvoisensa päätöksen!

Ensi kaudella sitten katsellaan, miten ryhmä menestyy Ykkösessä.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Mikko Ylihärsilä, Chris Cleaver, Ville Ylinen, Aki Sipilä (36. Matti Lähitie), Christian Sund, Teemu Penninkangas, Arttu Seppälä (60. Patrik Lomski), Mikael Muurimäki (69. Daniel Caumo), Petter Meyer